0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Обобщение на Акция "Буркан" до момента
« Отговор #20 -: Октомври 30, 2006, 16:48:25 pm »
Ооооооооо мацкииииииии :)

Това което съм дал, не претендирам да е текст към картичката. Може да се измисли къде къде по-добро текстче.

Това предлагам като съобщение из форумното пространство за предстоящото събитие.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
« Отговор #21 -: Октомври 30, 2006, 16:56:30 pm »
Таня, точно как си го представяш този текст? Аз също мислех, че е тво епредложение за придружаващ текст на картичката.

Иначе аз сега съм пуснала инхормация за протеста подробно във всички подфоруми на Зачатие. Диана е пуснала в БГ Мама и в Дира.

В четвъртък ще изготвя прес рилийз, който ще разпратя до медии и информационни агенции. За сега имам уверението на Ани Салич, че ще го отрази тя и, ако не е тя, ще изпрати екип. БГрадио ще пуснат новината за предстоящото събитие в новините си. Интерес към събитието са проявили и други медии, но с тях още нямам директен контакт. Ефирче знае повече и ще ми помогне с това, макар че точно сега май не и е мого до това. Мели може би също знае повече.

А иначе предложението ти за текст е хубаво, според мен, но аз предлагам всеки да напише каквото му се иска.
Може би на медиите ще е нужно малко обяснение защо цветето е в буркан. Ще се занимая с този "казус" ;-)
*
« Отговор #22 -: Октомври 30, 2006, 17:56:05 pm »
Трябва дар слово за текста на картичките, а аз за съжаление нямам много :(
Но ще опитам да помогна с каквото мога.

Ей това измислих като съобщение на акцията, за един мъъъъъъничък сайт който подържам (аз го наричма "трмплин към Зачатие") ;)

Цитат
Над 270 000 български семейства са „заловени” в клопките на стерилитета. За над 270 000 семсйства детето е не просто продължаване на рода, детето е мечта и не просто мечта, а блян.

На 1000 от тези 270 000 семсйтсва държавата реши да помогне, но както всичко така и това беше опорочено. НЗОК отново се подигра с мъката на хората, с техните надежди.

Ин-витро означава „бебе в епруветка”. Ин-витрото е надежда за семсйствата със здравословни проблеми. Нека да се обединим и да покажем на НЗОК, че сме силни и ще се борим, за правата и за мечтите си. Децата са красотата на нашият живот, децата са нашето бъдеще. Да изразим нашият глас с протест пред НЗОК.

На 05.11.2006 г. от 13 часа, се организира протест пред касата. Носете буркан с цвете във него, символ на красотата която искаме да създадем и на красотата, за която касата не хае. Ще позволят ли държавата и управляващите да увехне тази красота?

Танче слагам го тва към статията на първа страница, нали може да те изплагиатствам да не мисля ново, че досега търсих китки из нета пък те вече били качени :)
« Последна редакция: Октомври 30, 2006, 18:20:43 pm от cygnus »
« Отговор #23 -: Октомври 30, 2006, 19:29:47 pm »
Не знам , момичета, какво ще кажете дали пък да не е направо бебе в буркан или епруветка, както се интерпретира по цял свят, хем ще е най-ясно?.... :ask:

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
« Отговор #24 -: Октомври 31, 2006, 10:11:13 am »
Момичета, тази нощ се събудих с идея за текста на моята картичка. Ще го споделя с вас.
"Ние с много желание и огромна любов ще сбъднем "мъничката" си мечта. Вас Господ ще Ви съди!"
За съжаление аз сигурно няма да мога да дойда в неделя, защото утре ми предстои операция на крака и после ще съм неподвижна. Ако събера сили, непременно ще дойда.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #25 -: Октомври 31, 2006, 10:46:01 am »
Всъщност, за да няма мотане между епруветки и буркани и да избегнем туршиените асоциации.. и тъй като ин витро буквално означава "в стъкло", предлагам да се формулира този участък от текста така:

Ин витро - в стъкло - се ражда живот....

нещо такова?
« Отговор #26 -: Октомври 31, 2006, 21:07:25 pm »
Момичета,

ето че поредната прекрасна идея съвсем скоро ще види бял свят. Много се радвам и същевременно ми е много, много мъчно. Тези буркани с цветенцата в тях - като символ на протегнати ръчички, на хиляди нежелани, затова неродени дечица и също толкова хиляди лелеяни, но все не идващи дечица. Като усмивки през сълзи на хиляди мами в  мечтите си, надмогнали болката, стиснали зад зъби отчаянието, чакащи чудото, борещи се за него.
Всеки трябва да подкрепи бурканите, не само пряко засегнатите, защото ТОВА може да се случи на мен, може - на семейството на брат ми или на сестра ми, на приятелката, на съседите отсреща, който така и не познавам, на теб дори, на нея и на тях.

