0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,аз съм нова тук
« -: Октомври 11, 2006, 11:42:48 am »
Здравейте на всички от форума.Разбрах за този сайт едва преди няколко дни от гостуването на двете момичета по БТВ.Радвам се,че ви има,защото доколкото разбирам вие имате доста информация,която обменяте и си помагате взаимно.Надявам се,че ще приемете и мен като една от вас,защото аз съм една от вас.
Аз от едва 3.5г се опитвам да забременея,но те ми се струват като 10г.Кратка информация за положението ми:през 2002г бях опитна мишка в Майчин дом-Сф.Приеха ме в отделението по стерилитет,където завеждащ беше проф.Налбански.Мойе и да има много като него,но това е най-ужасния "човек"за мен.Приеха ме с клинични и УЗ данни за кистозна формация,оказа се че е друго.Двете ми маточни тръби са възпалително изменени,сформиращи хидросалпинкс(2-3;3-4см)и унищожени фибрални апарати.След което проф.Налбански ми поиска 300лв.за операцията,на която той не присъства,а по-късно се оказа че всичко е трябвало да е безплатно понеже мен ме е оперирал д-р М.Кандиани,който е рекламирал лапароскопа си пред МЗ.Епикризата бе написа по памет от д-р Пъневска 3 мес.след операцията.Професора след като прибра парите в бюрото си ми каза,че никога няма да имам деца,дори и инвитро.Ясно ви е колко време бях съкрушена от думите му и как не исках да живея.Но не се отказах все пак съм жена.През 2003 година си направих пластика на тръбите в Стара Загора(където живея).Тук д-рТодоров ми вдъхна надежда,макар и той самия да знае,че без инвитро няма да мина.Спермограмата на мъжа ми е добра.
Записах се тази година през август в нашата здравна каса с надежда да отпуснат лекарства(аз друга алтернатива нямам),но уви разбрах от вас,а по-късно ми се обади и д-рСтефанова от касата,че няма да има до края на годината програма.Тя ме посъветва да напиша злобно писмо до НЗК,както е посъветвала и всички,които са записани в Ст.Загора.Моето мнение,че трябва да се пише и до Нова ТВ,защото те са по-дейни и поне могат да се задвижат някакси нещата.Искам да помогна с каквото мога.Ако има някакво протестно писмо искам да се подпиша.Понеже не съм ходила до Сф на предварителни прегледи за инвитро искам да разбера,къде има най-голям % успеваемост и кои са най-добрите лекари.Моля пишете ми.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Здравейте,аз съм нова тук
« Отговор #1 -: Октомври 11, 2006, 12:33:32 pm »
Здравей, съжалявам че така се е получило при теб.
Има петиция, в подписите на повечето момичета в тази тема има линк към петицията и можеш да се подпишеш и ти. В темата - Протестно писмо има много информация, за това с което се борят момичетата, през кои инстанции са минали и от къде е отговорено до сега. Ето ти линк към темата: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=5954.0
Това е линка към петицията: http://www.bgpetition.com/in-vitro/index.html
Желая ти успех и много много късмет!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #2 -: Октомври 11, 2006, 13:44:27 pm »
Здравей Slavenav, добре дошла в отбора на хубавите, умните и силните момичета, които се борят със стерилитета!  :) Надявам се бързо да се преместиш в отбора на чакащаите бебчета.

Съжалявам, че си минала през всичо това, но горе главата и напред!

По отношение на клиниките - на заглавната страница на Зачатие можеш да намериш link към всички клиники и техните web sites и после за всяка една от тях да потърсиш мнение тук във форума (има търсачка). Можеш да търсиш и по имената на лекарите от отделните клиники. Мисля, че ще намериш инфо за всяка една и ще видиш какви са отзивите. А за тези, за които няма инфо, очевидно ин витрото е екзотика. :)

По отношение на статистиката - няма официална статистика. Ти решаваш дали ще вярваш на всякакви изнесени данни или не. Мисля, че мненията на момичетата ще те ориентират.

Информация за самата процедура има както във форума, така и на заглавната страница на Зачатие.

Ако имаш конкретни въпроси - питай.

Успех!
« Отговор #3 -: Октомври 11, 2006, 17:25:44 pm »
Славена,

Извинявай, ако съм ти се нахвърлила в по-горната тема, но много от нас разчитаме на д-р Стаменов, който е доказал своя професионализъм - ще се убедиш в това, когато почетеш повече по темите тук. Нещо повече, ако се запознаеш с него, ще разбереш, че освен професионалист, е и един разкошен лекар, който паистина взима присърце проблемите на пациентките си.

