0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

ирина

Re: Отново за поликистозата
« Отговор #20 -: Януари 24, 2007, 14:06:25 pm »
и аз имам пкя сега почнах да взиман цистофемин на др.тошков някои взимол ли го е и имали ефект и аз незнам вече какво да предприема ако наякои има идея да пише не ми се тъпче с лекарства и хормони
« Отговор #21 -: Януари 24, 2007, 14:38:09 pm »
Единствения път на доказана бременост при мен беше след прием на Диане 35. За съжаление приключи рано. Дори после се оказа, че съм забременяла въпреки Диането и по време на приема на последната опаковка. Иди че разбери.  :? Явно на всеки действат различно, защото аз нямах никакви странични ефекти. Сега гинеколожката ми реши, че нямам ову и отново ми предписа Диане поради добрия му ефект преди. Знам, че имам проблем с прогестерона, а и гинекологът ми ми беше обяснил, че щом Диането ми действа добре, значи ми оправя хормоните ...  :?
« Последна редакция: Януари 25, 2007, 15:22:44 pm от Patricia »

*
« Отговор #22 -: Януари 24, 2007, 14:50:11 pm »
Ирина,както казах по-горе съм била на доане,загуба на време е.Сега пия от време на време цистофемин.Не знам дали е от него или е закъснял ефект на ок,но цикълът ми е редовен.Е,не е като  да цепи секундата,от 28-35дни,което го намирам за ок,в предвид ,че не ми е идвало с месеци.Само че не взимай повече от 4 таблетки на ден,че при мен цикълът се засили прекалено много .Опитай,не мисля че ще навреди.Освен това  по други форуми съм чела ,че са изчезвали кисти само от него.
« Отговор #23 -: Януари 25, 2007, 14:58:07 pm »
mgbg, на всеки хапчетата, а дори и билките, влияят по различен начин. Мисля, че мнението ти е доста крайно. Аз принципно също съм опротив ОК, но понякога наистина се налага да ги приемаш. А специално за Диане-то знам, че го изписват при повишени андрогени, които пречат на забременяването.
И да споделя личния си пример: когато пия Диане, кожата ми се изчиства, космите растат по-бавно, цикълът ми се нормализира, става точно 28 дни, няма силни болки, припадъци и т .н. (много тежък случай съм в това отношение). Пробвала съм и с билки за регулиране на МЦ и резултатът беше близо 3 месеца липса на менструация. Накрая пак я предизвиках с хормони.
Така че, всичко е строго индивидуално! Ако на теб ти е помогнало едно, на друг - друго! Важното е всеки да намери лек за себе си, разбира се след консултация със съответния специалист  :D
« Отговор #24 -: Януари 25, 2007, 16:58:18 pm »
Здравейте момичета, реших да се включа и аз като повечето от вас бях на хормони- около 2 години в комбинация лятото с кални и слънчеви бани, 30 инжекции алое - за жалост резултата беше даже влошен. Бях много скептична към хомеопатията, т.к. вече бях пробвала фитотерапия, др.сеанси....и нищо.
На мен хомеопатията ми помогна само за 2 месеца - незнам как, но знам че лекуващия ми лекар(а той е добър специалист по стерелитет) каза че и дума не може да става за забременяване с мойте нива на хормони. Така че моя съвет е: пробвайте. Успех ви пожелавам на всички.
*
« Отговор #25 -: Януари 26, 2007, 11:27:06 am »
Както съм писала по-горе, аз също ходя на хомеопат. Сега вече мога да споделя малко повече опит… съотношението ЛХ/ФСХ влезе в норма и за първи път цикълът ми дойде на 34 ден,а не както обикновено на 50-ти. За съжаление нещата с овулацията още куцат, но ми казаха, че колкото по-дълго човек е имал даден проблем, толкова повече време отнема лечението с хомеопатия. А аз нередовен цикъл съм си имала винаги. Djazmin, а ти при кого ходиш?
*
« Отговор #26 -: Февруари 06, 2007, 20:33:20 pm »
Saliina,наистина понякога се налага да се пият ОК,но по мои преценки не помагат кой знае колко.Поне на никой когото познавам.А с тия билки наистина ефекта е поразителен...все още не искам дете,така ,4е положението ме устройва.А в какво се състои ле4ението с хомеопатия????дайте малко инфо,хапчета ли се пият..и пр.
« Отговор #27 -: Февруари 07, 2007, 08:22:34 am »
Здравейте, момичета!
Отдавна не съм писала във форума, но тази тема пряко ме засяга. Особен интерес проявявам към хомеопатичните начини за лечение. Имам поликистозен десен яйчник и цикъла ми е страшно нередовен. След направени хормонални изследвания лекарката ми каза, че съм абсолютно здрава (но цикъла така и не идва). Каза също да си избера някакви противизачатъчни и да ги пия  8O  .
Искам да попитам някой знае ли нещо повече за "Фемикур". Мисля да опитам с хомеопатични средства. Трябва нещо да се направи.
Ще съм Ви много благодарна, ако ми дадете някакви съвети.
*
« Отговор #28 -: Февруари 07, 2007, 09:42:42 am »
Искам да попитам някой знае ли нещо повече за "Фемикур". Мисля да опитам с хомеопатични средства. Трябва нещо да се направи.
Ще съм Ви много благодарна, ако ми дадете някакви съвети.
Taisia,
Хомеопатията няма универсално лекарство при конкретни заболявания или оплаквания. Тъй като всеки човек е индивидуален, с различен характер и комбинации от оплаквания е необходимо посещение при хомеопат, който провежда 2-часово интервю с пациента и въз основа на общата картина изписва подходящото точно за ТОЗИ човек лекарство. Има различни видове лекарства за един и същ проблем и ако някой е останал доволен от своето, това не значи, че то ще повлияе твоите оплаквания. По принцип се смята, че хомеопатията не може да навреди, дори и да не излекува, но съм чувала от лекари хоемопати, че неправилното лекарство може да засили симптомите. Аз лично за СПКЯ пия фоликулин, така че моят съвет е да не си предписваш сама нищо, а да се насочиш към класически хомеопат. Няма да изпадам в подробности, тъй като тази тема не е съвсем за тук, ако имаш нужда от инфо, пиши на лични. Успех!
« Отговор #29 -: Февруари 07, 2007, 14:14:32 pm »
taisa,пробвай с цистофемин,може да  започне да ти идава на време.
Само след лекарско предписание, надявам се!
« Последна редакция: Февруари 07, 2007, 14:16:31 pm от BLACK_ROSE »
*
« Отговор #30 -: Февруари 07, 2007, 21:24:13 pm »
Цистофемин са билкови хапчета.Ако поискаш лекар да ти ги изпише ,най-много да ти се изсмее.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #31 -: Февруари 07, 2007, 22:41:42 pm »
Цистофемин са билкови хапчета.Ако поискаш лекар да ти ги изпише ,най-много да ти се изсмее.

