0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Само зацапване, вместо цикъл - какво значи?
« -: Септември 28, 2006, 18:16:55 pm »
Момичета, така съм вече втори месец - около датата на очакваната М получавам леко кафеникаво зацапване и то само сутрин в продължение на 2-3 дни  8O!!!
Започвам да се побърквам отвсякъде!
Не знам дали да го отчета като цикъл, или какво!?
За предходния месец си го обясних с лошите хормони - на 5-и ден ЛХ и ФСХ бяха много завишени. Щях да ги повтарям, но не мога да разбера от кога точно да броя 1-и ден. И сега май пак пропускам сроковете. А и се питам изобщо има ли смисъл да изследвам хормони при това положение!?
Моля ви, посъветвайте ме какво да правя!
Много ме е страх от "изчерпване на яйчниковия резерв" :balk_159:
Няма да мога да понеса подобна диагноза! Все още не съм навършила 29 г. - живот и здраве, през декември трябва да черпя за ЧРД  :D
Извинявайте за дългата тема, но се постарах да бъда изчерпателна ;)
Re: Само зацапване, вместо цикъл - какво значи?
« Отговор #1 -: Септември 28, 2006, 18:46:03 pm »
Тест за бременност прави ли? Доктора ти какво мисил за това зацапване? А какви са стойностите на хормоните от предния цикъл? Пушиш ли?
« Отговор #2 -: Септември 28, 2006, 21:45:36 pm »
Тест за бременност прави ли? Доктора ти какво мисил за това зацапване? А какви са стойностите на хормоните от предния цикъл? Пушиш ли?
Зайче , какво общо имат цигарките?

Спрете Земята, искам за сляза
« Отговор #3 -: Септември 29, 2006, 06:56:30 am »
Зайче , какво общо имат цигарките?
Унищожават яйчниците. И съответно вдигат нивото на ФСХ. Ето:

http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=266
« Отговор #4 -: Септември 29, 2006, 14:06:44 pm »
Зайче, благодаря ти за бързия отговор!
Значи, тестовете за бременност са отрицателни, както миналия, така и този месец :(
На док. още не съм ходила.
За предния цикъл не знам какви са ми били хормоните, защото не знам дали имах изобщо цикъл, но за по-предния, на 5-и ден:
ФСХ 13.2 (2.0-10.0)
ЛХ 10.6 (1.5 - 8.0)
Естрадиол 72.0 (30-120)
Пролактин - 388 (10-526)
Тестостерон 1.1 (0.2 - 1.0)
И накрая за цигарите - от два месеца се боря с тях, но продължавам да си запалвам от време на време :BangHead: Е, поне не издухвам по една кутия на ден като преди и смятам твърдо да ги откажа, щом ще ми съсипват яйчниците!!!
Много ли съм зле!?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #5 -: Септември 29, 2006, 19:05:35 pm »
Ами не е добре. Отиди на лекар.
« Отговор #6 -: Септември 30, 2006, 09:19:38 am »
Втори месец си така и още не си отишра на лекар  8O??? Не си прави експерименти със здравето, подкрепям Лали и смятам, че възможно най-скоро трябва да се прегледаш.

Късмет!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
« Отговор #7 -: Септември 30, 2006, 10:41:27 am »
Така и смятам да направя още тази седмица, но вече съм се нагледала на вдигане на рамене от страна на лекари и съм се наслушала на нелепи обяснения! Така че експериментите със собственото си здраве не си ги правя сама! Не е лесно да си от провинцията и да ти се налага да тичаш за едното закъснение до София, примерно! Особено като работиш за 250 -300 лв.!
Извинявайте за тези гневни думи, но, както сами разбирате, те не са насочени към вас! Напротив - на вас само мога да ви благодаря, че ви има!
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #8 -: Септември 30, 2006, 18:18:50 pm »
Салина, знам какво имаш предвид за ходенето в София  :( Вярнo е, че е свързано с много допълнителни разходи и трудности при освобождаване от работа и т.н. Но наистина трябва да се отиде при специалист, когато има проблем. Аз загубих 1 година в обикаляне на различни доктори в моя град, като никой от тях не можа да ми каже нищо смислено, но и никой не си призна, че не разбира от нашите проблеми  :evil: За щастие, накрая попаднахме на лекар, който може да ни помогне, знае възможностите си и ни насочи към подходящите негови колеги.
На сайта има качени адреси на специалисти по репродуктивна медицина не само в София, а и в Пловдив, Варна.
Каквото и да предприемеш, ти желая успех и в най-скоро време да се похвалиш с :bfp1: и  preggo

« Отговор #9 -: Октомври 01, 2006, 07:55:53 am »
Миличка, знам как се чувстваш, защото тези проблеми ги има всяко момиче, което не е от София или град, където има такива центрове за лечение. За парите, които отиват по това лечение изобщо няма да говоря, защото всички тук прекрасно знаем колко са. Но трябва да се преборим за щаститето си. Да, трудно е, но не е невъзможно!
От цялото си сърце ти желая късмет и скоро да се похвалиш с добри новини!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
« Отговор #10 -: Октомври 02, 2006, 19:11:27 pm »
Благодаря ви, милички :bighug:
Знам, че сте прави и, повярвайте ми, наистина се вслушвам в съветите ви!
Аз съм с такива проблеми не за първи път, а откакто е започнало половото ми съзряване. Сменила съм много лекари, но всички ми изписват едно и също - Диане-35, което ми действа добре, докато го пия, но после...
Тъй като най-после реших, че съм готова за бебе, от февруари т. г. спрях хапчетата и ето ти пак проблем  :( Но в събота следобяд ми дойде с гръм и трясък и сега малко се поуспокоих. Реших да пробвам още 2-3 месеца със зачеването по естествен път и, ако не стане, да посетя клиника "Торакс" - Пловдив. Най-близо ми е, а и съм чувала чудесни отзиви за нея  :P
Още веднъж ви благодаря за съветите и пожеланията! Всичко хубаво да ви се връща "тъпкано" :goodluck: