здравей,градски!!!ето нещо което открих:
Здравейте, д-р Славов, бременна съм в 26 г.с. Преди няколко седмици ми правиха микробиологично излесдване и ми отркриха Стафилококи aurus. Лекарката ми изписа Полижинакс и ми каза, че не са опасни за бебето. Бих искала да чуя и Вашето мнение. В. К.
О:Здравейте В.! Staphilococcus aureus са патогенни микроорганизми, независимо от къде са изолирани. Наличието им във влагалището може да доведе до възходяща инфекция с инфектиране на околоплодните ципи /риск от преждевременно раждане/ и/или вродена инфекция на плода. Съветвам Ви, след приключване на лечението да се направи контролно микробиологично изследване.
по твоя въпрос:аз също се порових из нета и наистина си права,че няма достатъчно ясна и систематизирана информация за тези бактерии,но...според мен трябва да вземете мерки и двамата.т.е. за твое успокоение направи си изсл.и ти самата.междудругото казаха ли ви от къде се е пръкнала тази бактерия?,защото чета разни работи из мрежата и най-често срещам,че може да има белодробно заболяване причинено от тази бактерия.