0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
температурата????????????????????
« -: Октомври 17, 2006, 15:27:13 pm »
цял ден се ровя из сайта и незнам  :help: :bonk:тъпичка ли съм , но така и не схванах .....каква трябвя да е Т повреме на О. :ask:?
Съвсем нова съм! Моля обяснете ми пак?
« Последна редакция: Октомври 17, 2006, 22:17:05 pm от Lali »
Re: температурата????????????????????
« Отговор #1 -: Октомври 17, 2006, 16:09:20 pm »
Няма точно определена стойност на БТ по време на овулация. Ако чакаш такъв еднозначен отговор от момичетата няма как да го получиш. Всичко е строго индивидуално. Има много теми писани, както и статии по въпроса с базалната температура и графиките. Попълвай си календара, вземи си и тестове за ову ако искаш и виж обясненията в календара.
« Отговор #2 -: Октомври 17, 2006, 16:18:09 pm »
Температурата обикновенно е равна или малко по ниска от тази преди овулация, а на следващия ден трябва да е по-висока с поне около 2-3 десети от предишната! Понякога, обаче се качва постепенно, така че някои графики е трудно да бъдат точно интерпретирани! Ако искаш напиши твоите температури за по-точен отговор!
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #3 -: Октомври 17, 2006, 16:45:01 pm »
много ви благодаря за отделеното внимание! :flower:
днес за пръв път посетих този сайт и от утре почвам да меря и температурата си ,мисля да го правя орално.
През март ми направиха лапароскопия - имах ендометриоза! Лекарите казаха ,че няма да имам проблем при забременяване,но уви ........много се страхувам.... нищо ,че опитвам от 2-3 месеца , не се получава.
Ако може още едно уточнение :balk_172:   - разбрах ,че преди овулацията Т е по-ниска ,а непосредствено след това се повишава - но не ми е ясно кога е най -вероятното забременяване - ПРИ НИСКАТА ИЛИ ВИСОКАТА Т.
много ви благодаря!!!  :bighug:
« Отговор #4 -: Октомври 17, 2006, 17:00:49 pm »
При ниската, но защо са ти казали, че с ендометриоза няма да имаш проблем със забременяването? или аз нещо не разбрах?
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #5 -: Октомври 17, 2006, 17:09:04 pm »
значи няма да се изкажа най-компетентно -но- имах киста с 50мм диаметър в левия яйчник -казаха ,че е ендометриозна след като я извадиха и изследваха.
Доктора е близък на семейството ми и си направи труда да ме огледа и по тръбите и двата яйчника и някаква течност имах в корема ,за да нямам срастване след лапароскопията.
Той каза ,че всичко ми е наред - тръбите са ми в нормално състояние-не са запушени или нищо такова.
А и най-хубавото било ,че ендометриозната течност не ми се е разпръсквала в стомаха а се е събирала в торбичка .
В общи линии възможно най-добрия вариант и според него няма да имам проблем ако искам да зачена. Още не съм го уведомила че се старая ,но все пак се пробвам от 2 месеца.
*
« Отговор #6 -: Октомври 17, 2006, 17:13:02 pm »
Забравих и да кажа,че 3 месеца след лапароскопиятя ходих на преглед при него -профилактичен- той каза ,че тогава съм била в овулация и ми позна датата на цикъла. Според него това е повече от чудестно. Дано найстина е така.
Междудругото след операцията цикъла ми стана малко по -къс 28 дни и доста по редовен , а и започна да ми се появява тази слузеста течност след менструацията
« Отговор #7 -: Октомври 17, 2006, 21:00:50 pm »
А след лапарото лечение не е ли провеждано?

lb2f
« Отговор #8 -: Октомври 17, 2006, 22:01:18 pm »
Ок, започни да мериш температурата, но не орално, че е най-неточно! Ако не искаш ректално, може вагинално - същото е!
Матей - 1.04.2006 г
« Отговор #9 -: Октомври 17, 2006, 22:41:43 pm »
Междудругото след операцията цикъла ми стана малко по -къс 28 дни и доста по редовен , а и започна да ми се появява тази слузеста течност след менструацията

Здравей Lusi,
на мен също ми се скъси доста цикъла след операцията и лечението. От 26-28 дни- стана 24 дни точно. Най-интересното беше,че преди ми се редуваха- единия месец 26 дни, на следващия - 28 дни.
Също правя опити от 1 месец-т.е. ще станат 2 сега.
Би ли ми обяснила каква е тази слузеста течност за която пишеш? Аз също имах нещо такова и не знаех от какво е. А толкова много въпроси имах към д-ра тогава, че винаги забравях да го питам...

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #10 -: Октомври 18, 2006, 07:53:58 am »
Здравей Lusi,
на мен също ми се скъси доста цикъла след операцията и лечението. От 26-28 дни- стана 24 дни точно. Най-интересното беше,че преди ми се редуваха- единия месец 26 дни, на следващия - 28 дни.
Също правя опити от 1 месец-т.е. ще станат 2 сега.
Би ли ми обяснила каква е тази слузеста течност за която пишеш? Аз също имах нещо такова и не знаех от какво е. А толкова много въпроси имах към д-ра тогава, че винаги забравях да го питам...

Това е Цервикалната слуз /ЦС/ - тя е белтъкоподобна /слузеста/ в дните около О.
Може да се използва като индикатор на О./ но този метод не е много точен, защото (напр.)  при ПК също има такава слуз , но няма О./

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #11 -: Октомври 18, 2006, 09:59:40 am »
Ох, че съм...пате:-)
Lusi, извини че се вмъкнах в твоята тема и тръгнах да я разводнявам...
Благодаря, Denis, за обяснението. Естествено,че е цервикалната слуз, нали в началото се мъчех да се ориентирам по нея кога съм в овулация. Сега минавам на тестове.
Успех ти желая, Lusi. Ще се радвам ако продължиш да пишеш-всяка информация ще ми е полезна:-)

*
« Отговор #12 -: Октомври 18, 2006, 10:15:35 am »
Hehe!
ходих на преглед при него -профилактичен- той каза ,че тогава съм била в овулация и ми позна датата на цикъла.

