0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Отново за проблемната бременност
« -: Октомври 04, 2006, 10:54:14 am »
Здравейте,
Допреди десетина месеца си живеех доста спокойно и неподозираща, че ще ме сполети тази болка да не мога да имам дете. Тази година се омъжих и започнахме да опитваме да имаме бебе, но... забременявях два пъти, първия от които с "кухо яйце" и последващ кюртаж. Търпеливо изчакахме 4-месеца по препоръка на лекарите, през което време следих овулацията си и уж планирахме всичко да е ОК, забременях и...май че пак имаме проблем. При прегледите с ултразвук се вижда плоден сак, с размери, отговарящи на спиране на менструацията ми (8 г.с), и много малък зародиш, отговарящ на 6 г.с. при това без да се улавя сърдечна дейност. Ситуацията според лекарката отива към "missed abortion" (Тя ме прегледа 2 пъти в интервал от 5 дни. За тези 5 дни единствено се беше променил размера на зародиша от 0.39см на 0.46см). Направих прегледи и при други лекари с друга УЗ апаратура, които установиха че всичко е добре, но без да влизат много в детайли.
Сега незнам дали си представяте как се чуствам...Понякога ме обзема силна вяра че бебе има, но по-често ме владеят мрачни съмнения. На всичкото отгоре не съм и в България, не съм със съпруга ми и следващия преглед, който ми е насрочен е чак на 23.10.
Кажете ми с каква мисъл да живея дотогава, а и след това?

Благодаря!

*
Re: Отново за проблемната бременност
« Отговор #1 -: Октомври 04, 2006, 11:28:13 am »
Здравей,
Ще стискам палци да не е мисед!
Може би да си имала по-късна овулация и за това плода да отговаря на 6 г.с. Сърдечна дейност ще се чуе някъде към 7 г.с. Ако са те гледали на коремен ехограф вероятността правилно да се види големината на зародиша е много малка.
Това че се увеличават размерите на зародиша е добър признак. Дано продължи да расте! Струва ми се обаче, че 23.10 е твърде далече. Ако има някакъв начин иди пак на преглед тези дни. 

Дано всичко е наред, от сърце ти го пожелавам.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
« Отговор #2 -: Октомври 04, 2006, 15:18:00 pm »
Притесненията ти са раzбираеми, но не се отчайвай предварително. Все пак другите лекари са ти каzали, че всичко е добре. И на мене ми се струва, че 23.10 е малко късничко (при съмнения zа проблеми), но най-вероятно док не е сметнал, че има неЩо нередно.
Аz бих отиШла на преглед след седмица, zа да се види как се раzвива плода, не zависимо zа кога ми е насрочен следваЩият час.
Аz съм от проблемните и до 12 г.с. бях всяка седмица при док.
Опитай се да се успокоиШ и не мисли zа най-лоШото.
*
« Отговор #3 -: Октомври 04, 2006, 17:46:10 pm »
Благодаря ви за ведрите думи.

В отговор на Таня ше кажа . че ме гледаха с коремен и с трансвагинален (мисля че така се казва) ултразвук. Именно лекарката, който ме гледа с трансвагиналния УЗ направи тези мрачни констатации за твърде малкия размер на плода и отсъстваща сърдечна дейност.
Ще се вслушам в препоръката за преглед по рано от 23.10, но честно казано подхождам с голям страх.
От друга страна продължава да ми прилошава от време на време, гърдите ме понаболват, но като цяло се чуствам доста леко като за бременнна жена???

