0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

раничка на шийката на матката
« -: Октомври 13, 2006, 10:05:53 am »
Здравейте!Първо се извинявам ако темата ми не е за тук, но съм толкова притеснена и бързам да споделя!Вчера бях на преглед при д-р Н. Генов, във връзка със проследяване на поликистозата-там всичко е ок!Проблема е че ми прави цитонамазка но резултати ще се готови след три дни...незная как се казва точно но ми оцвети с нещо шийката на матката и я гледахме на екрана...виждаше се голямо бяло петно, което на места ставаше по удебелено...каза това трябва да се изгори..положението хич не е добро....и аз се уплаших..как така..на нераждала жена препоръчително ли е..и дали наистина трябва да се махне....надявам се някой да ми каже наистина ли е много сериозно положениетоооо 8O
Re: раничка на шийката на матката
« Отговор #1 -: Октомври 13, 2006, 12:17:04 pm »
Предполагам за колпоскопия става на въпрос.
Нямам идея колко е сериозно положението, но знам че има лекарства с, които може да се намаже раничката  и да се избегне горенето. Все пак зависи какво е положението. Потърси и второ мнение, преди да пристъпиш към действие.
« Последна редакция: Октомври 19, 2006, 23:42:10 pm от BLACK_ROSE »
« Отговор #2 -: Октомври 13, 2006, 12:21:42 pm »
цяла сутрин чета статии с различни случаи...в повечето случаи се препоръчва да несе обгаря при нераждали жени, тъй като след това имало проблеми при самото раждане...пишат за ранички като зърна или колкото стотинки..а аз на екранчето видях голямо бяло петно..същото ли е това..левкоплакия пишеше някъде..объркана съм много..
« Отговор #3 -: Октомври 13, 2006, 14:11:23 pm »
Ако направиш биопсия ще стане ясно, не се тревожи излишно.
Горенето на шийката се прави много по-често при нераждали, няма такъв мит като разнасяният, че само при раждали се прилага.
Мазаха ме преди години с какво ли не, раничката си стоеше.Изгориха ми я /след колпоскопия и 2 хистологии/ и  сега нещата са наред.
« Отговор #4 -: Октомври 13, 2006, 14:17:41 pm »
добре де...той след като ми взе цитонамазка и със колпоскопията видя нещо нередно защо неми направи и биопсия..и категорично каза ще я горим няма друг начин!...
« Отговор #5 -: Октомври 13, 2006, 16:35:40 pm »
добре де...той след като ми взе цитонамазка и със колпоскопията видя нещо нередно защо неми направи и биопсия..и категорично каза ще я горим няма друг начин!...
Явно твоят лекар вярва повече на очите си, отколкото на резултатите.
Материала, взет при биопсията ще насочи лекарят, хистологията ще покаже с подробности каква епител преобладава, има ли изменения..CIN  кой ще си...
Тия неща на око не стават.
« Отговор #6 -: Октомври 14, 2006, 11:48:22 am »
Странно е, че първо не е изчакал резултатите от цитото и после да прави колпоскопията. Не винаги се взема проба за биопсия, аз също имам 2 колпоскопии /при двама различни лекари/, но биопсия не се е наложило да се прави. Резултатът от цитото при мен беше втора група.
Не се терзай излишно, всичко ще се оправи!

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
« Отговор #7 -: Октомври 16, 2006, 09:56:25 am »
ами незная кое как е преценил но след като гледахме на екрана заедно, той цъкаше и каза ето тази плака трябва да се махна възможно най скоро!живот и здраве утре ще разбера какъв е резултата от цитонамазката!повярвай те ми сърцето ми се е свило от деня на прегледа и само страхотии си мисля!утре, ще ви пиша какъв е резултата и да ми го разтълкувате евентуално!
« Отговор #8 -: Октомври 16, 2006, 10:30:18 am »
ами незная кое как е преценил но след като гледахме на екрана заедно, той цъкаше и каза ето тази плака трябва да се махна възможно най скоро!живот и здраве утре ще разбера какъв е резултата от цитонамазката!повярвай те ми сърцето ми се е свило от деня на прегледа и само страхотии си мисля!утре, ще ви пиша какъв е резултата и да ми го разтълкувате евентуално!
Мери Попинз, не си мисли страхотии..И да горят шийката е толкова бързо, че ще го забравиш на следващия ден. :)Ние сме с теб!
« Отговор #9 -: Октомври 16, 2006, 11:17:33 am »
да, аз изчетох и как протича самата процедура:)но една мацка казваше че при нераждали несе препоръчвало тъй като при самото раждане разскъсванията били по големи от обичайното 8O
Цитат
Благодаря ви за топлите думи!!!!!!
*
« Отговор #10 -: Октомври 16, 2006, 12:03:39 pm »
и на мен този месец ми откриха раничка. по думите на д-р била малка. каза ми на 5 ден след цикъл да отида и ще ме мажи със Солкожин. Аз също знам , че нераждали жени не ги горят.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
« Отговор #11 -: Октомври 16, 2006, 12:57:37 pm »
да, аз изчетох и как протича самата процедура:)но една мацка казваше че при нераждали несе препоръчвало тъй като при самото раждане разскъсванията били по големи от обичайното 8O
Цитат
Благодаря ви за топлите думи!!!!!!
какви разкъсвания, какви  глупости....Тоя мит ` не на горенето при нераждали`още дълго време явно ще стряска момичетата, изправени пред  тази лека процедура.Естествено към горене се подхожда обмислено, на база изследвания, който показват необходимостта му.
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #12 -: Октомври 16, 2006, 19:01:23 pm »
Мери Попинс,прочети тук!http://forum.zachatie.org/index.php?topic=5597.msg116455#msg116455
« Последна редакция: Октомври 17, 2006, 19:08:46 pm от baracuda »
« Отговор #13 -: Октомври 17, 2006, 09:52:39 am »
Мери Попинс,прочети тук!http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=5597.msg112759#msg112759
не ми отваря нищо..зарежда ми началната страница на зачатие...
*