особено след като са на Тошков(ако правилно си спомням).
<br />
*
« Отговор #32 -: Февруари 08, 2007, 12:11:52 pm »
Аха,точно така.Но човек никога не знае.Както вее казах доста хора са разкарвали кисти с тях.Едва ли им правят реклама.Определено оказват някакво влияние .
« Отговор #33 -: Март 30, 2007, 14:14:56 pm »
здравейте. не знам и аз откъде да започна, но нека бъде с това, че преди повече от 2 години ми поставиха диагноза поликистоза на яйчниците - и на двата. Първата ми гинеколойка мен атъпка с кортикостероиди заради някаква те4ност, но ми каза, 4е тези кисти щели да се махнат и това било нормално едва ли не за моята възраст...Майка ми ме заведе при друга лекарка, която ме пита за всичко и накрая ми назначи изследвания за диабет (имам наследствена обремененост), прати ме на ендокринолог и т.н. Нямам диабет, но ми казаха, че имам инсулинова резистентност едва ли не и затова се появила и поликистозата. Двойно увеличени размери и на двата яйчника, липса на овулация и прочие...Година и половина пих Сиофор,използвах Линдинет 20 за контрацепция това лято и спрях вси4ко преди нова година...отна4ало ми дойде то4но на 28 дни,миналя месец на 36, а този месец не ми идва...ве4е е 40 ден. Обикновено като сам в овулация усещам болки, имам течение, но от нова година насам няма такива прояви...общо взето нищо...и така, не знам какво да правя и моля, ако някой има такъв опит, да го сподели...Предварително благодаря
Решението е във вечното му търсене - цикли на изграждане и отстъпление
*
« Отговор #34 -: Март 31, 2007, 01:09:22 am »
Чудя се защо БГ лекарите толкова много обичат това Диане? Та значи, моят опит. Една лекарка в Пловдив ми предписа Диане-35, защото имам вторична аменорея след абразио. Каза ми да го пия една година. Тя "почти гарантира", че цикълът ми ще се появи още втория месец! Да, ама не! Пих го 6 месеца и ни цикъл, ни нищо. Не мога да се оплача от странични ефекти освен няколко килограма, разбира се. Не ми се гадеше от него, кожата ми наистина се изчисти, предменструалните признаци (щото си имам признаци всеки месец, но без цикъл и овулация) станаха по-леки. Преди три седмици вече една английска лекарка се шокира, като и казах, че пия Диане, а нямам кисти. Според нея това лекарство се предписвало само при наличие на кисти. "Нареди" ми да го спра, защото щом досега не ми е подействало, няма и да се случи. Не знам на кого да вярвам вече?  :D Междувременно чакам писмо с час за преглед в клиника по стерилитет.
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #35 -: Март 31, 2007, 16:19:06 pm »
не знам какво да правя и моля, ако някой има такъв опит, да го сподели...Предварително благодаря

ами, какво да правиш, спряла си лечението и ние какво да те посъветваме? то със съвети не става, а с лечение. инсулиновата резистентност е честа причина за поликистоза на яйчниците. направи пак хормонални изследвания, глюкозен тест и проверка на щитовидна жлеза - хормони и антитела, и се лекувай.