Защо мислиш, че при теб няма шанс за ин-витро? Има начин да е успешен ин-витро опит след отстраняването на хидросалпингс. имаш ли други проблеми? Не се притеснявай, орентирането тук отнема малко време, но скоро ще научиш доста. Не се бой да питаш и с лични съобщения.

Аз съм пациентка на д-р Стаменов, вчера ми беше отстранен хидросалпинс и на двете тръби и се готвя за инвитро. ако искаш, пиши ми на лични.

Поздрави и не се притеснявай да питаш. И успех!!
« Отговор #4 -: Октомври 11, 2006, 17:44:27 pm »
Здравей Славена,
От сърце ти препоръчвам клиниката на доц.Щерев, където работят превъзходни специалисти и има добра лаборатория. Аз съм пациент на клиниката-там ми правиха операция за отстраняване на миомни възли, там правих и двете си икси-та, второто от които успешно. Отиди, виж и другите клиники и направи избора си. Мисля, че в България вече има много добри специалисти в областта на стерилитета и всеки от нас избира онова място, където се чувства най-добре.
Желая ти успех и много оптимизъм!!!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #5 -: Октомври 11, 2006, 21:26:22 pm »
slavenav привет мила! Аз също съм от Ст.Загора.:DСпециално за ин-витро бих ти препоръчала д-р Стаменов.
Иначе лично аз ще правя инсеминации и се насочих към клиника Торакс в Пловдив....д-р Даскалов.Успех мила!Ше успееш! :D
*
« Отговор #6 -: Октомври 11, 2006, 21:40:22 pm »
Здравей Славена, няма такова нещо, че не може да стане, просто трябва да попаднеш на лекар, който да се ангажира професионално със конкретния ти случай. Общо взето в БГ има много клиники, които правят ин витро, но смисъл има да се прави в не повече от 5-6 от тях. Аз лично съм най-доволна от ин витро центъра в АГБ - Варна доц. Маркова и д-р Александров. Момичетата също са ти препоръчали добри екипи, остава ти сама да послушаш женската си интуиция като се срещнеш с някои от екипите и поговорите.
Добре дошла и да не се задържиш много тук и скоро да те вълнуват бебешки въпроси! Успех!
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #7 -: Октомври 12, 2006, 14:07:46 pm »
Здравей Славена. Съжалявам, че така се получило при теб и, че така са се отнесли с теб. Шанс винаги има и такива категорични мнения "ти никога няма да имаш деца" са смешни. Изход винаги има, запомни това.
Общо в България има няколко ин-витро клиники, на които си заслужава да обърнеш внимания. Аз съм минала през някои от тях и категорично ти препоръчвам Център по репродуктивна медицина и оплождане ин витро "София" на Д-р Владимиров. Iнформация и адреса можеш да намериш тук: www.ivf.bg 
Д-р Владимиров е прекрасен специалист и човек, на които можеш да имаш 100% доверие. Отиди на консултация и сама ще се убедиш. В тази клиника съм правила всичките си АРТ процедури и забременях от второто си икси след лечение на ендометриоза.
Много късмет и успех ти желая в борбата. Хванеш ли се....скоро ще забременееш. Вярвай в това!

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #8 -: Октомври 15, 2006, 21:28:28 pm »
Здравей, Славена!

Това какво значи:
Записах се тази година през август в нашата здравна каса с надежда да отпуснат лекарства(аз друга алтернатива нямам),но уви разбрах от вас,а по-късно ми се обади и д-рСтефанова от касата,че няма да има до края на годината програма.

Как си се записала?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #9 -: Октомври 16, 2006, 10:08:02 am »
Записаха ме като чакаща,и в момента в който има програма трябваше да си подготвя документите.Така ми казаха от ЗК.

« Отговор #10 -: Октомври 17, 2006, 19:02:06 pm »
Здравей Славена, моята история също започна с проф Налбански, който след диагноза запушени тръби ми каза че най -вероятно ще се наложи да си осиновя дете ,а аз по това време бях на 25 години.Е сега съм на 30 и бременна в 4 месец.Пациент на доктор Владимиров съм(човек на, когото имам страхотно доверие) имах неуспешна матурация през май , но докато се готвех за втори опит забременях по естествен начин.Чудо но се случи.Бори се и вярвай.Успех
« Отговор #11 -: Октомври 17, 2006, 19:21:40 pm »
Цитат
Записаха ме като чакаща,и в момента в който има програма трябваше да си подготвя документите.Така ми казаха от ЗК.
За първи път чувам, че може да се запишеш "чакаща"  :roll:

