0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Терзая се и просто не знам как да постъпя. От една страна новата работа неминуемо ще ми донесе стрес, което не е препоръчително при АРТ. От друга страна контактите с колежките често ме изнервят. Не ги чувствам близки и нищо не съм им казала за проблемите си. Ходих на интервю за работа в друга фирма. Когато ме попитаха смятам ли да излизам в майчинство просто не знаех какво да им кажа. Наясно съм, че най-добри са чистите взаимоотношения, но някак си не мога да кажа:"Здравейте, казвам се Милена, искам да започна работа при вас, но също така искам да направя инвитро и ако дай боже се получи да си гледам детето." Моля, посъветвайте ме. Може би сте изпадали в подобна ситуация.
*
Re: Искам да си сменя работата, а ми предстои инвитро
« Отговор #1 -: Октомври 23, 2006, 16:36:15 pm »
 :( и аз съм на интервю утре, смятам ако ме попитат да си кажа. В края на краищата смятам, че за всяка жена е нормално да излезе по някое време в майчинство. Наясно съм, че ако има друг кандидат със горе-долу със същите "характеристики" като мен, но без потенциално бебе ще предпочетат него, но какво да се прави...
« Последна редакция: Октомври 23, 2006, 17:06:22 pm от Lan »
*
« Отговор #2 -: Октомври 23, 2006, 16:49:12 pm »
А как ще погледнат на това, че ще отсъстваш веднага след като си започнала работа? Иначе стресът не би трябвало да ти пречи, особено ако си свикнала да работиш работа свързана със стрес (аз не се сещам да има такава без стрес напоследък). Какво не ти харесва в старата основно? Не зная какво да те посъветвам, всичко е много относително и зависи от конкретната ситуация. Ти най добре ще прецениш плюсовете и минусите на двете места. Където и да си скоро ще си в майчинство! Пожелавам ви го от сърце и на двете!  :kiss:
« Последна редакция: Октомври 23, 2006, 16:53:57 pm от cygnus »
*
« Отговор #3 -: Октомври 23, 2006, 17:09:05 pm »
Лан, успех на интервюто утре.
Сигнус, благодаря за пожеланието. Толкова много искам да се сбъдне.
Работя като счетоводител в счетоводна къща. Определено е стресова работата, но някак си съм свикнала с високото темпо. Не ми харесва двуличието в сегашният ми колектив. Тук никога не знаеш какво да очакваш /зависи кой как е станал сутринта/. Иначе и аз се замислих за това, че почти веднага ще трябва да отсъствам от работа, всъщност точно това ме притеснява. Ако знаех че при следващия опит ще се получи бременност, разбира се нямаше да бързам със смяната на работата, но за жалост не мога да предвидя кога ще настъпи този момент.
*
« Отговор #4 -: Октомври 23, 2006, 17:21:16 pm »
Наясно съм, че най-добри са чистите взаимоотношения, но някак си не мога да кажа:"Здравейте, казвам се Милена, искам да започна работа при вас, но също така искам да направя инвитро и ако дай боже се получи да си гледам детето."

Не бива такива терзания!
Аз заради детето си бих излъгала и окото ми няма да мигне.
После голям фактор е подкрепата от половинката: тя нали също работи? Нали също носи доходи и се бори за бебе? Нима няма да се справите в името на детето си някак си с положението?
Alexandra
« Отговор #5 -: Октомври 23, 2006, 18:24:33 pm »
Марми шери, тези "тръшкания" както аз ги нари4ам са ми толкова познати !
 1/ Ако сменяш работата само защото колектива ти е двули4ен, то нямаш гаранция 4е новия няма да е пак такъв. Мисля 4е трябва да се откажеШ да търсиш приятели в работата си, за да си спестиш разо4ерованията които неминуемо следват - ако стане слу4айно добре, ако пък не, на теб не ти плащат за да си създаваш приятелства, нормално и коректно контактуване е достатъ4но. Ако пък със сегашния колектив то не е нормално, сменяй работата, 4е ако си фрустрирана и нещастна 8 4аса на ден и така или ина4е няма да забременееш (това също е стрес).
 2/ За интервиуто - този въпрос е напълно незаконен, но ти естествено не можеш да отговориш това. Затова пък на въпрос, който не цели преценяването на проф ти ка4ества, а ли4ния ти живот, можеш съвсем легално да отговориш с лъжа  :D Тоест " в момента кариерата ми е приоритет" и тн. Такава е позицията на Европ. съд :lol:
 3/ За теб ли4но - една такава "лъжа" не трябва да те тормози, работодателя не е коректен, ти просто отговряш със същото; а за май4иснтвото това ти е законно признато право. Всеки които ангажира жена, знае това. А за стреса - нова работа или не , ти и сега си стресирана, като работиш в среда, която не те задоволява.
 По мое мнение - не се страхувай да искаш вси4ко  :D
*
« Отговор #6 -: Октомври 23, 2006, 18:53:53 pm »
Viarvam,
 мислила съм да отговря с лъжа, но после когато ми се наложи да ходя на лекар 3-4-6 пъти месечно какво ще обяснявам? Всеки път трябва да съчинявам нова лъжа...
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #7 -: Октомври 23, 2006, 22:53:07 pm »
Viarvam,
 мислила съм да отговря с лъжа, но после когато ми се наложи да ходя на лекар 3-4-6 пъти месечно какво ще обяснявам? Всеки път трябва да съчинявам нова лъжа...
Но,това ще бъде благородна лъжа,ако наистина искаш да започнеш работа!Иначе със сигурност отпадаш от класацията! :lol:На този етап във България няма такъв работодател,който да подходи с разбиране и компромис към "проблемите"ни. :crossfingers:Късмет и на двете! yahoo_17
« Отговор #8 -: Октомври 24, 2006, 11:21:53 am »
 Лани, а защо трябва да обясняваш? Ако шефа ти оцени работата ти, тоест покажеш на какво си способна, той няма да те уволни заради няколко отсъствия. Не вярвам вси4ки хрони4но болни да са безработни.
 Освен това, ако във фирмата има жени -майки, те примерно отсъстват, щото децата им са болни - работодателя знае за последиците от ангажиране на жени. По целия свят нали затова сме и по-малко платени от мъжете (при еднакъв опит и квалификация).
 Но пък работодателите са в те4ение и за и другите "пол." страни на това да наемеш на работа жена - средно статисти4ески сме по-дипломати4ни, по-предпазливи и внимателни пък и организирани от мъжете  :D
« Отговор #9 -: Октомври 24, 2006, 14:50:18 pm »
Аз също мисля, че въпроси от този тип са си чисто набъркване в личното пространство. Естествено е щом си жена рано или късно да излезеш в майчинство. Пък и какъв е проблемът да те заместват през това време, щом през другото време ти си се справяла отлично сама. Да си призная и мен са ме питали подобни неща и аз най-безогледно лъжа, че в момента не мисля за деца и въпросите спират.
Съветът ми е направи най-доброто за себе си и никакви угризения, че ще отсъстваш, защото желанието за дете е най-естественото и човешко нещо и никой няма право да ти го отнема.
Късмет мила и дано това да е последното ти ин витро!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
« Отговор #10 -: Октомври 26, 2006, 22:18:42 pm »
Здравей,мила Марми!Никой в тоя живот не е застрахован че,няма да се разболее и няма да му се наложи да отсъства.По голямата част от деня я прекарваме на работа и ако ти е по-спокойно и без да се зблъскваш с двуличнички всеки ден ще се успокоиш.А за отсъствието все ще измислиш някоя благородна лъжа,а ако стане нищо друго няма да има значение сигурна съм.Успех каквото и да решиш :bighug:
Вярвай в трудни моменти,смей се когато тъжиш,лесно е глава да отпуснеш,трудно е да победиш!