0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пушене и ICSI
« -: Октомври 27, 2006, 11:28:06 am »
Какво да правя, като съм закоравяла пушачка?Сега чакам резултата от второто ICSI, но ми се пуши и съм ужасно изнервена.
Re: Пушене и ICSI
« Отговор #1 -: Октомври 27, 2006, 11:43:19 am »
Чувала съм противоречиви мнения за отказването на цигарите по време на ин витро. Някои казват, че не е добре да се спрат рязко цигарите. Организмът го приема като шок.
 На други места съм чела, че е препоръчително спирането на цигарите няколко месеца преди това.
Аз като пушач  :oops: реших да ги намаля постепенно и дори да ги спра преди да започна ин витро процедурата. Дано да се справя.

lb2f
« Отговор #2 -: Октомври 27, 2006, 11:52:11 am »
Искрено ти желая успех. Аз обаче ги намалих, но не мога да ги спра. Когато не пуша съм нервна, а когато запаля, имам угризения. Вероятно проблемъте, че до скоро пушех по кутия и половина.
*
« Отговор #3 -: Октомври 27, 2006, 12:00:07 pm »
И аз ги намалих, но не ги спрях....
Успех!

« Отговор #4 -: Октомври 27, 2006, 12:06:17 pm »
via, ти правила ли си инвитро или икси? Смешно е, но ако знам, че има и други като мен, като че ли ще съм по- спокойна, че не съм единственият идиот.
*
« Отговор #5 -: Октомври 27, 2006, 12:13:03 pm »
Ами да, инвитро. През април.... 8)
Не си единствения идиот :lol:....аз по принцип съм с много силна воля и винаги съм си представяла, че в момента на започването най-малко на процедурата ще съм спряла с пушенето....При опита ми за инвитро на естествен цикъл спрях цигарите за 3 дни и спря да ми расте фоликула, а освен това вървях и крещях из къщи като абсолютна истеричка 8O чак не се познах сама себе си..... Затова при класическото инвитро реших да не рискувам с подобни опити....и ...забременях :D

« Отговор #6 -: Октомври 27, 2006, 12:29:04 pm »
Много се радвам за теб и ти благодаря за отговора. :)Май вървя по твоя път... Дано да финиширам и аз успешно.И аз съм доста волеви човек, стриктно следвам препоръките на лекарите, но с цигарите не ми се получава :(
*
« Отговор #7 -: Октомври 27, 2006, 21:23:06 pm »
Много се радвам за теб и ти благодаря за отговора. :)Май вървя по твоя път... Дано да финиширам и аз успешно.И аз съм доста волеви човек, стриктно следвам препоръките на лекарите, но с цигарите не ми се получава :(
svetulina, ти правиш ИКСИ, защото с него целиш бременност! Пожелавам ти от все сърце тя да се осъществи! Става въпрос за броени дни, когато ще си бременна и тогава ли смяташ да пушиш?
Да имаш дете означава да се лишиш от много неща, които си правил досега, а да спреш цигарите е първото, което трябва да направиш за него, защото то няма избор, докато ти имаш.
Моля те, послушай сърцето си, намери с какво да си уплътняваш времето и СПРИ ДА ПУШИШ! Пише ти една закоравяла пушачка ( кутия на ден 12 години), която във всеки от опитите си ин витро в момента, в който са й поставяли първата инжекция е палила последната си цигара. Никога нищо друго до момента не е могло да ме накара да ги спра (пушила съм и дори като съм била болна). Спри ги сега и ако можеш да остискаш и след като спреш да кърмиш да не пропушиш  ще си направила една голяма победа да се отърваш от тази гадост. Аз лично ще се постарая да направя всичко възможно да не паля повече, ама нещо не си вярвам много...
Има много начини, с които можеш да си помогнеш да не пушиш, можем да ти дадем доста съвети, много от нас са се преборили с този навик напоследък, а също така и ще те подкрепим и окуражим.
Успех в процедурата!
« Последна редакция: Октомври 27, 2006, 21:27:14 pm от cygnus »
« Отговор #8 -: Октомври 28, 2006, 06:51:04 am »
Ох. С тия цигари, направо... Аз съм бивша пушачка. Спрях ги преди 7 месеца. И вече не мога да ги гледам.... А пушех по кутия-кутия и половина цели 10 години. И не можех да си отворя очите сутрин, без да запаля. А сега не мога да вляза в стая, в която се пуши  :lol:

