Здравейте на всички от форума.Разбрах за този сайт едва преди няколко дни от гостуването на двете момичета по БТВ.Радвам се,че ви има,защото доколкото разбирам вие имате доста информация,която обменяте и си помагате взаимно.Надявам се,че ще приемете и мен като една от вас,защото аз съм една от вас.
Аз от едва 3.5г се опитвам да забременея,но те ми се струват като 10г.Кратка информация за положението ми:през 2002г бях опитна мишка в Майчин дом-Сф.Приеха ме в отделението по стерилитет,където завеждащ беше проф.Налбански.Мойе и да има много като него,но това е най-ужасния "човек"за мен.Приеха ме с клинични и УЗ данни за кистозна формация,оказа се че е друго.Двете ми маточни тръби са възпалително изменени,сформиращи хидросалпинкс(2-3;3-4см)и унищожени фибрални апарати.След което проф.Налбански ми поиска 300лв.за операцията,на която той не присъства,а по-късно се оказа че всичко е трябвало да е безплатно понеже мен ме е оперирал д-р М.Кандиани,който е рекламирал лапароскопа си пред МЗ.Епикризата бе написа по памет от д-р Пъневска 3 мес.след операцията.Професора след като прибра парите в бюрото си ми каза,че никога няма да имам деца,дори и инвитро.Ясно ви е колко време бях съкрушена от думите му и как не исках да живея.Но не се отказах все пак съм жена.През 2003 година си направих пластика на тръбите в Стара Загора(където живея).Тук д-рТодоров ми вдъхна надежда,макар и той самия да знае,че без инвитро няма да мина.Спермограмата на мъжа ми е добра.
Записах се тази година през август в нашата здравна каса с надежда да отпуснат лекарства(аз друга алтернатива нямам),но уви разбрах от вас,а по-късно ми се обади и д-рСтефанова от касата,че няма да има до края на годината програма.Тя ме посъветва да напиша злобно писмо до НЗК,както е посъветвала и всички,които са записани в Ст.Загора.Моето мнение,че трябва да се пише и до Нова ТВ,защото те са по-дейни и поне могат да се задвижат някакси нещата.Искам да помогна с каквото мога.Ако има някакво протестно писмо искам да се подпиша.Понеже не съм ходила до Сф на предварителни прегледи за инвитро искам да разбера,къде има най-голям % успеваемост и кои са най-добрите лекари.Моля пишете ми.