baracuda

• 5348
« Отговор #14 -: Октомври 17, 2006, 19:11:41 pm »
Опс,проблема е решен!Пробвай пак и очаквам коментар! :kiss:
« Отговор #15 -: Октомври 18, 2006, 09:47:51 am »
Опс,проблема е решен!Пробвай пак и очаквам коментар! :kiss:
мда сега вече прочетох:)сега там Мели също посочва че има две състояние едното нормално а другото е вече раничка и се нуждае от лечение...след колпоскопията той каза че има изменения и трябва да се гори..а защо ми спомена упойка...по късно днес ще ми излезнат резултатите от цитонамазката..и ще пиша пак...ако са добри смятам че нищо нетрябва да се предприема освен редовни цитонамазки...а за метода който ти посочваш..нищо несъм и чувала..всъщност неме е и вълнувало..ако нещата се развият зле...ще ти пиша за да ми дадеш повече информация! :)
*

baracuda

• 5348
« Отговор #16 -: Октомври 18, 2006, 21:18:26 pm »
а за метода който ти посочваш..нищо несъм и чувала..всъщност неме е и вълнувало..ако нещата се развият зле...ще ти пиша за да ми дадеш повече информация! :)
Чакам с нетърпение добър резултат от цитонамазката!Ако наистина имаш ерозио,ще ти обясня всичко подробно.Късмет! yahoo_17
« Отговор #17 -: Октомври 19, 2006, 09:59:17 am »
Цитат
Чакам с нетърпение добър резултат от цитонамазката!Ако наистина имаш ерозио,ще ти обясня всичко подробно.Късмет! yahoo_17
Цитат
Благодаря ти за съпричастността:)вчера ми казаха резултата ПАП 2...сестрата каза че това бил добър резултат..а попитах едно е най добрия 2рия вследствие от какво е и тя каза от прекарани възпаления....така значи имам добър резултата :lol:несмея да се израдвам...какв оследва сега..след като рез-та от цитото е добър а той за колпоскопията видя незнам какво и каза трябва горене...май ми трябва второ мнение...посъветвайте ме...
*
« Отговор #18 -: Октомври 19, 2006, 11:44:05 am »
ПАП 2 е нормален резултат, но лично на мен ми гориха раничка с такъв резултат. Чрез колпоскопа лекарят може да прецени дали е необходима и биопсия за още по-точно диагностициране. По-добре си реши този проблем навреме, че отлагането във времето с надеждата "може нищо да ми няма" е напълно излишно. Още повече, че наистина тази процедура - горенето - е лека, безболезнена и предотвратяваща усложнения!
Успех и не се плаши!
А второ мнение, разбира се е добра идея, но зависи при кого ще отидеш. Аз загубих една година в размотаване, защото второто мнение беше - нищо ти няма! Е, повечето хора имат тенденцията да чуват точно това, което искат! Така се случи и при мен - хареса ми това, което чух, успокоих се и не направих нищо тогава. Е, след една година просто трябваше да мина през всичките изследвания наново.
« Отговор #19 -: Октомври 19, 2006, 13:16:45 pm »
именно за това искам второ мнение но най лошото предстои вече незная при кого да отида..след дълго четене по форумите..от година и половина съм при д-р Николай Генов...заради поликистозата..но сега ми се ще да несе доверявам само нанеговото становище....ще се радвам да споделиш при кой ходиш ти :(