0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

фетална морфология
« -: Октомври 26, 2006, 14:38:06 pm »
Момичета предстои ми фетална морфология. Знае ли някои от вас  нещо повече за Д-Р Томова?
Re: фетална морфология
« Отговор #1 -: Октомври 26, 2006, 14:54:14 pm »
Много добър специалист! Все пак темата ти не ез а тук, а за дългоочаквана бременност и...т.н.
Аз ходих при нея и съм много доволна!
Матей - 1.04.2006 г
« Отговор #2 -: Октомври 26, 2006, 14:58:11 pm »
Извинявайте, че не съм попаднала на точното място,  отскоро съм тук и все още съм неориентирана. Колко продължава прегледа?
« Отговор #3 -: Октомври 26, 2006, 15:00:27 pm »
Около половин час някъде! Много е подобробен - от мозъка, до пръстите на крачетата преглежда!
Матей - 1.04.2006 г
« Отговор #4 -: Октомври 26, 2006, 15:27:40 pm »
А ти къде ходи в МЦ София ли? Притеснено ми е защото изпуснах възможността да си направя биохимичен скрининг, а все пак съм на 38 г. Препоръчаха ми феталната морфология и си записах час при доц. Томова чак за 23,11,2006 г. тогава имаше свободен час. казаха ми , че имало възможност да се прави зпис на касета, вярно ли е? Благодаря ти за бързите отговори!
« Отговор #5 -: Ноември 12, 2006, 20:20:42 pm »
Rosiger,не съм чувала за тази докторка,но реших да ти кажа кой е най-добрият в тази област- д-р Марков от Майчин дом.Той и Мазнейкова са много добри.Специално при Марков съм ходила,много добър специалист и много добър човек е.Като му кажеш,че си пропуснала времето и искаш по-бързо да те види-ще намери начин да те вмести.Приема и във "Фемина" и в АГ"Димитров".Давам ти личния му номер,можеш да му звънеш и да се разберете.Ако прецениш,че искаш амниоцентеза/или ти се налага такава,предвид възрастта ти/-той ще те уриентира към човека,който го прави много често и по-добър/мисля,че е д-р Димитрова от М.Д./.Той ще ти каже всичко.Успех и много лека бременност ти желая.
   Телефонът е:0899/130-550,ако те пита откъде му имаш номера,кажи от Ася.Много е добър,няма да съжаляваш.Преглежда около30-40 мин,показва и обяснява всичко/може и таткото да присъства/.
   Поздрав: :D
*
« Отговор #6 -: Ноември 13, 2006, 22:55:08 pm »
В медецински център Фемина д-р В. Димитрова прави феталната морфология, а д-р Марков-фетална ехокардиография. Доц. Томова съчетава и двата прегледа и излиза по-изгодно да платиш един преглед по 50 лв, вместо 2 по 40. Иначе аз съм ходила и при двете, много са добри, така че няма да съжеляваш.
Иначе може би във връзка с твоята възраст е добре да направиш амниоцентеза. При тази манипулация има малък риск от спонтанен аборт, но аз лично по време на престоя си в патология на МД-София се уверих как лекарите се грижат това да не стане.

« Отговор #7 -: Ноември 14, 2006, 12:26:48 pm »
Цитат
В медецински център Фемина д-р В. Димитрова прави феталната морфология, а д-р Марков-фетална ехокардиография.

Аз направих феталната морфология при д-р Марков в мед. център фемина на 30.10 (миналия месец) и съм повече от доволна- изключителен е :)
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #8 -: Ноември 15, 2006, 00:27:35 am »
А ти къде ходи в МЦ София ли? Притеснено ми е защото изпуснах възможността да си направя биохимичен скрининг, а все пак съм на 38 г. Препоръчаха ми феталната морфология и си записах час при доц. Томова чак за 23,11,2006 г. тогава имаше свободен час. казаха ми , че имало възможност да се прави зпис на касета, вярно ли е? Благодаря ти за бързите отговори!

