0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Тест за бременност???
« -: Септември 27, 2006, 15:20:40 pm »
Знаете ли кой тест за бременност е най-точен един ден преди очаквания цикъл.Енин ми показва + а шуърчек ми показва -     :(Сега на кой да вярвам?

*
Re: Тест за бременност???
« Отговор #1 -: Септември 27, 2006, 15:30:36 pm »
Направи си кръвен.
Щом имаш положителен тест е много вероятно да си бременна.
Няма как да се отчете + ако няма хормона на бременността, но тук момичетата коментираха, че е възможно и при някои други случаи да се появи този хормон. Т.е. това, че surecheck  не го е засякал говори, че просто е по-слабо чувствителен, а и ти правиш изследването много рано. Възможно най-скоро иди и при лекар, не отлагай.
« Последна редакция: Септември 27, 2006, 15:35:06 pm от Lan »
« Отговор #2 -: Септември 27, 2006, 15:35:32 pm »
Благодаря ти че ми отговори.Аз веднага се обадих на моя лекар нали съм с една извънматочна,но той ми каза че трябва да чакам до 5.10 защото евентуално тогава може да види дали всичко си е на мястото.
А при какви други случаи може да се появи този хормон аз не съм взимала обсолютно никакви лекарства?
« Последна редакция: Септември 27, 2006, 15:37:04 pm от Dimitrova »

*
« Отговор #3 -: Септември 27, 2006, 15:44:51 pm »
Dimitrova, не си спомням всички коментари , мила! Някои бяха доста страшни, няма смисъл да се притесняваш предварително. Чакай док. да те види. Сигурно си си бременна и бебчо си е отишъл този път където трябва. Стискам ти палци и на двете ръце!
*
« Отговор #4 -: Септември 27, 2006, 15:47:17 pm »
Дугите "по-невинни" случаи са след раждане, след аборт, след извънматочна бременност. Ето на мен преди седмица още ми отчиташе + теста за бременност, а операцията от извънматочната беше на дванадесети предния месец.
« Последна редакция: Септември 27, 2006, 16:08:25 pm от Lan »
« Отговор #5 -: Септември 27, 2006, 15:53:30 pm »
Съжалявам за извънматочната ти бременност прекрасно знам как се чустваш...Дано пожелавам ти от цялото си църце и душа в най-скоро време да станеш мама:)на всички тук го пожелвам а сега и най много на мен си  :Dдано да излезе нещо добро от това...

*
« Отговор #6 -: Септември 27, 2006, 16:09:41 pm »
И аз така - желая от сърце на всички, но в момента, най-силно ти го пожелавам на тебе! :bighug:
*
« Отговор #7 -: Септември 27, 2006, 20:43:54 pm »
Моят съвет е да си пуснеш кръвен тест веднага, а не да чакаш да се види нещо на ехографа. Сама знаеш какви са рисковете.
Стискам палци всичко да е наред :D
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #8 -: Септември 27, 2006, 20:49:59 pm »
Димитрова,непременно направи кървен тест!!!!!!!Успех мила!и пиши как са нещата! :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #9 -: Септември 28, 2006, 02:45:31 am »
И какво като пусне кръвен тест?
Дори и да е положителен - пак още е рано да се види къде е зародиша.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #10 -: Септември 28, 2006, 07:20:09 am »
Ами Лали мила,поне ще е сигурна че има нещо и ще се пази повече!
Това имах в  предвид!Зная че е рано да види нещо. :D :D :D
« Отговор #11 -: Септември 28, 2006, 10:37:14 am »
Благодаря ви момичета.Аз мисля да изчакам да видим дали ще дойде М...Само не ми е ясно как може един тест да показва положителен и друг отрицателен резултат.Нали не е възможно да има положителен резултат ако не съществува хормона...Този тест който ползвах е с две лентички.А на кутийката пише:При изследване преди закъснение на М винаги се препоръчва използване на втори тест.Причинита е в това че в около 50% от случаите много ранна бременност се прекъсва спонтанно и е възможно положителните резултати да се променят!В този случай използвайте втория тест след 2-3 денонощия. 8O
Днес чакам  М дано наистина да не дойде....

*
« Отговор #12 -: Септември 28, 2006, 11:09:00 am »
И какво като пусне кръвен тест?
Дори и да е положителен - пак още е рано да се види къде е зародиша.

При вече една извънматочна бременност, просто е престъпление лекар да те кара да чакаш да се види на ехограф. Пускат се кръвни тестове през ден, за да се види дали количеството на хормона ще нарастне двойно. Трябва да се реагира много бързо, а не да се чака, за съжаление, това е единствения правилен подход при съмнение за изънматочна, защото вероятността да се повтори е 20%.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #13 -: Септември 28, 2006, 11:15:27 am »
Около датата на цикъла ЧХГ ще нараства както при маточна, така и при извънматочна.
По-късно /когато вече ще се види и на ехограф къде е / поради редици причини при тубарна бременност може да се промени нарастването на ЧХГ.
*
« Отговор #14 -: Септември 28, 2006, 14:32:51 pm »
Така е Лалинка, но при маточна за 48 ще се удвои, а при извънматочна за съжаление нарастването няма да е двойно.
« Отговор #15 -: Септември 28, 2006, 15:12:09 pm »
Шуърчека и на мен ми показваше - или много бледа втора черта, при положение, че другите ми отчитаха много ясно +
« Отговор #16 -: Септември 29, 2006, 10:46:58 am »
Благодаря на всички които ми отговориха.Късно снощи с неуписуема болка дойде М.Така никога не ме е болял корема.Сега можете ли да ми кажете как се лекува или какво трябва да се направи защото това не е първият тест който е положителен и след това няма нищо.Явно аз съм от тези 50% на които се прекъсва много ранна браменност.Вече си мисля че проблема ми не е че не забременявам,мисля че оплождане има но не остава?Може би звучи глупаво но незнам вече какво да мисля и какво да правя.Мислех за инвитро точно преди да видя положителния тест,сега вече незнам дали да ходя или не....

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #17 -: Септември 29, 2006, 11:02:00 am »
Генетични и имунологични изследвания.
*

нина

« Отговор #18 -: Януари 23, 2007, 22:50:09 pm »
Закъснява ми с 11 дни,направих си два теста ShureCheck,които са отрицателни,имам всички признаци на М,но не знам от какво може да е това забавяне,другият фактор,е че съм в сесия,може ли от стрес да ми се забави толкова дълго време????
*
« Отговор #19 -: Януари 23, 2007, 22:54:02 pm »
Нина, стресът влияе на хормоните, а те съответно - на цикъла.
Непременно отиди на лекар!