0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

didka_77

Vazmojno li e zachevane pri Hashimoto
« -: Септември 28, 2006, 05:23:36 am »
Здравейте момичета,от време на време чета и моля за помощ,но не съм регистрирана.Откриха ми и Хашимото за капак/366-при допустими -12/В момента съм и на парлодел,заради високия пролактин,нямам аденом,чисто физиолагично.Та ме мъчи мисълта ,дали вообще ще забременея,минаха вече 3 г.Ходя при доц.Христозов от Варна,какви са отзивите за него ,незная защото аз съм от Шумен.Моля ви ако знаете нещо пишете
*
Re: Vazmojno li e zachevane pri Hashimoto
« Отговор #1 -: Септември 28, 2006, 08:58:09 am »
Дидка, не само, че е възможно но при правилно лечение е съвсем нормално забременяването и износването. Тук също има забременели момичета с Хашимото. Аз също съм с такъв проблем. Е за съжаление още не съм забременяла.
Лекувай се и не се отчайвай!
*
« Отговор #2 -: Септември 28, 2006, 14:39:36 pm »
Първо не  ми сатна ясно, кое ти е /366-при допустими -12/
пролактина ли? Второ повишението на пролактине не се характеризира като Хашимото. И трето напиши малко повече за себее си, като например какво и кога си изследвала за тези 3 години.
Хашимото е автоимунно заболяване, асоциира се с повишени стойности на щитовидните антитела ТАТ и МАТ. Лекува се с аспирин и селен, но задължително предписани от ендокринолог. Забременява се, аз съм "свидетел" :)
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #3 -: Септември 30, 2006, 13:21:13 pm »
Здравей дидка аз също съм със това заболяване и както ти казаха моми4етата това е с високи стойности на мат и тат.
А за варна не мога да ти кажа за тоя доктор но в софия има хоспитализирана болница в която могат да ти помогнат много това ендриокринология. Отиди там ако имаш възможнотс.