здравейте. не знам и аз откъде да започна, но нека бъде с това, че преди повече от 2 години ми поставиха диагноза поликистоза на яйчниците - и на двата. Първата ми гинеколойка мен атъпка с кортикостероиди заради някаква те4ност, но ми каза, 4е тези кисти щели да се махнат и това било нормално едва ли не за моята възраст...Майка ми ме заведе при друга лекарка, която ме пита за всичко и накрая ми назначи изследвания за диабет (имам наследствена обремененост), прати ме на ендокринолог и т.н. Нямам диабет, но ми казаха, че имам инсулинова резистентност едва ли не и затова се появила и поликистозата. Двойно увеличени размери и на двата яйчника, липса на овулация и прочие...Година и половина пих Сиофор,използвах Линдинет 20 за контрацепция това лято и спрях вси4ко преди нова година...отна4ало ми дойде то4но на 28 дни,миналя месец на 36, а този месец не ми идва...ве4е е 40 ден. Обикновено като сам в овулация усещам болки, имам течение, но от нова година насам няма такива прояви...общо взето нищо...и така, не знам какво да правя и моля, ако някой има такъв опит, да го сподели...Предварително благодаря