Светулина, слушай Сигнуса, хубави неща ти е казала. Присъединявам се към пожеланията за бременност! Светът е по-хубав без цигари! Дай шанс на децата ти да дишат (сравнително) чист въздух. Успех!
« Отговор #9 -: Октомври 28, 2006, 09:17:09 am »
Момичета, всички сте много прави... Само ако можех да повярвам, че съм бременна...
*
« Отговор #10 -: Октомври 28, 2006, 16:13:11 pm »
бременна си до доказване на противното! така че, направи всичко за да запазиш бременноста си. за цигарите съм чувала противоричиви мнения. една приятелка, която пушеше по кутия на ден, след като забременя, по препоръка на доктора, пушеше по 2 цигари на ден. Но не повече!!!!!! Обяснението беше, че никотиновият глад е по- опасен, отколкото цигаренета отрова за ембриона.
« Отговор #11 -: Октомври 28, 2006, 18:05:27 pm »
Светулина, мисля че с цигарите проблемът идва не толкова от никотиновата зависимост, колкото от психологическата. Пушех в продължение на повече от 18 години, една кутия не ми стигаше, имало е и продължителни периоди, през които съм пушила по 2. Опитвала съм се тъпо и упорито, инатливо да ги спирам на няколко пъти. Последният път им видях сметката.
Когато ги спрях пролактинът ми рязко скочи (дано само Мели да не ми се смее, ама мисля, че имаше връзка), нощем подскачах в леглото от нерви.
Започнах да пуша отново, но по малко, между 1 - 5 максимум на ден, като е имало дни без цигари. Опитвах се да се лъжа и да си самовнушавам, да си търся поводи да не пуша, ако нямаше такива - измислях си ги. Не носех цигари, бях обявила навсякъде, че съм ги спряла. Така си "режех" възможностите да си изпрося дори само една цигарчица. Вкъщи бях казала, че не пуша и Мъжът много се възгордя с мен; той е непушач. За да си запаля значеше криене, дебнене - въобще тъпо. Що се отнася до нервите - преструвах се на много спокойна и уравновесена - нали "не пушех".
Когато ми се показаха двете чертички изобщо и през ум не ми е минавало дали ми се пуши или не. Защото това вече нямаше НИКАКВО значение.
Чувствала съм се гаднярка, слаба, гризяла ме е съвестта, мразела съм ги тия цигари като нищо друго на света... искам да ти кажа, че до болка знам как се чувстваш... трябва ти още съвсем малко усилие.
Чела съм, че при АРМ пушачките реагират по-слабо на някои лекарства.
Успех, мила, не им се давай на гаднярките!
*
« Отговор #12 -: Октомври 29, 2006, 01:42:42 am »
Това е и моят проблем, аз още не съм започнала с инвитрото но ми предстои и май ще е по-лесно ако ги спра сега но........
Казала съм си че ще ги спра 3 месеца преди инвитрото и мисля че ще успея  :D

« Отговор #13 -: Октомври 29, 2006, 09:41:05 am »
Момичета, аз лично никога не съм пушила. Дори и не съм опитвала, което е доста странно за много хора. Помня обаче, когато баща ми започна да отказва цигарите, просто беше ад за него, така се мъчеше горкия, но успя. Той също пушеше по 2 кутии на ден. Когато се справи с гадините каза, че затова се искало мъжка воля и женски инат. Много се смях, но сега си мисля, ами кой друг освен нас тук е толкова упорит и борбен? Мацки, преминали сме през много изпитания и това няма да ви спре, нали?
Прегръщам ви всички и ви желая воля и кураж!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #14 -: Октомври 29, 2006, 13:18:39 pm »
svetulina, лично аз пуших по кутия на ден до трансфера. После ги намалих до 4-5 до изчакването на резултата, имах гузна съвест, но в последстие, когато разбрах, че съм бременна ги спрях изцяло. Самият ми организъм не ги понасяше. След като загубих бебето в 5-ят месец пак ги започнах. Майчиният инстинкт и биологичната природа ще ти помогнат. Желая ти успех!