0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: фетална морфология
« Отговор #20 -: Ноември 24, 2006, 09:19:28 am »
Juli,все още съм много развълнувана. Доц Томова смята ,че няма повод за притеснения, всичко се развива много добре. Бебчето дори е по едричко. В момента съм в 24,2 г.с., а неговите размери отговарят на 25,4 г.с., момченце е , моят доктор преди месец ми каза,че вероятно е момиче сега ми остава само да чакам с надеждата наистина всичко да е нормално... А при теб как са нещата?
*
« Отговор #21 -: Ноември 24, 2006, 15:10:43 pm »
Браво!!! :) Много се радвам за хубавите новини. Щом доц. Томова казва, че няма повод за притеснение, значи е така. Да знаеш, че и пола познава винаги :D :D, така че чакай момък!!! На мен ми каза, че ще моето ще е момиче и сега се потвърждава на триизмерен (вече съм 36 г.с.). Иначе аз съм добре и си чакам с нетърпение датата за секциото!
Пожелавам ти много щастие и най-вече спокойна бременност. :)
« Отговор #22 -: Ноември 24, 2006, 22:09:59 pm »
Juli, радвам се , че се чувстваш добре, и аз ти желая от сърце всичко най-хубаво, леко раждане и много щастие. Ти къде ще раждаш и сама ли пожела секцио или е по медицински показания?
*
« Отговор #23 -: Ноември 25, 2006, 10:39:59 am »
Благодаря ти :)
Аз ще раждам в 1 АГ "Св. София", бивша Тина Киркова. Общо взето ми препоръчват секциото като по-добър вариант за мен. Имам 2 аборта (missed), после пък дълго време не успях да забременея, 20 седмици на фраксипарин и накрая серклаж. Така че и моят гинеколог в болницата, пък и аз самата, решихме да не рискуваме и да е секцио. Смятам, че е по-сигурно за бебчето. Дано си дочакам датата! :)
« Отговор #24 -: Ноември 26, 2006, 21:42:52 pm »
Между другото, аз също съм раждала там дъщеря ми преди 7 години и съм много доволна. Сега живот и здраве мисля пак да е там само незнам дали и за мен няма да е по-добрият вариант секциото. Колкото до това дали ще дочакаш датата не се безпокой може и да преносиш при мен беше така. Важното е че си стигнала до тук, а от тук нататък ти предстои по-трудното отглеждането на детето ти. Стискам ти палци...
*
« Отговор #25 -: Ноември 27, 2006, 17:19:21 pm »
Д-р Марков е наистина добър.Аз бях в 20г.с. при него.Но е хубаво да се направи такъв преглед и към 30 г.с.,защото много от проблемите се появяват в по-късен етап.При мен за 1 месец - в 8-ия се е появила плацентарна инсуфициенция,което доведе до загиване на плода в 36г.с.,НО НЕ БЕ УСТАНОВЕНО ОТ НАБЛЮДАВАЩИЯТ МЕ ГИНЕКОЛОГ или се е развило много бързо.Казвам това,за да правиш по-чести ехографии предвид възрастта ти.Аз сам на 32г.Не се плаши,в крайна сметка Господ е този,който разполага,а ние само предполагаме.Късмет!
« Отговор #26 -: Ноември 27, 2006, 17:33:58 pm »
Мерси за пожеланията, наистина се надявам всичко да се развие по най благаприятния начин. Пожелавам ти и на теб успех, и все пак би ли написала повече за "плацентарна инсуфициенция"
*
« Отговор #27 -: Ноември 27, 2006, 20:50:52 pm »
това е недостатъчност на плацентата,при която тя не може да изхранва плода,т.е. нарушава се кръвообръщението през нея.Казаха ми,че причините са инфекция,високо кръвно,тютюнопушене(на кутия на ден),алкохолизъм.Аз не попадам в нито една от категориите,следователно причина неизвестна.Ако някой знае друга причина нека пише.Целувки и не се плаши-всяка бременност е различна.
« Отговор #28 -: Ноември 27, 2006, 20:54:55 pm »
Наистина съжалявам за това което ти се е случило, пожелавам ти от сърце бързо да се възстановиш и възможно най-скоро да се радваш на бебче.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #29 -: Ноември 27, 2006, 21:46:12 pm »
Спиди, съчувствам ти. Има още много причини за плацентарна инсуфициенция - примерно от микроорганизмите цитомегаловирус, токсоплазма, рубеола, сифилис, ХИВ; таласемия, бъбречно заболяване, диабет, резус конфликт, употреба на лекарства и наркотици, лошо хранене по време на бременността, слабо наддаване на тегло (по-малко от 5 кг), хромозомна аномалия на плода, пребиваване на висока надморска височина, неправилно прикрепена плацента, плацента превия, абрупцио на плацентата и т.н.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу