0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Отново за проблемната бременност
« Отговор #20 -: Октомври 11, 2006, 13:03:24 pm »
....
МИсля си - сега трябва да очаквам изхвърляне на плодния сак от само себе си, или да правя пак кюртаж. Незнам дали съществува такова изследване на изхвърления (или отсранен с аборт) плоден сак, което би могло да установи евентуална причина за този проблем.
Със сигурност ще трябва да се подложим на генетични, имунологични и незнам какви още излседвания. Това сигурно ще ме доведе до пълно отчаяние.
Изобщо какво следва отсега нататък - незнам. Който знае - нека сподели. Защото аз не вярвам, че ще живея нормално отсега нататък.
Понякога дори и след естествено иzхвърляне на плодния сак се налага и лекарска намеса. Ако не всичко е премахнато, последиците са много лоШи. Така че най-добре лекар да прецени дали да чакаШ тялото ти само да се справи или док да поеме неЩата. Щом си служебно в чужбина, zначи имаШ и zастраховка и не е нужно да чакаШ да се прибереШ в БГ. Направи така, както те посъветва наблюдаваЩият те док.
Дано днес след прегледа при другият лекар новините да са добри и всичко, написано в тоzи постинг да е иzлиШно!
А относно иzследванията, които евентуално Ще трябва да правите в случай, че ембриона не се раzвива нормално, не би трябвало да те притесняват или отчайват, а напротив. Намирането на проблема е половината от раzреШението му. Така Ще се намали вероятността отново да преживееШ подобен коШмар и да имаШ една нормално протичаЩа бременност.
*
« Отговор #21 -: Октомври 11, 2006, 13:14:30 pm »
Ако се наложи тук да те кюретират (в чужбина) е по-вероятно да ти направят хистология.
А zа това какви иzследвания трябва да се направят, виж тук

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=5663.0

Иска ми се да ти дам надежда, че има Шанс всичко да се нормалиzира, но това може само компетентен да го направи. Пожелавам ти късмет!
*
« Отговор #22 -: Октомври 11, 2006, 17:23:20 pm »
Знаете ли дали в България се прави цитогенетично изследване на кюртиран материал?
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #23 -: Октомври 12, 2006, 09:58:49 am »
За генетичните изследвания: правят се с вземане на кръв от теб и от мъжа ти и стават готови за около месец. Показват дали имате някакви хромозомни дефекти, които може да се предизвикали тези проблеми. Не се тревожи, мила, това не означава, че не можеш да имаш бебе. На нас доцентката от генетичната лаборатория ни  обясни, че ако има такъв генетичен проблем, просто вероятността за провалена бременност е малко по-голяма. НО можете да имате бебе! Защото дефектният ген не се предава при всяка бременност. Мисля, че има и някаква профилактика с по-големи дози фолиева киселина, но тук може би ще се включи някое момиче с открити генетични проблеми.
За изследването на материал от кюртажа - може да питаш направо в Плевен по телефона. Знам само, че правят генетични изследвания по време на бременност - би трябвало да могат да направят и  след кюртаж.
Искам да те успокоя, че имам приятелка, която след един такъв аборт забременя и роди прекрасно здраво бебче. Така че, мила, не се отчайвай  :D Ще родиш своето бебче! Успех и пиши как се развиват нещата при теб  :goodluck:

*
« Отговор #24 -: Октомври 12, 2006, 10:51:14 am »
При мен нещата не се развиват. Панически ровя из интернет и звъня по разни телефони, но засега - нищо. Свързах се с цитогенетичната лаборатория на "Майчин дом" в Сф, там по принцип се прави такова изследване, но в момента са в профилактика на апаратурата. А изследването трябва да се направи веднага след кюртажа - иначе се разрушава структурата на гените не изчистената материя и е безпредметно. С Плевен не мога да се свържа - телефоните които взех от интрнет дават странни сигнали.
Тук, където съм не се прави такова излседване.
А и за да направя нещо тука, трябва да искам някаква асистенция от фирмата, а на мен ми се щеше това да стане по най-дискретния начин.
Застаховката, която имам е с минимални отговорности и изрично не покрива разходи по аборт.
Изобщо...добре съм се закопала.
Цялата ми идея за това изследване е в това че: то дава информация с какво точно е увреден самич плод. Изследванията, които ще си направим със съпруга ми ще анализират нас самите, възможно е дори при нас да не се открие проблем, а нещо грешно да се случва с хромозомното нареждане в момента на оплождането.
Две поредни бременности, с един и същ развой, аз съм на 34 и нямам дете.Още едно такова нещо надали че имам сили да преживея. Затова искам до сведа до минимум рисковете. Правилно ли мисля?
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #25 -: Октомври 12, 2006, 16:07:34 pm »
Оникс, като се прибера у дома ще ти напиша телефоните в Плевен за гентични. Даже и GSM  на доц. Симеонова - тя ни направи консултация и е най в час.

*
« Отговор #26 -: Октомври 15, 2006, 11:06:55 am »
Е момичета,
моята бременност приключи...с кюртаж. Дадохме кюртирания материал за цитогенетични изследвания. Такива ще си направим и ние. Незнам на какви още изследвания трябва да се подложим. Ориентирала съм се към Плевен - дано правилно да съм разбрала от форумите - там ще подходят комплексно и ще ни изработят цялостна стратегия за изследванията. Намерих някакви телефони за връзка с Доц.Конова.
В емоционално отношение съм срината и незнам дали ще имам сили да поведа борбата за наше дете.
От съзнанието ми не излизат тъжните лица на лекарите, при които бях напоследък:..."Съжалявам...Съжалявам, нищо не може да се направи...Вероятно се причинява от хромозомни аномалии за които в 21 век медицината няма решение и тн и тн..." Предствете си лекар да ви каже "Това е Божа работа"???
И така.
Засега напускам форума и ви пожелавам много вяра, много сила и накря - най-голямото щастие да си имате дечица.
Благодаря ви!
*
« Отговор #27 -: Октомври 15, 2006, 11:22:35 am »
onix, съжалявам  :( !
Не се отчайвай. Дайте си достатъчно време zа психическо раzтоварване и направете необходимите иzследвания. И не губете вяра, че един ден и вие Ще сте Щастливи родители!
*
« Отговор #28 -: Октомври 16, 2006, 09:29:24 am »
onix много съжалявам.
Знам че каквото и да напишем сега няма да те успокои.

Имаш силна прегръдка от мен. Пожелавам ти бързо възстановяване, макар да знам че е ти е трудно. В емоционлано отношение не си странна, напротив напълно нормална .... Нежеланието ти за бебе, също е нормално (поне според мен де, защото в момента го преживявам същото и аз като теб мислех че е странно).

Целувки!

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #29 -: Октомври 17, 2006, 11:35:25 am »
Оникс, съжалявам, мила :balk_21:

*
« Отговор #30 -: Октомври 17, 2006, 11:39:06 am »
Оникс, съжалявам много1 :balk_146: :balk_146: :balk_146: