Мацки, като изключим факта, че бебе няма, съм много доволна от иксито на естествен цикъл. Ето какви предимства виждам в тази процедура: само 3-4 УЗ преди пункцията - не го мислиш, няма разходи, ходиш когато ти е удобно = не пречи на нормалния живот. Сложиха ми прегнил 6500Е, пункцията мина нормално (без очистително или клизма, защото е за една яйцеклетка, даже не се наложи "тампониада"). Получи се чудесно ембрионче, за което наистина много се радвам (още малко диагностична информация за нашия неизяснен стерилитет). Резултат - върнаха ми отличен, разделен на 8 и без фрагментации ембрион на трети ден. Мисля си, все едно съм направила някое ин-витро със стимулация в Норвегия, където така и така връщат само по един в повечето случаи
Заради кръвния тест 0.6 е ясно, че имплантация не е имало, може да пречат НК клетките - а в такъв случай, и 6 да ми бяха върнали, същия шанс, си мисля.
Няма спор че като цяло класическото ин-витро носи повече шансове, но ето при мен на естествен цикъл се получи много по-добре, много по-качествена яйцеклетка от цикъла с кломифен цитрат.
Още предимства - поносимо като цена - 1400 лева за процедурата + прегнила + 2-3 опаковки утрогестан + кръвна картина - това ми бяха всичките разходи. Никакво напрежение, чувствах се много добре и спокойна. След отрицателния тест ми беше криво само ден-два, може би защото предварително си подготвен за по-малък шанс и не си вложил толкова емоции, пари и т.н. Друго предимство - следващия месец, живот и здраве, може да пробвам пак