Чефи и аз винаги съм била със супер ниско кръвно 90/50 или 80/60. По време на бременността ми се задържа почти същото, ако го измеря сутрин. Аз обаче си пия по едно кафе всяка сутрин и вече към обяд и ранния следобяд кръвното ми става 110/70 и 120/80. С таково кръвно се помня цял живот. Що се отнася за главоболието, мен често ме боли глава, но това е от промяната на атмосферното налягане. Винаги след главобол времето се разваля.
Джам Да д-р Даскалов ми е казвал, че няма как от ритане да излезе бебчо, но успоредно с това вече имам и контракции. Верно съвсем леки пробождания имам, но все пак ги имам, а те се появяват когато рита силно бебешока, та затова се притеснявам. Моя приятелка така с ритник роди бебешората си преждевременно, в края на 8-ми месец. Е верно може да е имало друга причина за това , но така или иначе тя незнае защо...
За седмачета и осмачета съм чувала, но също така съм чувала, че сърфактанта (субстанция, която подпомага издуването на въздушните мехурчета на белите дробове) може да не е узрял в 8-ми месец и затова да има фатален край. Не съм лекар, може би Мели ще го обясни по добре.
Отоците ми по краката се появявнат кога стоя седнала, права или дълго ходя. Когато съм легнала и почивам, се оправята горе долу. Док каза че всичко е ОК и е нормално, все пак природата си знае работата.