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #4 -: Октомври 04, 2006, 19:13:14 pm »
Мила, признаците може да ги има, но може и да ги няма. Всяка бременна жена реагира по различен начин на бременността. Може цялата бременност да протече без даже да разбереш, че си бременна. Ако имаш късна овулация, винаги може да се сбърка с размера на плода. Все пак се приема за начална дата, датата на менструацията, но никой не може да каже кога е овулацията, освен ако не е засечена такава предварително. Така или иначе се налага да направиш още един преглед. Пожелавам ти от все сърце да се развие една чудесна и безпроблемна бременност!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #5 -: Октомври 05, 2006, 09:43:09 am »
не се отчайвай, Оникс, и аз съм в подобно положение. един док директно ме насочи към кюртаж и в края на прегледа бегло спомена, че можело и да греши, можело да има късна овулация. днес ме успокои друг док, че е въпрос на време. следи си тялото и не се притеснявай! всичко ще бъде наред. на по- голямата част от лекарите не им дреме за чувствата на пациентите и винаги гледат аномалиите пред евентуалните отклонения от "нормата". пък и винаги са длъжни да предвидят и лошото. не се притеснявай ислед седмица - пак на док! стискам палци и на краката!
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #6 -: Октомври 05, 2006, 18:32:58 pm »
 :hug2:Спокойствие и позитивност!Както казва Вики,след седмица пак на Док.Дано зародиша продължава да расте! :goodluck:
« Отговор #7 -: Октомври 07, 2006, 11:12:25 am »
Миличка искрено се надявам всичко да е наред при теб! Опитай да се успокоиш и след няколко дни пак отиди на преглед. Стискам палци резултатите да са положителни!
Късмет и помни, че изход винаги има!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #8 -: Октомври 09, 2006, 08:08:47 am »
onixстискам палци да се окаже че всичко е фалшива тревога и  тази приказка да бъде с хубав край! yahoo_17 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*
« Отговор #9 -: Октомври 10, 2006, 12:46:01 pm »
Момичета, имам реален проблем. Почти сигурно бремеността ми е с миссед аборт. Току що бях на преглед - вече почти не се вижда плодче в сака. При последния преглед (на 29.09) то беше с големина 0.46см А аз отидох, за да ми установят сърдечна дейност?!?
Какво да правя сега? Все още съм в чужбина. Дали да поискам кръвен тест? Каква информация ще ми даде той? И изобщо какво представлява?
*
« Отговор #10 -: Октомври 10, 2006, 13:33:01 pm »
Аз продължавам да ти стискам палци!

Що се отнася до кръвният тест - с него се отчитат нивата на ЧХГ в кръвта (това е хормона на бременностт). Ако бременността се развива, този хормон трябва да се повишава. Ако решиш да правиш кръвен тест, трябва да е повече от веднъж, за да се види дали се увеличава ЧХГ в кръвта ти.

Успех!

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
« Отговор #11 -: Октомври 10, 2006, 14:28:05 pm »
Onyx, мила, не се отчайвай! до края има надежда лекарите да бъркат. а обясниха ли ти причината за този неадекватен процес? видели са ембрион, който се е развивал, в един момент обаче спира. трябва да има причина! най - малкото ако знаеш и зависи от теб ще можеш  да го промениш другия път. дано да са се объркали, няма да е първи случай!
при мен се аргументират с нестандартна лигавица (каквото и да значи това). настоявай за повече информация, да ти обясняват... ако за тях това е рутина, за теб е смисъл на живота и трябва да си търсиш обяснения за всичко, което ти кажат. ако, разбира се, има такива... стискам палци да е лекарска грешка и всичко да е наред. нямай 100% вяра на компютъра, твоят организъм си знае работата. стискам палци  :bighug:
*
« Отговор #12 -: Октомври 10, 2006, 15:29:41 pm »
Нищо не ми обясняват. Питала съм - хромозомна анмолия и това е.
Първия път като ми се случи, ми казаха, че едва ли не е нормално, божа работа и..нищо не може да се направи. За 8-те ми седмици бременност тогава изобщо не се и появи ембрион. Три седмици гедахме един празен сак, отгожарящ на 6 г.с.
Сега е по-различно - имаше ембрион, неговите размери достигнаха до възраст 6.г.с., макар и по ПРМ да е 8. Допускахме късна ову. Ама ето вече съм в 9 г.с. а ембриона даже го няма.
Всички тези данни са след кървенето - изключваме го като рисков фактор. Продължават симптомите - едреещи, болезнени гърди, често уриниране, прилошаване.
И бебе просто няма...
Какви изследвания да правя, какво да предприемам незнам.
МИсля си - сега трябва да очаквам изхвърляне на плодния сак от само себе си, или да правя пак кюртаж. Незнам дали съществува такова изследване на изхвърления (или отсранен с аборт) плоден сак, което би могло да установи евентуална причина за този проблем.
Със сигурност ще трябва да се подложим на генетични, имунологични и незнам какви още излседвания. Това сигурно ще ме доведе до пълно отчаяние.
Изобщо какво следва отсега нататък - незнам. Който знае - нека сподели. Защото аз не вярвам, че ще живея нормално отсега нататък.
*
« Отговор #13 -: Октомври 10, 2006, 15:44:05 pm »
не се отчайвай, винаги има изход! ще продължиш да живееш нормално и да се усмихваш на хората, които обичаш! но не губи надежда и не се предавай. ще стане тогава, когато най - малко го очакваш, сигурна съм!
а относно изчистването на организма - изчакай! той сам ще покаже кое е редно. не бързай, за да не сгрешиш, природата си знае работата. пък кой знае...
целувки и кураж!
*
« Отговор #14 -: Октомври 10, 2006, 16:28:36 pm »
Сега трябва да си спокойна!!! Каквото става ще става. За съжаление ако е мисед, нищо не моеш да направиш.
След няколко дена пак на преглед.