lb2f
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #12 -: Октомври 17, 2006, 19:29:33 pm »
Цитат
За първи път чувам, че може да се запишеш "чакаща"  :roll:
Мда, и аз това искам да разбера - в какъв смисъл чакаща, дадоха ли ти входящ номер, написа ли молба или нещо такова?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #13 -: Октомври 17, 2006, 20:00:55 pm »
Нямам представа.За първи път ми се случва и не знаех какво точно да направя,затова направих това което ми казаха от ЗК.А те ми казаха,че в момента ,в който от Сф пуснат програмата,аз мога за седмица да си направя необходимите изследвания и да си пусна молбата.Ами това е друго не мога да ви кажа.И не знам изобщо важно ли е това като,ще трябва аз да си набавя парите за процедурата,след като няма програма.Не знам за Сф,но тук в СЗ са много внимателни в ЗК,нямала съм проблеми с тях.Доколкото знам ПРОБЛЕМА е в НЗК в СФ и МЗ.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #14 -: Октомври 17, 2006, 20:05:06 pm »
Значи, Славена, всъщност не са те записали, а само са ти отговорили, че ако има прием на документи, ще ти се обадят, така ли?

Димитър Кудоглу
« Отговор #15 -: Октомври 18, 2006, 09:34:41 am »
Значи, Славена, всъщност не са те записали, а само са ти отговорили, че ако има прием на документи, ще ти се обадят, така ли?
На мен по-скоро ми се струва, че са я пратили за "зелен хайвер" :? Не вярвам да има списък на чакащите и да им се обаждат при подновяване на програмата. А не е лоша идея, би спестило разходите за изследвания, които няма дори да разгледат :(

lb2f
« Отговор #16 -: Октомври 18, 2006, 11:52:08 am »
Точно така

*

karelia

« Отговор #17 -: Октомври 18, 2006, 12:31:14 pm »
Здравей Славена!
Явно ставаме повече старозагорки тук,което е добре.Аз се опитвам да забременея от 6 години.През първите 3 си губих времето с т.наречените градски светила.Лично мнение - всички стават за преглед и за раждане,защото всеки иска да ти вземе парите.За проблеми обаче просто забрави.Доктор Тодоров ми каза преди 6 години,че няма смисъл да ме лекува,защото все едно няма да имам деца.Толкова ме отчая,че през следващите две години не правих нищо.През 2002 година се запознах с доцент Щерев и в личен разговор той спомена,че ако си стоя в Стара Загора и се доверявам на другите лекари,които обиколих /Ния Кирчева,Стоян Стоянов,Ина Цонева,Бохосян/ ще си остана бездетна,защото станах на 30 години и шансовете намаляват.Именно той ми препоръча и проф.Налбански.За моя радост аз не преживях нищо от това,което описваш ти.Отидох без да казвам кой ми е споменал занего.Направи ми лапароскопия по здрвната каса.Аз съм алергична към упойки и към студ.Скъсаха се от грижи за мен.Особено анестизиолога.След като всичко приключи той ми каза в прав текст,че съм една здрава жена с хормонални проблеми и трябва да отида на ядрено-магнитен резонанс на главата.Не ми взе нито една стотинка.Дори бонбоните занесе на сестрите.Та сега за здравната каса.Смея да ти кажа в очите,че ако има и една бройка то тя ще е за мен.Майка ми работи там,обаче............. първо аз не я искам и второ - няма да отпуснат.Оттървали са се любезно от теб.Мога да ти кажа цялата процедура и защо го знам,но ще ми отнеме време.Просто загубих две години в които разчитах да си купя лекарствата чрез нея и накрая си ги купих от Турция.
Така или иначе ин-витрото ще си платиш сама.А за информация ще ти кажа,че въпреки познанството ми с доктор Щерев аз не съм стъпила в клиниката му.Просто имам скрупули и знам някои неща.Пациентка съм на д-р Иво Тодоров от клиника Братя Тодорови.Можеш да намериш инфо за него тук в сайта.Ще правя ин-витро при него напролет :)) Ами това е!Успех и ако искаш може да се запознаем !
« Отговор #18 -: Октомври 18, 2006, 13:03:34 pm »
Та сега за здравната каса.Смея да ти кажа в очите,че ако има и една бройка то тя ще е за мен.Майка ми работи там,обаче.............
Е това е прекрасно ... аз смея да ти кажа в очите, че това е меко казано нагло и безочливо  :x Но какво се учудвам, всички знаеме за служителите в НЗОК, а и за крушата и дървото знаеме...

lb2f
*

karelia

не си права
« Отговор #19 -: Октомври 18, 2006, 15:17:57 pm »
Съжалявам,че е прозвучало грубо,но просто няма такова нещо като бройки за градове и тем подобни.Казах го с лек присмех. :( Знам каква е процедурата и защо са и казали,че ще и се обадят.Просто не са искали да и кажат истината,че пари няма,а в РЗОК са само пощенска кутия и никой за нищо не ги пита.