0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mari

Клостилбегит + Дуфастон
« -: Октомври 10, 2006, 00:59:54 am »
Здравейте момичета,разгледах доста теми но никаде не намерих
отговор на мойте вапроси и затова реших да ви попитам лично.
Моята история накратко:      от половин година с мьжа ми правим опити за дете но досега неуспешни :(.След посещението ми при гениколог той ми каза че всичко е нормално нямам никакви проблеми и няма повод за претиснение.Той реши да ми изпише лекарства Клостилбегит + Дуфастон за стимулиране и по-лесно зачатие.
Моята схема по която трбва да ги пия е от 5 ден на цикала до 9 ден пия Клостилбегит,и от 16 ден до 25 ден пия Дуфастон.
Вьпроса ми е някой от вас пил ли ги е?И помогнали ли са му?Имат ли странични ефекти?
Благодаря за отговорите ви предварително.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Клостилбегит + Дуфастон
« Отговор #1 -: Октомври 10, 2006, 07:11:29 am »
Клостилбегит се пие след ПРОВЕРЕНА ПРОХОДИМОСТ НА ТРЪБИТЕ!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #2 -: Октомври 10, 2006, 07:40:35 am »
Кломифенът се използва за предизвикване на овулация, за коригиране на нерегулярна овулация, да подпомогне увеличаването на производството на яйцеклетки ...... .!
Дуфастон е прогестеронов препарат който се употребява след доказана овулация......за удължаване на ЛФ!!!
Как то ти написа Лейди Кломифенът се прилага след доказана проходимост на тръбите!!!!!!!той може да се употрбява само 6 пъти!
1...6 месеца не е чак толкова дълго време опити........
2...твоя доктор как установи че всичко е наред и ти изписа стимулация??????Само с преглед или е направил необходимите изследвания?????Дай малко повече инфо. :D
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Октомври 10, 2006, 07:53:59 am »
Задължително  преди това Проходимост на тръбите и Спермограма.
И двете неща могат да се направят за  1 ден.
За установяване проходимостта  на тръбите - може да се направи Хидротубация.
Успех и скоро да се похвалиш с добра новина. :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #4 -: Октомври 10, 2006, 07:59:10 am »
Бягай далече от този лекар.
« Отговор #5 -: Октомври 10, 2006, 08:51:50 am »
Изписал ти е Клостилбегит само след обикновен гинекологичен преглед????? За мен това е престъпление, затова по-добре послушай Лали....
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

marrri

« Отговор #6 -: Октомври 10, 2006, 10:37:38 am »
Значи не ми е правил никакви иследвания просто ме погледна и ми каза че нищо ми няма.Нямала сьм кисти и миома и каквито и да е болести. Реши че ще пия тези хапчета и ако до 2-3 месеца няма резултат(забременяване) ще иска спермограма на мьжа ми,а на мен някаква цветна снимка.
А аз се чудя нали дуфастона е хормон,а те не се ли изписват след необходими изследвания,а той как так реши че имам нужда от този хормон.
Относно това какьв доктор е при нас се слави за най-добрия.А докторите не са много и може би и са по-зле от него.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #7 -: Октомври 10, 2006, 10:42:40 am »
Мила, ако седнеш и почетеш тук - много момичета са си пострадали точно от такива добри доктори. Клостилбегита може да предизвика изчерпване на яйчниковия резерв.
Иска се - спермограма, проверка на тръби, хормони, поне 1 цикъл проследяване растежа на фоликулите и след доказана овулация може да се подпомогне малко с този препарат.
Има един списък с необходимите изследвания, които се правят - прочети го. Може да ти помогне.
И както Лали те съветва - бягай от този лекар!!!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #8 -: Октомври 10, 2006, 10:47:32 am »
Цветната снимка или хидротубацията, заедно със спермограмата се преди стимулацията с Клостилбегит!!!!
Не казвам че ще има проблем там, но я си представи че спермограмата Ви не е добра и ти 3 месеца се тъпчиш с клостилбегит, без да има шанс от положителелн резултат. Същото важи и при запушени тръби.