на 38 години не ти ли препоръчаха амниоцентеза?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #9 -: Ноември 15, 2006, 08:50:59 am »
Здравейте момичета! Благодаря ви за топлите думи и съжалявам , че не отговорих веднага! Ася, много ти благодаря за телефона , но аз имам вече записан час при доц. Томова на 23,11,2006 г.  Получи се така , че в началото имаше много време после бях закъсняла за биохимичния скрининг, а от там и за амниоцентезата. И все пак ако има някакъв проблем недай си боже с бебето дали няма да се види при тази фетална морфология? Извинявам се ако съм малко хаотична,но съм страшно притеснена!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #10 -: Ноември 15, 2006, 09:13:22 am »
Амниоцентезата при тебе е показана по възрастови причини, а не в зависимост от показанията на БХС.

В какъв срок на бременността си сега? Ходиш ли редовно на УЗ прегледи, на женска консултация?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #11 -: Ноември 15, 2006, 09:27:58 am »
В момента съм в 24 г.с. Ходя редовно на ултра звук по веднъж на месец. А за амниоцентезата има ли оптимални срокове?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #12 -: Ноември 15, 2006, 09:31:40 am »
Изпуснала си срока за амниоцентеза.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #13 -: Ноември 15, 2006, 10:40:28 am »
При 3Д ехографите лекарите наблюдават вратната гънка. Ако е по-голяма от обичайното, тогава има повод за съмнение. Ако там се появи нещо, тогава имаш някакъв повод за притеснение и съответно лекарите ще ти кажат какво може да се направи в този случай. Сега се успокой малко, за да не си вредиш. Много жени раждат здрави и нормални деца, въпреки възрастта си. Трябва да вярваш, че всичко ще е наред и при теб. Успех и много положителни емоции на прегледа.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #14 -: Ноември 15, 2006, 11:25:15 am »
Благодаря ти много Ганче за подкрепата и топлите думи. Дано всичко да е наред. Ще пиша след прегледа.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
« Отговор #15 -: Ноември 15, 2006, 14:21:29 pm »
За феталната морфология не е необходимо ултразвукът да бъде триизмерен. Трябва обаче да е с добра разделителна способност и специалистът, който гледа, да е квалифициран.

За правилен скрининг УЗ изследвания трябва да са поне 3 и да се проведат в следните срокове на бременността (като лично за мен е по-правилно да е към долната граница на срока):

1. 11-13 гс
2. 16-20 гс
3. 22-26 гс

Всеки път се оценяват различни ултразвукови маркери (белези), на базата на които лекарят може да прецени има ли проблем, дали се налага допълнително изследване или всичко е наред. Успоредно с това може да се провежда и т.нар. биохимичен скрининг - т.е. да се изследват различни серумни показатели. А най-добре е двете неща да се съчетават, тогава наистина се постига по-висока откриваемост на малформациите на плода.

Димитър Кудоглу
« Отговор #16 -: Ноември 15, 2006, 17:19:21 pm »
Благодаря Мели за изчерпателния отговор. Ясно е само едно за моето положение, че трябва да чакам и да се моля на господ всичко да е наред.
*
« Отговор #17 -: Ноември 18, 2006, 20:49:55 pm »
Няма да съжаляваш, че имаш час за доц. Томова. Много подробно и внимателно преглежда - до най-малката подробност. Аз ходих пре нея 2 пъти - в 16 и в 26 седмица. Не съм вярвала, че толкова подробности могат да се видят на ехографа - всички органи на бебчето, сърчице, кръвопотока и т.н. Ще се увериш сама.
Сигурна съм, че всичко ще е наред с бебчето ти :)
Пиши след прегледа!

« Отговор #18 -: Ноември 19, 2006, 21:09:46 pm »
Juli благодаря ти за подкрепата, наистина се надявам всичко да е на ред въпреки , че малко се притесних, че не направих амниоцентезата. Остават още няколко дена до тогава. Ще пиша непременно...
*
« Отговор #19 -: Ноември 23, 2006, 21:39:42 pm »
Rosiger, какво стана с феталната морфология?
Хайде, чакаме добри новини  :)