0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

2 въпроса за изследванията
« -: Октомври 24, 2006, 19:10:36 pm »
уж четох доста неща за хормоните, но не можах да си отговоря на някои въпроси.
1. има ли значение по кое време на денят се изследва определен хормон? /за дните от МЦ разбрах /. ако има, кои хормони кога трябва да се изследват?
2. има ли храни и напитки, които не трябва да се консумират в деня, преди и в който ще се направи изследването? ако да - при кои хормони и какви са тези храни/напитки
съжалявам, ако темата е многократно предъвквана
*
Re: 2 въпроса за изследванията
« Отговор #1 -: Октомври 24, 2006, 22:48:19 pm »
Здравей, herelina  :) Може би за точен отговор на въпроса ти е по-добре да се консултираш с лекаря си, защото мисля, че до голяма степен зависи от хормоните, които ще се изследват. Досега няколко пъти съм правила хормони /пролактин, FSH, LH и т.н./ - винаги са ми вземали кръв сутрин и то на гладно. Чувала съм, че за хормони не е задължително да е на гладно, но винаги съм си казвала, че давам достатъчно пари, че да рискувам да е неточен резултатът. Така че винаги си стоях гладна  :wink: Дано не съм те объркала съвсем. Успех!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #2 -: Октомври 25, 2006, 06:32:29 am »
1. ФСХ, ЛХ, Тестостерон, ДХЕАС могат да се изследват по всяко време на деня, няма значение дали си ял или пил;
2. Естрадиол - също по всяко време, но можеш да изключиш в деня на изследването енергийни напитки, кафе, соя.
3. Пролактин - по всяко време, без мазни храни в деня и предишния ден , без злоупотреба с алкохол, без дразнене на зърната на гърдите. Принципа на изследването при изследването на пролактин е поне 15 минути покой преди боцването. Това май го спазват само в Щеревата клиника, доколкото съм чула.
*
« Отговор #3 -: Октомври 25, 2006, 09:33:13 am »
Виж какво мислят и докторите по твоя въпрос.                             http://nt-cmb.medun.acad.bg/klinlab/project/laho.htm :ask:
« Отговор #4 -: Октомври 25, 2006, 09:43:09 am »
благодаря на всички за отговорите  :)
някой ако може да допълни нещо ще е само от полза  :)