0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ани

Въпрос за 3Д ехограф
« -: Март 28, 2005, 15:09:12 pm »
Иска ми се да попитам къде в София мога да отида на преглед с 3Д ехограф и каква сума горе-долу да си приготвя за прегледа.
Много съм притеснена, защото вече имах една извънматочна бременност. Сега ми закъснява вече 7-ми ден. Правих тест и е положителен. Но не мога да чакам. Ще умра от притеснение да не се получи като предния път. Поради горчивия опит с предишното ми забременяване, сега ми се иска да направя колкото се може по-ранна дианостика, а съм чувала, че тези триизмерни ехографи са точно за това. Знаете ли дали този апарат би показал къде е плода при толкова малко закъснение? Много съм притеснена. Лекаря ми каза да изчакам, но чака ли се, като знам какво изживях предният път - болки, операция..... Зная, че всяка минута е ценна....
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Въпрос за 3Д ехограф
« Отговор #1 -: Март 28, 2005, 17:39:00 pm »
3Д има в св "Лазар", мисля, че струва около 80 лв, но едва ли си струва, от това което съм слушала. Освен това се препоръчва при по късна бременност, за да се огледа плода за малформации. Вчера говорих с едни приятели, лекари, от Германия. Те ми казаха, че там също казват, че не си струва прегледът с 3Д. Най-добре се ориентирай към добър лекар с вагинален ехограф. Мисля, че е достатъчно за начало.
Въпрос за 3Д ехограф
« Отговор #2 -: Март 28, 2005, 17:41:22 pm »
Мила Ани, знам, че в клиниката на доц. Щерев имат такъв, вероятно не само там, но за там се сещам, защото съм техен пациент. За цената не съм сигурна, но в сайта им има ценоразпис. Това е сайта им - http://www.ivf-bg.com/, желая ти успех и дано всичко е наред при теб! Стискам палци!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Въпрос за 3Д ехограф
« Отговор #3 -: Март 28, 2005, 17:45:46 pm »
А, да, вярно, че има и в Клиниката "Щерев".
http://ivf-bg.com/statii.htm#stat4

Виж и тази тема:http://forum.bg-mamma.com/viewtopic.php?t=22265
*

Ани

Въпрос за 3Д ехограф
« Отговор #4 -: Март 29, 2005, 09:35:31 am »
Много ви благодаря. Разрових малко и в нета, разбрах, че в Правителствена б-ца имало 4Д ехограф!!! 8O , както и във Варна имало такъв http://www.maichindom-varna.com/4d_bg.html
Наистина незная дали ще може да се види нещо толкова рано. Или е по-добре да ме видят на вагинален ехограф? Просто искам по-рано диагностициране. Вече 8-ми ден ми закъснява, чувствам се добре, нямам болки, но се притеснявам много... Кога най-рано може да се види плода и плодния сак дали са в матката или не?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Въпрос за 3Д ехограф
« Отговор #5 -: Март 29, 2005, 09:47:14 am »
най-рано сак в матката се вижда, когато стойностите на хормона ЧХГ достигнат 2000. друг начин да се каже това е - най-рано се вижда с вагинален ехограф с добра разделителна способност от 5-та гестационна седмица нататък, тоест, след 7 дни закъснение.
при първото си забременяване отидох точно в 5-та седмица и 1 ден, нищо не се видя в матката още. бях много притеснена за евентуална извънматочна, тогава лекарят ми обясни, че все още не можело да се види, ако има нещо в тръбите.

мисля, че вече можеш да отидеш на преглед с добър вагинален УЗ. и си направи изследване на ЧХГ! двукратно - през два дни!!!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Anonymous

Въпрос за 3Д ехограф
« Отговор #6 -: Март 29, 2005, 10:40:06 am »
Много ти благодаря за съвета jam. Но при извъматочната ЧХГ-то и симптомите не са ли същите както при нормална бременност, поне в началото?
*

Ани

Въпрос за 3Д ехограф
« Отговор #7 -: Март 29, 2005, 10:42:46 am »
Предното съобщение беше от мен. Не съм се регистрирала още. Според изчисленията, от последната ми менструация сега трябва да съм 4-та седмица и 4 дни. Няма ли начин за ранна диагностика или ще трябва да чакам? И колко?
Въпрос за 3Д ехограф
« Отговор #8 -: Март 29, 2005, 12:51:46 pm »
Дай най добре точноти дати, защото 4-та седмица и " дни не се равнява на 8 дни закъснение
Матей - 1.04.2006 г
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Въпрос за 3Д ехограф
« Отговор #9 -: Март 29, 2005, 14:33:06 pm »
Цитат на: Anonymous
Много ти благодаря за съвета jam. Но при извъматочната ЧХГ-то и симптомите не са ли същите както при нормална бременност, поне в началото?

ами доколкото съм чела (признавам, не много задълбочено), често пъти при извънматочна бременност ЧХГ не нараства с правилния темп - тоест, не се удвоява на всеки 48 часа - говорим за началния период!

