0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
TAT MAT TSH FT4 моля за информация!
« -: Октомври 21, 2006, 19:07:49 pm »
Здравейте. Тъй като Док ми назначи изследване на хормоните TAT MAT TSH FT4, моля ви да ми помогнете с информация или да ми препоръчате статии по тази тема. Само разбрах, че са свързани с ендокринологията. Имат ли значение за забременяването или по-скоро за след това, при бременност? От какво значение са те? Благодаря ви предварително за отговорите. Док ми ги назначи, защото ще правим ИКСИ. Сега освен тези неща, аз поисках и имунологични и генетични изследвания, въпреки, че той каза, че те се изследват при неуспешно ИКСИ, но аз настоях да се презастраховам. P.S. Как мислите дали преди ИКСИ е необходимо да се изследват и репродуктивните хормони, аз съм ги правила точно преди една година за последно и бяха в норма, и на кой ден от МЦ се правеха хормоните?/ защото съм забравила как беше/ Поздрави: Касси
« Последна редакция: Октомври 21, 2006, 19:37:56 pm от kassi »

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: TAT MAT TSH FT4 моля за информация!
« Отговор #1 -: Октомври 21, 2006, 19:33:55 pm »

Много добре си решила,щом това е твоето желание-направи ги ,но първо направи щитовидните.Генетичните и имунологични са много затова тр. да отидеш при някой имунолог или ендрокринолог ,който да определи какви изследвания тр. да направиш точно.Аз съм ги правила при д-р Конова и тя определи какво точно да изследвам.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: TAT MAT TSH FT4 и други, моля за информация!
« Отговор #2 -: Октомври 21, 2006, 19:40:18 pm »
Лоана, щитовидните ги назначи Док, аз се чудя за репродуктивните/това половите хормони ли са/ дали да правя. Иначе имунологичните ще правя в сряда при него, а генетичните в Майчин дом/ не знам кога/, за което той настоя там да ги изследвам, а не в Плевен  8O но щом той казва, съм длъжна да го слушам. Също така как се изследва яйчниковия резерв, защото аз забравих да му кажа, че и това искам да провериме!!!! Лоана, ти прави ли генетичните и имунологичните изследвания, репродуктивните и тези за щитовидната жлеза преди ИКСИ-то, изобщо как се подготви за него? И колко време преди пункцията започнахте процедурата, на мен док ми каза, че седмица преди очаквания цикъл ще ми сложи диферелин, след което меногон и менопур в рамките на 3 седмици  8O и чак в края на 4-ата седмица ще е пункцията и после естествено най-трудните 2 седмици за всички!! Това дълъг протокол ли се нарича? Благодаря за отговора ти.
« Последна редакция: Октомври 21, 2006, 19:46:31 pm от kassi »

*
« Отговор #3 -: Октомври 21, 2006, 19:43:39 pm »

Аз мисля,че за АРТ процедура ще ти поискат задължително и полови хормони.
Re: TAT MAT TSH FT4 и други, моля за информация!
« Отговор #4 -: Октомври 22, 2006, 07:46:39 am »
на мен док ми каза, че седмица преди очаквания цикъл ще ми сложи диферелин, след което меногон и менопур в рамките на 3 седмици  8O и чак в края на 4-ата седмица ще е пункцията и после естествено най-трудните 2 седмици за всички!! Това дълъг протокол ли се нарича? Благодаря за отговора ти.

Каси, дълъг протокол е, да. Определящото е, че диферелина е "голям", т.е. 3,75 мг ("малките" са по 0,1).

Слушай си доктора, когато и каквито хормони той реши. Споко, няма да забрави да ти пусне някое изследване.

Успех, Касинка!
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #5 -: Октомври 22, 2006, 20:18:14 pm »
Мерси, рабитче! Просто ми е много напрегнато и затова изпадам в педантизъм, а и то си е типично за една Девичка, като мен.

*
« Отговор #6 -: Октомври 25, 2006, 14:38:56 pm »

Касси аз преди иксито направих всички изследвания без хромозомен анализ.Смятам ,че при мен това беше от значение,защото се оказа че имам генетичен и имунологичен проблем свързан с тромбофилията.И преди да започна стимулацията  го маха предвид.Между другото и аз бях на дълъг само че с малки дози декапептил от 20ден на предния цикъл.Репродуктивни и полови са едни същи.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
TAT MAT TSH FT4 резултати!
« Отговор #7 -: Октомври 25, 2006, 21:28:02 pm »
И тук да напиша, че резултатите от хормоните на щитовидната жлеза и репродуктивните /на 3-и ден от цикъла/ са в норма. Тъй като си изследвах и пълна кръвна картина, единственото, което ме притеснява мъничко е, че хемоглобина ми е 123, при минимум 120. Дали това е проблем, въпреки че е в референтните граници. В сряда ще станат готови резултатите от имунологичните изследвания.
Лоана, би ли ми казала кои са имунолог. хормони, кои генетичните и изследвала ли си яйчниковия резерв и как? Колко струваха тези хормони и къде ги прави? Благодаря ти за отговорите и пиши ти как си, как е бебо?
« Последна редакция: Октомври 25, 2006, 21:29:52 pm от kassi »