0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
Въпрос за лекарствата при ИКСИ!!!
« -: Октомври 16, 2006, 18:06:05 pm »
Момичета, искам да ви попитам, лекарствата и инжекциите, които се поставят преди ИКСИ процедурата, ние сами ли си ги купуваме или лекарят ги дава и поставя? Съжалавям, ако задавам глупави въпроси, но съм нова в темата, както знаете. И другият ми въпрос е кои са тези лекарства? Благодаря ви от сърце за всичко, без вас нищо нямаше да знам за тези неща.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Въпрос за лекарствата при ИКСИ!!!
« Отговор #1 -: Октомври 16, 2006, 19:00:57 pm »
Кас,сама ще ги купуваш.Ще ти кажат къде е най близката аптека където можеш да ги намериш.А за лекарствата не ги знам всичките.Аз бях на "Gonal F" i "Merional"
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #2 -: Октомври 16, 2006, 19:53:29 pm »
Каси, ето какво знам от опит в 1АГ "Св. София" и АГБ Варна:

- купуваш всички лекарства (че и консумативи даже)
- противозачатъчни: Жанин, Диане, Фемоден...
- Декапептил, Оргалутран
- Пурегон
- Прегнил
- Естрофем, Утрогестан
« Последна редакция: Октомври 16, 2006, 20:04:49 pm от borovinka »
*
« Отговор #3 -: Октомври 16, 2006, 20:01:24 pm »
Момичета, искам да ви попитам, лекарствата и инжекциите, които се поставят преди ИКСИ процедурата, ние сами ли си ги купуваме или лекарят ги дава и поставя? Съжалавям, ако задавам глупави въпроси, но съм нова в темата, както знаете. И другият ми въпрос е кои са тези лекарства? Благодаря ви от сърце за всичко, без вас нищо нямаше да знам за тези неща.
Лекарят ги дава, сестрата ги поставя, а ти си му ги плащаш  :balk_602:
« Отговор #4 -: Октомври 16, 2006, 20:25:42 pm »
Каси, при всички положения лекарят ще ти ги продаде на цена, близка до цената на едро и по-ниска от тази в аптеките. Но можеш и ти да ги потърсиш при вносител. Например Меногона (и май Пурегона и Прегнила, а и не само) можеш да купиш от Фромвулеви - http://www.fromvoulevs.com/
« Последна редакция: Октомври 16, 2006, 20:28:35 pm от little_rabbit »
*
« Отговор #5 -: Октомври 17, 2006, 09:09:01 am »
Д-р Стаменов ми даваше лекарствата, като ги платихме накрая.
Иначе стимулацията при ИКСИ и инвитро е еднаква за жената, различна е самата процедура при оплождането на яйцеклетката (ите).
Аз бях на Пурегон, Мерионал, после Прегнил, Утрогестан (последните две си ги купих сама).
Този път ще съм на Гонал.
Каси, стискам силно палци и ти желая много сила!
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #6 -: Октомври 17, 2006, 09:33:36 am »
Благодаря ви за отговорите. Понеже се оказа, че ще правя при него имунологичните изследвания, а генетичните в Майчин дом-по негово настояване  8O, ще поискам лекарствата аз да си ги закупя, защото зет ми има фармацевтична фирма и все си мисля, че и при без това много високата цена на ИКСИ-то, поне лекарствата е нормално да ми излязат по-евтино. Бора82, Рабит, Боровинка, Далия, благодаря ви за подкрепата, защото без вас съм за никъде, толкова съм притеснена отсега. Прегръщам ви.

« Отговор #7 -: Октомври 17, 2006, 09:56:06 am »
Kassi, миличка - спокойно, не се тревожи.... И аз съм се запътила към първия си опит ИКСИ, и честно казано, много повече се притеснявам, как ще овладяе стреса на работното си място, отколкото как и защо по самата процедура.... Нали имаш доверие на Док, това е най-важното... Той си знае работата, и ще направи всичко каквото може ...

Мнооого голяма  :bighug: и успех миличка и  :goodluck:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #8 -: Октомври 17, 2006, 10:47:48 am »
Рали, мила, аз също се притеснявам от работата, защото е много напрегната понякога и не знам колко време ще мога да отсъствам. Всички ще ме гледат с подозрение, но ще се опитам да се дистанцирам от тези негативни емоции. Желая ти успех, ти къде ще правиш ИКСИ-то и кога???