ох, толкова ранна диагностика.. не знам...
чак ако в нужното време не видят сак в матката, май тогава започва чуденката.. но при всички случаи, след наличие на 1 извънматочна, трябва особено внимание. не знам обаче, дали 3Д Доплер е средството за целта...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Anonymous

Въпрос за 3Д ехограф
« Отговор #10 -: Март 29, 2005, 14:50:49 pm »
Цитат на: venus_melena
Дай най добре точноти дати, защото 4-та седмица и " дни не се равнява на 8 дни закъснение

Ами на 25.02.2005 ми беше началната дата на последната менструация. Цикъла ми е 26 дни. Преди беше 28 дена, но след операцията ми се скъси.Трябваше да ми дойде на 23.03.2005.
Значи закъснението ми е вече 7 дни и нямам никакви признаци да ми идва. Правих тест в събота и неделя сутрин - показа 2-те чертички /вярно втората беше по-бледа, но лекаря каза, че е доста рано още/.  Засега се чувствам добре. Гърдите ми са доста твърди и ме болят. Абе всички симптоми на бременност.
*

Ани

Въпрос за 3Д ехограф
« Отговор #11 -: Март 29, 2005, 14:52:03 pm »
Пак забравих да си пиша името. Предният пост е от мен. Кога ли ще се регистрам? :oops:  :lol:  :wink:
*
Въпрос за 3Д ехограф
« Отговор #12 -: Март 29, 2005, 14:52:50 pm »
Направи кръвен тест - бета ЧХГ. Ще отчете точните стойности на концентрацията на хормона в кръвта. Дано всичко е ОК  :D
*

Ани

Въпрос за 3Д ехограф
« Отговор #13 -: Март 29, 2005, 14:56:43 pm »
jam, а дали ЧХГ-то е през ЗК и как става? Защото предният път си платих 20 лв. - но тогава бях с болки и нямаше време. Имам направление от личния за гинеколог. Гинеколога ли трябва да ме прати за ЧХГ и минава ли то през ЗК? Но личния ми каза да не бързам да ползвам с направлението, че още е много рано и едва ли нещо ще се види. Дайте някой добър гинеколог чрез ЗК в София, при когото да отида с направлението.
*

да кажем Тони

Въпрос за 3Д ехограф
« Отговор #14 -: Март 29, 2005, 15:31:02 pm »
Ани, доколкото знам ЧХГ при извънматочна има доста по-ниски от нормалните стойности, тъй като ембриона се развива с по-бавни темпове.
Не ти е необходим 3Д ехограф, а съвсем нормален 2Д.  3Д е просто едно "уплътняване и оцветяване" на образа. Това са нови апарати, с по-добро увеличение, с по-добра разделителна способност, които просто имат една опция повече от 2Д.
Важен е човека, който гледа и апарата да е от по-новите. Такива не работят със ЗК или поне аз незнам за такъв :roll:
Не си пести парите, ами тичай на преглед. Ако лекаря прецени ще ти каже да си направиш и кръвен тест.
Дано не е извънматочна.
Въпрос за 3Д ехограф
« Отговор #15 -: Март 29, 2005, 16:12:05 pm »
Значи, Ани, днес е 7-мия ти ден, съветвам те да стиснеш зъби и да изтраеш до петък. Тогава с направлението отиди в Тина Киркова - там имат триизмерен ехограф и  ако се наложи, ще го използват. В петък ще ти е 10-ти ден така че има някакъв шанс да се види нещо. Успех!
Матей - 1.04.2006 г
*

Ани

Въпрос за 3Д ехограф
« Отговор #16 -: Март 30, 2005, 09:51:03 am »
Много ви благодаря на всички. Посъветвах се и с други хора и всеки ми казва, че трябва да изчакам още малко. Ето днес е 8-ми ден от закъснението, чувствам се отлично - нито ми се гади, нито нищо. Няколко дена се събъждах сутрин в 5 часа супер бодра, а днес ужасно ми се спеше. Пия си витамини - вит.Е, фолиева киселина и витамини от групата В. Ще чакам до понеделник и тогава ще отида на гинеколог. Venus_melena, къде да отида точно в Тина Киркова с направлението? Там има ли поликлиника? Дай ми съвет. Наистина търся някой добър гинеколог, който ще ми обърне внимание, защото искам да направя и проследяване с бета-ЧХГ, но все пак специалист трябва да види резултатите.
Предният път ме оперираха в МД, но не ми се ходи там. За спешни случаи са добри, но като че ли не обръщат внимание на пациентите, пък и е доста трудно да се добереш до лекаря /все го няма - на операции и т.н./
Въпрос за 3Д ехограф
« Отговор #17 -: Март 30, 2005, 11:56:25 am »
Доктор Савова била много добра - приема и с касата. Обади се и си запази час!
Казвам се Вени :lol:
Дръж ни в течение!
Матей - 1.04.2006 г
*

Ани

Въпрос за 3Д ехограф
« Отговор #18 -: Март 30, 2005, 14:25:20 pm »
Благодаря на теб и на всички, които ми отговориха. Мисля в събота да правя пак тест. Непременно ще ви държа в течение. Добре че ходя на работа и това ме разсейва, иначе да съм умряла досега от притеснение. Обаче интересно е, че нямам никакъв апетит - аз, дето иначе си ям като за световно, иначе не ми се гади, абе просто си се чувствам много добре, само дето не ми идва
Въпрос за 3Д ехограф
« Отговор #19 -: Март 30, 2005, 14:35:05 pm »
Що ще правиш тест пак? А това че не ти се яде е нормално.
Матей - 1.04.2006 г