0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Спонтанен аборт!!!Стрес!
« -: Октомври 25, 2006, 05:21:47 am »
Здравейте!Радвам се че има такав форум сас всички вас!И мене ме сполетия..спонтанен във 6,7седмица!В петак като станах от леглото прокарвих!Все още не бях посетила гинеколог защото се намирам на ново място за мене(друга държава)а и изчахме да минат повечко дни за да се развие ембриона !И избирахме с прятеля ми доктор(по добар специалист)..да потварди бременноста ми!До петак..всичко с мене беше ок..болезнени гарди, повращтане..велико закаснение на менструаця, три положителни теста за бременност ..само чаках дениа в които на видеозона ще видя бебчо!И така доиде петак сутринта..проакрвих!Отидох веднага във спешното!Направиха ми пални изследвания...Хормона ми не бил много висок..на жидеозона не виждаха в матка нищо ..само кръв!Гледаха ме и на коремен и вагинален видеозон!Диагнозата на докторите беше"незнаеме какво е"Казаха в понеделник да отида за кръвен тест и ако прокарвя много да се върна в спешното!И така..три дена до понеделник карвях ..но малко не като при цикал а по малко..много малко!В събота ве4ерта..излезна някакво малко месце от мене..с размерите на червеиче!Направо изпаднах в паника!Днес вторник спрях да карвя взеха ми вчера кравен тест и хормона ми се е понижил!Казаха другия понеделник още един кравен тест!Но аз вече си знам бебче няма ...Вчера си направих домашен тест беше положителен ,,днес си направих втори..отрицателен!Гърдите вече не ме болят, кървенето спря!И за мене е ясно... бременноста ми приключи бързо!Та понеделник сам на кръвен , а вторник на доктор за преглед дали е останало нещо в мен и какво!
И сега вече се моля да не стигам до кюртаж...дано сам се изчистила!Онилно кървене нямах!А..пак чесно казано не губя надежда че може бебчо още да е в мен ..здравичко , колкото и невероятно да е!Незнам момичета всичко това е много тежко!Касмет на всички ви!Прегращам ви! Та искам да питам..ако не се прави кюртаж след колко време можеме пак да пробваме за бебче!
И според вас на какво може да се дължи всичко това!изчетох толкова много неща....и пак не мога да разбера..как така....имам всички екстри на бременност и изведнаж всичко рухва! :(

Искам си го обратно:(

Re: Спонтанен аборт!!!Стрес!
« Отговор #1 -: Октомври 25, 2006, 05:49:14 am »
имам и още въпросчета...
Кога би трябвало да ми е следващата овулация след тази случка?Трябва да чакам да ми доиде нормално..и тогава ли..да си броя дните,...за овуто?
Направо в главата ми е каша!
Кога и как ще се нормализира тялото ми?
« Отговор #2 -: Октомври 25, 2006, 08:35:11 am »
           Здравей, Никита. Съжалявам за случилото се и искрено се надявам това повече да не се случва. Когато отидеш на преглед док. ще ти каже дали има нужда от кюртаж (незнам доколко е било силно кръвотечението и дали лигавицата е изчистена). Що се отнася до опитите мисля че е по-добре да изчакаш един месец и да започнете следващия на чисто. Не се предавай  :kiss: и ще видиш че всичко ще се нареди  :bighug:
« Отговор #3 -: Октомври 25, 2006, 10:01:56 am »
Много съжалявам миличка и дано да си се изчистила за да не се налага кюртаж. Ако се наложи да ти правят кюртаж ще се наложи да изчакате 2-3 месеца преди следващия опит. Успех!
« Отговор #4 -: Октомври 25, 2006, 10:19:06 am »
Само който не е минал по този път не знае какво е!Искренно ти съчувствам.
При мен се наложи кюртаж за да изпратят материала за хисто...незнам и дали си кървила обилно за да изхвърлиш всичко при мен беше лекичко...
Дойде ми първи цикъл след това, но много по-рано от обикновенно.Преди няколко дни бях на преглед и на мен ми бяха казали, че 3 месеца поне се чака....на прегледа се установи, че матка лигавица всичко е оки и ако искаме може да пробваме пак.Само дето май или пропуснах ову този месец или няма да имам...може и хормоните да са ми се пообъркали.
Ако искаш прочети моите теми.
Успех миличка и не се отчайвай !
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #5 -: Октомври 25, 2006, 11:18:52 am »
Горе главата,Никита! :rainbow:Божа работа,следващият път ще стане!Ама ти си пий непрекъснато фолиевата! :balk_21:
*
« Отговор #6 -: Октомври 25, 2006, 13:40:42 pm »
15 % от всяка бременност завършва по този начин. Не трябва да се плашиш. Нищо не са видяли на виодеозона, значи не е имало нищо по- голямо от 5 мм. И ти не можеш да го видиш, видяла си част от лигавицата. За жалост хормоните падат бавно, аз моите ги чакам 2 седмици да паднат. Падат, има надежда, сега в петък съм пак на кръв. Ще ти следят хормоните в кръвта. На мен ми следят HCG и прогестерон. Добрата новина е, че няма да ти правят кюретаж. А още по- добрата новина е, че организмът ти ще се възстанови сам и след първия нормален цикъл, започвате отново.
« Отговор #7 -: Октомври 25, 2006, 19:40:45 pm »
Благодаря на всички ви, за барзите и окуражаващи отговори!
Чакам с нетърпение да дойде понеделник и вторник за преглед!Да ми кажат предполагам крайния резултат от тази природна случка  :(
Ще ви уведомя веднага за заключенията на докторите!
Ниамам търпение да разбера всичко!

А Знам че за всичко си трябва търпение и спокойствие!
Прегращам ви всички!
Благодаря ви! :thankyousign: :ballons:
« Отговор #8 -: Октомври 26, 2006, 11:48:06 am »
Мила Никита,
съжалявам, че ти се е случило това, но следващия път ще е успешно !!!  :balk_118:
Хубаво е да те видят дали всичко се е изчистило, защото тогава не е нужно да се чака дълго до следващия опит .
Успех и горе главата!
  :balk_9: :balk_9: :balk_602:
Животът е такъв, какъвто вярваш, че ще бъде ...
« Отговор #9 -: Октомври 26, 2006, 23:28:02 pm »
интересува ме нормално ли е да имам темература 37,1-37,2???(при моита слу4ка)
« Отговор #10 -: Октомври 27, 2006, 10:38:40 am »
Честно казано, аз не съм си мерила температурата след като ми направиха абразиото, т.к. бях емоционално и психически срината и въобще не ме интересуваше физическото ми състояние. 3-4 дни гледах в една точка, след което на 5-ия ден реших, че трябва да се взема в ръце и да продължа напред...
Мисля, че нормално да се поддържа температура от 37,1-37,2 , това все пак е вид интервенция и вид външна инфекция, затова изписват и антибиотик след подобна манипулация. Следи я, но има място за тревога, ако се вдигне вече над 38,5 и нагоре.

Пиши как си ... 
Много усмивки и много прегръдки ... :balk_103: :balk_9:
*
« Отговор #11 -: Ноември 03, 2006, 01:45:37 am »
Здравей! Съжалявам много за бебето ти, минала съм по този път. Очаквай следващия си цикъл след 35-40 дни, преброени от датата на прокървяването. Попитай докторите дали трябва да пиеш антибиотик. При първата си бременност, завършила със спонтанен аборт пих антибиотик само първия месец, а трябваше още 2 по време на цикъла. Дали заради това или лошо направен кюртаж, резулата при мен е-запушени тръби. Затова хубаво разпитай докторите. Не искам да те плаша, моя случай е друг-бебето умря в мен, кога-незнам, установиха го 9г. с., и не тръгна само да пада. Съветът ми е питай - от това глава не боли! Желая ти много късмет!  :balk_21: Пак ще си бременна и тогава вече ще си имам бебче. Не бързай да забременяваш, изчакай, след абразио се чака 6 месеца.
*
« Отговор #12 -: Ноември 03, 2006, 01:58:04 am »
Забравих за температурата! Сутрин и през деня трябва да е под 37. По принцип вечер се покачва. Лично при мен 2 седмици от месеца вечер е 37,1 - 37,2. До сега 2 лекари само са ми казали, че е нормално. Тази вечер ми беше 37,1, преди 30 дни съм раждала. Понякога може да е от възпаление, друг път под влияние на хормони, или от притеснение. При мен е така. Консултирай се и си я следи известно време, но извършвай измерванията през различни части на денонощието.
« Отговор #13 -: Ноември 03, 2006, 17:08:34 pm »
Никита ,
понеделник и вторник мина.
Какво казаха лекарите на прегледа?
 :balk_112:
« Отговор #14 -: Ноември 19, 2006, 19:49:36 pm »
moje li nqkoi da mi kaje kolko vreme sled spontanen abort prodaljava karveneto pri men e ve4e peti den :(
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #15 -: Ноември 19, 2006, 20:27:20 pm »
Пети ден все още не е причина за притеснение. Изчакай още два-три дни. Пиши на кирилица.
« Отговор #16 -: Ноември 19, 2006, 20:41:36 pm »
След спонтанен аборт и при добре извършен кюртаж е нормално да има слабо течение 10 дни.Но ако надхвърли 2 седмици е най добре да се отиде на повторен преглед с ехографпоради съмнение за не добре изчистена матка.
*
« Отговор #17 -: Ноември 27, 2006, 18:35:47 pm »
знам как се чувстваш, аз съм преживяла 2 спонтанни аборта в 11  и в 7 г.седмица. заради некадърни доктори доста се лутах, накрая се установи, че имам слепване на матката и затова се изхвърля плода. направих хистерорезекция преди 1 седмица и се надявам след нея всичко да е ок.
надявам се, че вече си по-добре. преди да започнеш да опитваш отново, посъветвай се с добър специалист който да ти каже какви са възможните причини за аборта, защото съгласи си, че отговор"Случва се при 30 % от пациентките" не ни удовлетворява, нали!
Дерзай! :goodluck:
*
« Отговор #18 -: Ноември 28, 2006, 19:12:49 pm »
Здравейте!

Исках да попитам дали при спонтанен аборт има болки като при М, когато започва кървенето?

« Отговор #19 -: Ноември 28, 2006, 19:51:41 pm »
Възможно е спнтанния аборт да започне с изтичане на околоплодните води, без болка. В други случаи със слаба менструална болка и разкритие. Всичко е индивидуално.
Но щом започне, няма спиране. До 24 часа най късно плодът се изхвърля.