А аз се чудя нали дуфастона е хормон,а те не се ли изписват след необходими изследвания,а той как так реши че имам нужда от този хормон.

Дуфастона се изписва при проблемна лутелана фаза. Това може да се докаже чре4з изследване на хормона прогестерон на 7-ми ден след овулацията или ако си следиш месечния цикъл и установиш че лутеланата фаза е по-кратка от 9-10 дена.
Тътси специалист в най-близкия по-голям град.
Аз имам същият проблем с тукашните лекари и за това се ориентирах към Пловдив.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
« Отговор #9 -: Октомври 10, 2006, 12:40:47 pm »
Въобще не е оправдано използването на Клостилбегит в случая!
Помисли се добре преди да се довериш на това лечение.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #10 -: Октомври 10, 2006, 20:19:57 pm »
Значи не ми е правил никакви иследвания просто ме погледна и ми каза че нищо ми няма.
Този да не е екстрасенс? 8O
Отиди в клиника по стерилитет. От къде си?
*

adi

• 7710
« Отговор #11 -: Октомври 10, 2006, 20:27:29 pm »
mari мила,не си губи времето при този лекар!Ако сериозно си решила да се заемеш с нещата .....потърси специалист по стерилитет!!! :D
Преди да направиш необходимите изследвания в никакъв случей неприемай Клостилбегит!!!!!!
*

mari

« Отговор #12 -: Октомври 11, 2006, 13:49:52 pm »
Благодаря ви момичета за отговорите ,
след като прочетох вашите мнения направо ми стана лошо,защото вече незная какво да правя и кьм кого да се обьрна за помощ.Много ме е страх да пия каквото и да е защото доктора ми каза след като пия пьрвата доза клостилбегит да отида на преглед да не се получат някакви анумалии.От това сьдя че е опасно да го пия това лекарство.
И другото което е имам една приятелка която от 4 години се опитва да забременнее но не се получава и двете с нея отдохме при този лекар и на нея не и прави изследвания просто и изписа сьщите лекарства като мойте.
Лали най-блиската клиника по стерилитет е в Пловдив ,дори незная каде се намира ,а аз сьм от Карлово.
*
« Отговор #13 -: Октомври 11, 2006, 14:03:25 pm »
Ако имаш възможност, потърси д-р Даскалов от клинка Торакс.
Горещо препоръчвам. Намира се до Четвъртък пазара.

За съжаление по-малките градове често се среща практиката да се изписват лекарства за стимулация без необходимите изследвания. Ама Карлово, не е чак толкова малък град...........

Иначе при стимулация на овулацията трябва да се провежда и наблщдение на ултразвук, за да се проследи дали има ефект от него или не. А клостилбегита има и доста странични ефекти.

Ти проследявала ли си си овулацията по някакъв начин?

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
« Отговор #14 -: Октомври 11, 2006, 17:38:35 pm »
Настръхвам!!!! Ти пи ли Клостила???.. Безумна безотговорност е доктора просто ей така без снимка и хормонални да те кара да го пиеш!!!!!
Дуфастона - също!!!! Ами ако прогестерона ти е в ред, за какво ти е тоя дуфастон??? Пари на вятъра!
Извинявай много, мила, ама съм бясна на тоя доктор!!!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #15 -: Октомври 11, 2006, 20:26:36 pm »
Цитат
Лали най-блиската клиника по стерилитет е в Пловдив ,дори незная каде се намира ,а аз сьм от Карлово.

Горещо ти препоръчвам, макар да съм софиянка клиника "Торакс" и др Даскалов. Все пак Карлово не чак толкова далече от Пловдив. Ориентирай се към специалист - така ще запазиш здравето и нервите си .
*

adi

• 7710
« Отговор #16 -: Октомври 11, 2006, 20:35:24 pm »
mariмиличка аз също съм се насочила към Торакс Пловдив ,д-р Даскалов!Познавам момичета които посещават тази клиника и са много доволни!В края на месеца и аз съм там!Успех мила и задължително смени лекара! :D