Ne e poznal, a iz4islil. Toi vra4ka li e ili lekar?

Доктора е близък на семейството ми и си направи труда да ме огледа и по тръбите и двата яйчника и някаква течност имах в корема ,за да нямам срастване след лапароскопията.

Ogled na trubite i dvata iai4nika se pravi rutiino. Te4nost se slaga zaduljitelno sled laparoskopia. Hi4 ne e bilo zadeto vi e blizuk, ami prosto si e svurshil rabotata 4ovekut kakto triabva. Oba4e e triabvalo mai i le4enie da ti predpishe...

цял ден се ровя из сайта и незнам  :help: :bonk:тъпичка ли съм , но така и не схванах .....

Hubavo e 4ovek vinagi da se dvoumi v sebe si kakuv e v kraina smetka...

Izviniavaite, 4e vi draznia s tazi latinitsa, ama Kredorut taka i ne se zavurna...

Alexandra
*
« Отговор #13 -: Октомври 18, 2006, 15:43:10 pm »
Marie -ама ти ще излезеш много остоумна и оригинална!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 :lol:
*
« Отговор #14 -: Октомври 18, 2006, 15:49:01 pm »

Ogled na trubite i dvata iai4nika se pravi rutiino. Te4nost se slaga zaduljitelno sled laparoskopia. Hi4 ne e bilo zadeto vi e blizuk, ami prosto si e svurshil rabotata 4ovekut kakto triabva. Oba4e e triabvalo mai i le4enie da ti predpishe...

извинявай маре ти да не си докторка???????????????
злобните хора са много неприятни!!!!!!
цял ден се ровя из сайта и незнам  :help: :bonk:тъпичка ли съм , но така и не схванах .....

Hubavo e 4ovek vinagi da se dvoumi v sebe si kakuv e v kraina smetka...

Izviniavaite, 4e vi draznia s tazi latinitsa, ama Kredorut taka i ne se zavurna...

Цитат
НАИСТИНА МНОГО ДРАЗНИШ И ИЗВИНЕНИЯТА ТИ НЕ СЕ ПРИЕМАТ!!!!!!!!
« Отговор #15 -: Октомври 18, 2006, 18:33:28 pm »
Хей, Люси :)
Какво става ?  :D
Никой не е злобен и не се дразни с теб :)
Ти питаш, момичетата казват - нали питаш за съвети :)
Това, което са ти казали е така.
Не е нужно да сме лекари, за да знаем някои неща къде от четене, къде от опит (за съжаление).  :)
Не е нужно да се пишат такива постове ;)
Много хора на едно място, нормално е да има нещо, с което някой дразни. И мен ме дразни това че слагаш по 50 припинателни знака, но не смятам за необходимо да го казвам ;)

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #16 -: Октомври 18, 2006, 18:45:41 pm »
Извинявай, Люси, НО:
1. Мари е права в своя постинг. Не е нито тя, нито аз, нито който и да било от този форум /изключвам много уважаваната от мен др Даскалова/ лекар. Все пак сме попрочели нещо, а и от опита си се учим. То за това е този форум.
2. Като не ти изнася някое мнение - не го имай предвид. Лично аз съм се напатила от познати и приятели лекар, от препоръчани лекари също. Като пример : споделям аз със моя приятелка , докторка, че не става, че пробваме, изброявам изследвания , които сме правили и в отговор получих : "Кво се косиш бе, живей си живота! Що търсиш причини за незабременяването си! Като станеш на 35 ще ти кажа доктор за инвитро и готово..." Да ама не, бих казала.
3. Ако искаш приемай съвети, ако искаш недей  - това е твой избор, но не нападай хората, написали постинги по твоята тема, че са злобни. Според мен ти нямаш кой знае какви познания /казвам го добронамерено/ по темата и явно не можеш да пресъздадеш чутото от този въпросен близък на семейството доктор.
4. От опит ти казвам - лекувай се в репродуктивна клиника.
*
« Отговор #17 -: Октомври 18, 2006, 20:39:00 pm »
извинявай маре ти да не си докторка???????????????
злобните хора са много неприятни!!!!!!

Na tebe zlobnite hora moje i da sa ti nepriatni, a puk na men ot prostite hora napravo mi se povdiga! Haide sus zdrave, krushke moia sladka esenna... Kak ste te shruskam samo, ama haide dano burzo zabremeneesh, 4e da mi se razkarash ot zlobnia pogled... :lol:

Drugite si vi obi4am, nali znaete? :D
Alexandra
*

lusiln

« Отговор #18 -: Октомври 18, 2006, 21:26:35 pm »
samo
edno
6te
ti
kaja
SME6NA
LELKA
SI
TI :D :D :D :D :D :D :D :D
KRU64ICE
 :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

« Отговор #19 -: Октомври 18, 2006, 21:51:32 pm »
Drugite si vi obi4am, nali znaete? :D
И ние Мари, и ние  :balk_21:

Ей, lusiln, ако си я виждала каква мацка е
нямаше да се хилиш така тъпо  :jump12:
Явно нямаш нужда от съвети или каквото и да е там.
Така че по живо по здраво по-добре мълчи,
като няма какво да кажеш.....
.....вместо да се изказваш неподготвена  :D
Не за друго, ами недей ти да ставаш смешна.
Няма нужда от такива постове тук, както казах по-горе.