Аз имам опит вече, де, но ми беше интересно да чуя и чужд такъв и в други клиники.
Стефи, пункция в МЦРЗ правят без очистително/клизма, когато ще се вадят 1-3 фоликула някъде, а иначе си се прави.
Чела съм също, че на естествен цикъл можело да се прави пункция без упойка (в което има резон, тъй като се предполага, че трябва да направиш такава процедура няколко месеца поред, предвид рисковете, че разчиташ на една яйцеклетка, която може и да се пукне) - но в БГ не съм чула за такава практика - а и си мисля, че може човек да мръдне и да е опасно?
Иначе при мен първото ин-витро беше с кломифен цитрат и резулатите не бяха добри, а сега ми се пукна фоликулът баш преди пункцията - та си тръгнах, но като не си вложил нищо, няма проблем, правиш си таймиран секс
Стефи, на мен при една инсеминация ми дадоха малко меногон при вече откроен доминантен, ама не видях разлика и сега викам съвсем на естествен. Естрадиолът винаги си ми е висок, та съм решила да не го меря - беше ми висок даже при кухата яйцеклетка.
Мацки, IVM си е друго, въпреки че пак се минава с по-малко стимулация. Аз имах предвид да се извади една зряла яйцеклетка.
Есента ще има някакъв конгрес в Лондон за ин-витро на естествен цикъл - да му връщат модата. Междудругото, д-р Стаменов разбрах, че искал да ходи