*

Лекси

« Отговор #9 -: Октомври 18, 2006, 13:50:38 pm »
За мен също беше голямо притеснени как ще оцъствам от работа. Мислех го месеци преди да започна процедурата. А на практика се оказа, че изобщо не ми се налага да оцъствам - ходя сутрин преди и вечер след работа. Единствено за трансфера и пункцията предполагам, че ще ми се наложи да взема болнични.
Лекарствата ги взимам от клиниката и ще ги платя накрая. Това има и предимството, че не се налага често да търся и купувам, нито има опасност да ми останата /т.к. дозата никога не се знае предварително, а се регулира "в крачка"/.
Успех :D
« Отговор #10 -: Октомври 18, 2006, 14:40:09 pm »
Каси, аз съм при Владимиров, и утре имам среща за уточняване на план-графика... Иначе на мен не ми е проблем да отсъствам от работа, в смисъл, че мога да си я върша и от къщи, а и шефовете са ми дали карт бланш в това отношение...
Мен ме притеснява повече вътрешния ми работохолизъм, и това, че само бдя като квачка над проектите, които водя, а и съм на принципа "На вълка вратът му е дебел, защото сам си върши работата"...  :?

А ти при кого и кога?

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #11 -: Октомври 31, 2006, 11:05:18 am »
Момичета, аз скоро правих ICSI.Някои от лекарствата могат да се купят по- евтино от Турция. Иначе май в повечето клиники ги предлагат на горе- долу същите цени, както в аптеките. Дано да реагирате добре, защото аз бях на "конски" дози и ми излезе доста скъпо.
Успех на всички!
« Отговор #12 -: Ноември 01, 2006, 14:13:59 pm »
Здравей Каси, чак сега я видях тази тема. Лекарствата се плащат отделно, като може да си ги искаш от лекаря при когото си, а може и да си ги купуваш ти от някъде и това е по-евтиното мисля. За всяка една стимулация броя и видовете лекарства се определят в момента на стимулация спрямо отговора на яйчниците - взимат през ден кръв за да се изследват няколко хормона пак по преценка на доктора и те гладат как и с колко нарастват фуликулите всеки ден и така ти назначават следващите инжекции . Това е в продължение на 7 до 12 дни докато достигнат необходимия размер фуликулите и следва прегнила за спукването им,пункция на следващия ден и трансфер в рамките на 2-5дни. Менагона е най-евтин и с най-добре се повлиява организма, защото е естествено синтезиран от урина, но не е най-добре пречистен, докато пурегана и гонала са синтезирани по изкуствен начин и са много добре пречистени и доста скъпи. Има и други съпътстващи инжекции пак по индивидуална преценка на доктора. Има и други препарати но не са познати в България и не се намират в нашата търговска мрежа. Ако имаш други въпроси - питай  :)

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
« Отговор #13 -: Ноември 01, 2006, 15:09:20 pm »
Моите лекарства бяха от клиниката - цените бяха като на едро т.е. по-ниски от тези в аптеката.
marina15, само да допълня, че меногонът се препоръчва при по-възрастни жени, а гоналът се синтезира от хормони на Китайски хамстер :D
« Отговор #14 -: Ноември 01, 2006, 15:26:39 pm »
а гоналът се синтезира от хормони на Китайски хамстер :D

Ейй, Лекси, това не трябваше да го казваш... как така ще се оставя да ме бодат с китайски хамстер, ммм ?  :lol:

« Отговор #15 -: Ноември 01, 2006, 16:03:44 pm »
Ама е вярно :D Мъжът ми ме скъса от бъзици :?
http://www.tchaikapharma.com/mambo/leaflet/gonal-f.html
 /но някак успокояващо звучи - хем хамстер, хем пък и китайски.../
« Отговор #16 -: Ноември 01, 2006, 16:38:15 pm »
Ооолелееее... ама щом се налага - ще се бодем, и това си е  :lol: :lol: :lol:

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #17 -: Ноември 01, 2006, 20:04:58 pm »
Ралинко, те за тва китайците имат най-висок прираст бе ;) Разчитай на китайския хамстер и ще успееш  :lol:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #18 -: Ноември 01, 2006, 20:44:58 pm »
Ралинко, те за тва китайците имат най-висок прираст бе ;) Разчитай на китайския хамстер и ще успееш  :lol:

Сладурките ми те!

Нали Меногона се прави от урина на китайски монахини, а Прегнила - от урина на бременни жени  :lol: :lol: :lol:
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #19 -: Ноември 01, 2006, 20:49:06 pm »

Сладурките ми те!

Нали Меногона се прави от урина на китайски монахини, а Прегнила - от урина на бременни жени  :lol: :lol: :lol:

Е, тва е тайната, Зайо :lol: Значи чакаме положителните тестове ;)
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю