0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Pami

Ин витро-цени?
« -: Септември 27, 2006, 14:25:04 pm »
Привет отново,от цетенето си досега в форума, разбрах че явно няма да стане ин витро чрез здравната каса! :?
Затова Ви моля да ме ориентирате в цените на свободо.
И къде мога да открия тези лекари-Стаменов и Владимиров?

Мерси
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Ин витро-цени?
« Отговор #1 -: Септември 27, 2006, 14:31:27 pm »
И на двамата лекари телефоните ги има в сайта. Потърси ги. Иначе и двамата са добри лекари. Аз лично засега съм при Стаменов, на етап -инсеминации /уви, две неуспешни/. За ин-витрото чувам различни версии на цените, според стимулацията. Успех!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #2 -: Септември 27, 2006, 14:46:13 pm »
Цената на самата манипулация варира от 1200 до 3000 лева,зависи от това къде ще се прави,но най-добре се свържи с лекар при който ще правиш ин витро и той ще ти отговори най-точно.Иначе лекарствата зависят от това по какъв протокол ще те стимулират.Успех!
« Отговор #3 -: Септември 27, 2006, 14:49:53 pm »
Стаменов: www.invitro-bg.com
Владимиров: www.ivf.bg
*
Влизането в Европа
« Отговор #4 -: Октомври 04, 2006, 13:59:22 pm »
Напоследък се питам дали влизането в EU ще оскъпи инвитро-то или по-точно с колко процента. Нашите приятели от инвитро центровете как ще реагират на очакваното поскъпване? Дали да се напъваме със заеми сега, преди Зветната Дата 1 янури 2007 година, ако ще станат двойни цените - както е фактически в Европейските клиники......

От собствен (троен) опит мога да кажа, че едно "класическо" инвитро на собствени разноски заедно с лекарствата излиза около 4500-5000 лева.

Косето е на небето.
« Отговор #5 -: Октомври 04, 2006, 14:22:55 pm »
Не виждам как можем да понесем EU цени срещу БГ заплати. Да не забравяме, че в повечето страни на EU се поемат по няколко опита от ЗК, а ние тук си вадим всичко от джоба. И сега е трудно за повечето семейства да намерят средства. Интересно от какво ще се вдигне себестойността на услугата - лекарските заплати ще станат Европейсики, или цената на консумативите и техниката ще се увеличи двойно??? Една стока / услуга струва толкова, колкото някой е склонен да плати за нея. Ако съм склонна да платя 4,000 EUR, защо въобще да опитвам в БГ клиника?
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #6 -: Октомври 04, 2006, 14:40:25 pm »
Лелел хора аз за това не се бях замисляла, че влизаме в ЕС.  8O :x Ако станат двоини троини  или по-лошо още по-скъпи как ще си го позволим не знам. Аз сега се чудя от къде да намеря 3000лв, които реално погледнато не са малко ама не са и толкова много. Тея от касата дали нарочно не са спирали процедурите и да протакват заради влизането и евентуалното поскъпване на процедурите лелелелее :x. Не не не това направо не е истина. Ужасявам се! А пък най-голямата работа ще е ако решат да пуснат барем по един безплатен опит 8). Маитапа на страна. Самокато се замисля колко пари ни трябват, за да ги направим тея бебешоци ами после.....
*
« Отговор #7 -: Октомври 04, 2006, 14:42:01 pm »
дано си права, котаранка, за съжаление имим опита на някои приятели преживели навлизането на EU в Италия и Германия (където всичко от 1 марка стана 1Евро), а и на брат ми в Австрия,наистина силно социална и до ден днешен. Просто живота стана двойно по-скъп. Щом в Солун процедурата е 1500 евро и тука няма да имат причина да не сложат европейска цена. Така си размишлявам. Можеби е добре да говоря за това с екипа който съм избрала за следващия опит. Мисля си дали провала с лекарствата от здравната каса няма нещо общо с горното...  