Момичета, може и да изкуквам от хормоните, може би прекалявам, не знам, но поне е искрено и от сърце. Ето така виждам протеста.
*
« Отговор #27 -: Октомври 31, 2006, 21:58:54 pm »
идеята ви е страхотна и я подкрепям на 100%.и аз мисля, че е най-добре картчката да е само един вид, така тя може да стане емблема на целия протест.само решете къде ще пращаме картичките-на един имейл или на мейла на правителството?
*
« Отговор #28 -: Октомври 31, 2006, 22:23:26 pm »
Ето и моето предложение:
ИНВИТРО ражда живот и сбъдва мечтата на хиляди млади хора да станат родители!
*
« Отговор #29 -: Октомври 31, 2006, 22:40:06 pm »
Момичета, как да кача една картинка?
Когато натисна вмъкни изображение се появява , но немога по - натам какво се прави! :?
« Отговор #30 -: Октомври 31, 2006, 23:46:19 pm »
Момичета, как да кача една картинка?
Когато натисна вмъкни изображение се появява , но немога по - натам какво се прави! :?
Слагаш адреса на картичката между втората и третата скоба [...]ТУК[...]. Не трябва да оставяш интервали между адреса и скобите - иначе няма да се види картинката.
« Отговор #31 -: Ноември 01, 2006, 08:22:54 am »
Момичета , мисля си , ще бъде хубаво да адресираме протеста и към държавата директно/ президент , парламент/,защото тя е тази която абдикира от проблема първа. Тия от касата отново ще се оправдаят с бюджета отпуснат от парламента и ще се размие отговорността.
  А в същото време , държавата ни регистрира голям бюджетен излишък???? 8O
 В този ред на мисли ,можем да прибавим един от и-мейлите на представителната власт, за да ангажираме и тях.

Позволявам си да вмъкна тук и идеи от бг мама, за въпроси , които да се повдигнат- Двойки с генетични и имунологични проблеми ,също както и мъжкия стерилитет, са изцяло пренебрегнати и доста скъпи за лечение.
« Отговор #32 -: Ноември 01, 2006, 10:55:43 am »
Аз мисля, че едно от основните неща, с които трябва да се бориме е ограничението всяка жена да има право само на един опит.

lb2f
« Отговор #33 -: Ноември 01, 2006, 11:52:21 am »
Да, трябва да решим какво, аджеба, искаме и за какво, аджеба, протестираме.

Вчера си разменихме бележки с Фуси и тя, като един юрист, добре организира всичко. Аз мислех да нахалничим и, ако изобщо някой ни пита, да искаме държавата изцяло да финансира 2 опита на двойка. Според Фуси това е нереалистично и аз съм съгласна, но мислех че малко тропкане с крак няма да навреди.
Ето какво предлага тя:

1. Програмата да остане поне в обема, който беше досега, но да се определи в началото на годината и да се изпълни в същия и вид!

2. КОНТРОЛ над отпуснатите лекарства - съгласете се, че тази система в момента си плаче за  нарушения, както от каса и клиники, така и от нас, пациентките. Продаваме лекарствата, коит осме взели от касата, а сме забременели... недопустимо! Защо, например, лекарствата не се изписват и дават от самите клиники? Със сигурност има система, по който тези неща да се контролират.

3. Клинични пътеки за андрология

От МЗ:
- Събиране на информация за стерилитета, статистики

« Отговор #34 -: Ноември 01, 2006, 13:44:54 pm »
Момичета , сайта на петицията вече работи. Тя може да се разпечата и да се използва като доказателство за силна подкрепа пред медиите.
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #35 -: Ноември 01, 2006, 14:02:33 pm »
ИН ВИТРО-последна надежда за хиляди български семейства
Моля ВИ,не ни я отнемайте

« Последна редакция: Ноември 01, 2006, 14:05:37 pm от eleonor_78 »

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #36 -: Ноември 01, 2006, 14:14:28 pm »

ИН ВИТРО-ПОСЛЕДНА НАДЕЖДА ЗА НОВ ЖИВОТ

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
« Отговор #37 -: Ноември 01, 2006, 16:34:27 pm »
Текстът за картичките е уточнен тук

http://forum.zachatie.org/index.php?topic=6928.0

Тук е всичко, което трябва да се направи на 5 ноември..
*
« Отговор #38 -: Ноември 02, 2006, 11:25:29 am »
Пусанах тема и в клюкарника на бг.мамма. Получих запитване, тези които почивните дни нямат достъп до компютър може ли утре да изпратят картичката.

Какво да отговарям?

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #39 -: Ноември 02, 2006, 11:31:18 am »
Момичета, а на тези картички няма ли как да се зададе дата? Ако има как - пускат го с дата - 5 ноември да го прати и се решава проблема.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю