Ние имаме доста отдавна котка и година преди да забременея котката почина. Освен това докато бях бременна във втори месец, бяхме на гости за 3 дни при приятели, които имат котка, така че аз също бях в контакт с животно, дори без да го пипам. Резултатите бяха в самото начало още и в първия момент бях изключително силно притеснена, но моята лекарка каза, че това е стара инфекция и това са вече антителата. В интерес на истината, тъй като съм в рискова група бременност, ми беще ужасяващо притеснено, тъй като сестрата на лекарката, която се занимава с изследванията ме пита още 3 пъти дали искам да ми правят изследване. След разговор с моята лекуваща лекарка взехме решение да не правим такова, тъй като няма риск за мен и за бебето.
Все пак докато не получите второто изследване - не може да се каже каква е инфекцията - стара, нова или това са антитела.
Преди всичко желателно е да имате доверие в лекаря си и да не се притеснявате да питате и споделяте това, което ви притеснява. Смятам също, че излишното притеснение може да ви навреди доста, така че успокойте се и вярвайте в хубавия край на така стеклите се обстоятелства.
Късмет!