Аз ще продължа да ти стискам палци!

« Отговор #15 -: Октомври 10, 2006, 16:44:15 pm »
Спокойно, преживяла съм го и аз като теб два пъти,  пък сега можеш да видиш отдолу и щастливия край! Важното е да не отчайваш и да търсиш проблема! Аз намерих моя в щитовидната и ти ще намериш твоя!
Кажи сега до кога си в чужбина и там могат ли да те кюртират? те какво предлагат?
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #16 -: Октомври 10, 2006, 18:06:05 pm »
Ей, браво Венус-Мелена, да ти е жив и здрав Матей, и много много още да те радва.Поразгледах снимките ти;тази с изписването от родилния дом - това дали не е Шейново. Ако е - с какво впечатление си оттам? Аз натам съм се ориентирала, но за съжаление, все още не стигаме до щастливия край.
В чужбина съм до 22.10. От известно време изкарвам по 20-тина дни в месеца чуйбина и 10-тина - в БГ (такава ми е работата). С лекарката тук още не съм коментирала варианти за кюртаж, тя ми предложи след 10-тина дни пак да се видим (ако няма др.проблеми дотогава). Но аз утре ще посетя един частен кабинет, моя колежка тук ми го препоръчва. Надявам се да поговоря повече с лекаря утре - ще ви държа в течение. Но като че ли този път не ми се прави кюртаж, май по-съм склонна да изчакам естествено изхвърляне.
Бих искала да те питам колко време то отне цялата история с двата missed, търсенето на проблема, намиранетона решението  му и щастливия край.Щитовидна жлеза ми звучи стресиращо?
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #17 -: Октомври 11, 2006, 11:43:18 am »
Оникс мила, а щом ти говорят за хромозомна аномалия, може би е добре да направиш генетични изследвания в Плевен, когато се върнеш в България. Поне за твое успокоение. Аз ще продължавам да ти стискам палци докторите да са сбъркали нещо и ти да носиш здраво, хубаво бебче.
Въпрос: ами ако не се развива зародишът няма ли да падне сам? Не е ли по-добре да се изчака, вместо да се рискува да прекратят една бременност, която може все пак нататък да се развие нормално?

*
« Отговор #18 -: Октомври 11, 2006, 12:43:12 pm »
Да, ако зародишът не се развива, организмът ми би трябвало да го изхвърли в даден момент.
Варианта с кюртаж обаче дава възможност да се анализира материята, която се отстранява при операцията. Прави се хистологично изследване, които би могло да даде някакво обяснение за увреждането на плода(?). Аз поне нещо такова разбрах от лекаря ми от БГ, с който говорих вчера по тел.
Доста съм объркана, защото при първия ми миссед, който ми се случи пак някъде на път из БГ по провинцията ми направиха кюртаж в някаква местна болница, а после като си отидох при лекаря, който ми следеше бременността той не одобри това, което съм направила. А вчера беше категоричен че ..."това нещо трябва да се махне"
И аз имам въпрос: Какъв е шансът такава бременност по нататък да се развие нормално? Аз нямам менструация от 2.08., правила съм опити за забременяване в периода 10-15.08, след което не съм правила секс изобщо; това, което има в мен стои етап на 6-5 г.с.Какво чудо трябва да стане, за да се възроди тази бременност?
Иначе за генетичните излседвания - ще ми се наложи да ги направя? Знаеш ли нещо повече за Плевен, къде се правят, колко са продължителни и т.н ? И най вече - това, което се установи при генетични изследвания лекува ли се, има ли шансова за бебе, или просто установяват че не можеш да бременееш?
Искам пак да ви помоля - ако има жени, изпаднали в моята беда, или такива, които знаят нещо да пишат...Всяка една дума от вас ми дава надежда и ме крепи...
*
« Отговор #19 -: Октомври 11, 2006, 13:00:16 pm »
Това с хистологията, честно да ти кажа понякога е просто отбиване на номер. Поне при мен така стана. В моята пишеше че съм била бременна .......... :(
За съжаление, ако плода е спрял да се развива, няма нищо което да го накара да започне наново процеса.
А щом е спрял да се развива, се налага кюретаж :( :( :(
Много съжалявам.