Косето е на небето.
« Отговор #8 -: Октомври 04, 2006, 16:09:12 pm »
Според мен няма причина да поскъпнат цените от 2007. И да си припомним, че няма да приемаме еврото сега, само си влизаме в ЕС.
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #9 -: Октомври 04, 2006, 20:16:41 pm »
Цитат
Според мен няма причина да поскъпнат цените от 2007. И да си припомним, че няма да приемаме еврото сега, само си влизаме в ЕС.
И аз така мисля  :balk_50:

lb2f
« Отговор #10 -: Октомври 04, 2006, 21:02:08 pm »
Момичета, нали все някой трябва да ги плаща тези цени. Ако скочи тройно и двойно колко клиенти ще се свъртят, че и при бездействието на ЗК за капак. Нека не драматизираме излишно :(
А по отношение цена за процедура 1500 евро в Гърция, хм, то и тук толкова си струва.
« Последна редакция: Октомври 04, 2006, 21:03:48 pm от Миники »

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

naha

• 1474
« Отговор #11 -: Октомври 05, 2006, 09:36:03 am »
Аз май изпаднах в криза заради тея поскъпвания и питам навсякъде за тея цени. Ако мислите че няма да се вдигнат това ще бъде много хубаво. :D
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #12 -: Октомври 05, 2006, 11:59:45 am »
Нахита, стига мисли глупости. Няма причина да се вдигат цените. Те така или иначе са си почти европейски. А ние не приемаме еврото все още. Само влизаме в ЕС. Има огромна разлика :) Сега се стегни и спри да си измисляш разни неща, за които да се тревожиш и депресираш! Иначе ще ти дърпаме ушичките ;)
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

naha

• 1474
« Отговор #13 -: Октомври 05, 2006, 13:34:05 pm »
Хехехех Ганка браво бе душата. :D все на бой налиташ  8). Цунки от мене и за малкия Алексчо. А инъче нося съвсем прясни новини от д-р Владимиров. Според него няма да се вдигат цените, и че това била излишна изтерия. Отдавна са работели на европеиски цени. Така че не знам за вас, но аз определено си отдъхвам. :D :D Е не че няма да се постарая да го направим колкото се може по скоро де :lol: Нямам търпение сигурна съм, че разбирате.
« Отговор #14 -: Октомври 05, 2006, 14:33:51 pm »
Отдавна са работели на европеиски цени.

8O Недоумявам... Но очевидно, има кой да ги плаща тези цени. В това число и аз.
*
« Отговор #15 -: Октомври 05, 2006, 16:27:25 pm »
Аз напоследък също се замислям по този въпрос и определено се притеснявам, от това, че в нашата абсурдна държава всичко е възможно. Цените на много стоки вече се удвоиха и нищо чудно цените на услугите да ги последват. А семействата като нас, които нямат алтернатива ще продължават да плащат с цената на още повече лишения и заеми.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #16 -: Октомври 09, 2006, 13:14:30 pm »
момичета, както ви е казала Фреши, еврото няма да замести българския лев още поне 10 години, така че няма да се получи това, което стана в западноевропейските страни след смяната на националните им валути с евро.
освен това, както някой правилно цитира д-р Владимиров, в репродуктивните технологии всички консумативи, лекарства, апаратура са си и сега с европейски цени - нищо от необходимите материални активи не е българско, че да има ниска цена и да поскъпва след 1-ви януари 2007.
само трудът на лекарите е недооценен, както и трудът на всички нас. не вярвам да се променят цените на инвитро процедурите - просто никой няма да може да си ги позволи.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

naha

• 1474
« Отговор #17 -: Октомври 09, 2006, 13:52:40 pm »
Да така излезе Джами в крайна сметка. Но си е едно макар и малко успокоение все пак. Аз на пример изпадам в ужас като се замисля колко са % на успеваемост от първия път и ако не стане кога ще можем да си позволим втори опит на тея цени, недай си боже да ги увеличат тихомълком както си става всичко тука в тая държава.
*

NDK

• *
  • 174
  • Двете слънца които топлят сърцето ми.
« Отговор #18 -: Октомври 09, 2006, 14:46:49 pm »
 Здравейте дами - на тема  евро - нещата до сега изглеждат спокойни - колкото е в момента фиксирано съотношението  , докато закона за валутния борд не бъде отменен , няма от какво да се опасявате.  Друг е въпроса кога ще отговорим на критериите за да станем член на монетарния съюз т,е да приемем еврото като единствена разплащателна единица реалистично това е 2010 г  .Поне  няма да има  инфлационни сътресения, друг е въпроса  с т . нар . Инвитро туризъм  - ако успеваемостта малко  ни се подобри - дано да стане !!! - ще има определно наплив от европейци тук - и знаете повишеното  търсенето , може да вдигне цените на предлагането  :( . Дано до тогава вече да мислим за детски градини и забавачници, а не инвитро протоколи, пункции и т,н, . Дано  :)
*
« Отговор #19 -: Октомври 12, 2006, 09:29:37 am »
Някой може ли да ми каже колко е самата процедура в Тина Киркова.Предварително БЛАГОДАРЯ.