0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Моля коментирайте /хормони/
« -: Октомври 20, 2006, 15:23:54 pm »
Здравейте!

На 33г. съм. Преди около 4 месеца ми откриха Хашимото. Започнах терапия с Л-Тироксин. Опитваме за бебе с мъжа ми  от 3 месеца (знам, че още е рано за отчайване). Обаче на него му предстои операция, след която не е ясно ще може ли да има деца. А и сега резултатите от спермограмата не са розови (замразихме сперма за всеки случай). Докторите посъветваха да направим още един опит преди операцията, която трябва да стане съвсем скоро. Правих изследвания, ето резултатите:
Хормонални - на 4 ден от цикъла:
LH - 6.88 (2.4 - 12.6)
FSH - 10.28 (3.5 - 12.5)
Estradiol - 44.62 (24.5 - 195.0)
Prolactin - 229.8 (73.0 - 850.0)
ТSH - 1.7 (след 35 дни по 50 мкг Л-Тироксин дневно, предишен резултат 4.8

ХСГ (снимка на тръбите) - и двете са проходими

На базата на прочетено в други теми се безпокоя, че може би никак не е добре FSH и съотношението му с LH. Разбирам, че и ТАТ и МАТ са от съществено значение, а не са ми искали такива изследвания досега. Какво мислите?
Благодаря предварително, и успех на всички!
« Последна редакция: Октомври 21, 2006, 11:16:30 am от Lali »
*
Re: Моля коментирайте
« Отговор #1 -: Октомври 20, 2006, 15:53:33 pm »
TSH бързо е влязъл в норма , но определено трябва да се видят и антителата ТАТ и МАТ.Те сигурно са завишени щом си с Хашимото.Говори с ендокринолог за тях и му кажи, че целиш забременяване.
*
« Отговор #2 -: Октомври 20, 2006, 16:19:51 pm »
Ами ендокринологът знае, че се опитваме за бебе!? Не знам какво да мисля.
*
« Отговор #3 -: Октомври 20, 2006, 16:39:30 pm »
Забравих да кажа всъщност нещо много важно - при ситуацията в семейството ни  хормоналните ми резултати, и по-специално - ТСХ (за който единствено се знаеше, че не е наред) са решаващи за това, дали да ми правят инсеминация. Добре, ТСХ явно е в ред, ами другото!?...
Поздрави на всички!
*
« Отговор #4 -: Октомври 21, 2006, 09:04:26 am »
    Привет!  В коя клиника ходиш?
*
Re: Моля коментирайте /хормони/
« Отговор #5 -: Октомври 21, 2006, 13:46:00 pm »
Привет пак!
Относно клиниките - в Ендокринологията при Начев, а по стерилитета - при Стаменов.
Ново 5 - все пак отидох по собствен почин да изследвам ТАТ и МАТ - и,,, познайте:
ТАТ - 527.9 при реф.стойности 0 - 115
МАТ - 89.02 при реф.стойности 0 - 34

Туш!....
В понеделник ще ходя при Начев да види всичките тези резултати, а после - в "Надежда", че ще ми е 11 ден от МЦ и трябваше да решим тогава правим ли инсе сега или не, че операцията на мъжа ми повече не търпи отлагане.... Ама както гледам, май няма да я бъде...
Сега почвам ново ровене, да разбера какво е точно ТАТ и МАТ. Досега 90% от нещата, които знам по въпроса, ги знам от този сайт, и тръгнах(ме) по изследвания пак заради инфото тук - да сте живи и здрави всички, които го поддържате!

Поздрави!
Извинявам се, че не отговарям тутакси, обаче нямам И-нет у дома и ходя в клубове.
*
« Отговор #6 -: Октомври 21, 2006, 19:40:48 pm »

Не се шашкай толкова.За всичко си има разрешение.Отиди при твоя ендокринолог,а за д-р Начев съм чувала хубави отзиви,итой ще ти назначи адекватно лечение.И нищо чудно след няколко месеца да ни зарадваш с някоя хубава новина.
*
« Отговор #7 -: Октомври 21, 2006, 20:05:29 pm »
Благодаря за отговора, Ioana!
Ще се опитам да не се шашкам прекалено. Когато човек няма от къде/кого да получи онзи отговор, който му се струва много важен и спешен в момента, се чувства така, като мен - предполагам.
Както и да е. Благодаря ти за окуражителните думи. Ще пиша пак, като има нещо ново.

Много здраве! и успех!... :)
*
« Отговор #8 -: Октомври 22, 2006, 16:13:01 pm »
Начев ще ти каже, че това са резултати потвърждаващи автоимунното заболяване Хашимото.Едва ли ще ти предпише нещо за антителата.Ще се учудя , ако го направи.На мен ми каза:нормално е да има  завишение.Момичетата, които ходят при Тодорова казват, че тя  предписва лекарства не само за свалянето на ТСХ.Дръж ни в течение на нещата.Успех.
*
« Отговор #9 -: Октомври 22, 2006, 17:39:57 pm »
Благодаря за отговора,Joshi!
Под "Тодорова" д-р Катя Тодорова от Майчин дом ли да разбирам? Чела съм и за нея много добри отзиви. А вчера намерих (пак в този сайт) статия, подписана от нея, в която имаше доста информация за ТАТ и МАТ - оказа се, че тези антитела са едни от потенциалните причини за многократно повтаряща се загуба на бременност.
Според мен е очевидна нуждата от внимателно оглеждане на всички хормони, които могат да доведат до проблеми не само при самото зачеване, но и при една бъдеща бременност. Особено при жени като мен, които нямат много време, та да могат да почакат да минат месеци наред в неуспешни опити за забременяване, а когато - дай Боже! - това се случи, да се окаже, че не може да се задържи по ред причини, които са могли да бъдат открити навреме!...
Не знам какво да кажа. Утре съм на 2 консултации. Ще пиша после.

Поздрави!
*
« Отговор #10 -: Октомври 22, 2006, 19:10:49 pm »
Мила Арк, МАТ влияе и на самото забременяване не само на износването при евентуална бременност. Ако се поразровиш в зачатие ,ще видиш че има доста коментирано и писано по този проблем. За съжаление имам проблеми с нета и немога да се разровя и да ти дам линкове. Но ако имаш желание , порови се и ще намериш доста инфо точно в Хормонални проблеми.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #11 -: Октомври 23, 2006, 15:43:47 pm »
Здравейте, момичета!

Е, все пак според мен д-р Начев си знае работата! Не скри, че има рискове, и ги коментирахме, но,от друга страна, положението точно в момента изглежда общо взето добре (би могло да не е, и/или за в бъдеще да стане по-лошо), така че даде пълен карт бланш да действаме. Гинекологичният преглед и УЗИ в "Надежда" показаха  неща, които много приятно ме/ни изненадаха и обнадеждиха (дай Боже!).
Така че - в четвъртък, най-късно в петък, съм на инсеминация. Е, стискайте палци! Ще пиша после!
Поздрави и успех на всички! :)