0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Отново за поликистозата
« -: Октомври 27, 2006, 11:51:00 am »
Здравейте пак!преди време Ви бях писала и отново искам да се консултирам с Вас 8Oмалко съм притеснена..ясно е че при поликистозата се приемат ОК в случая Диане 35 заедно с андрокур...въпроса ми е че ми е назначено лечението с Диането да се пие без прекъсване...в смисъл не да го пиеш 6 месеца или 12 месеца и после да починеш от 1 до 3 месеца..а непрекъснато пиене като срока е максимум до 5 години...
*

skrita

• 226
  • Обичам послушни бебета
Re: Отново за поликистозата
« Отговор #1 -: Октомври 27, 2006, 12:22:50 pm »
Аз пиех Диане 3 години без прекъсване.Не знам дали е било вярно или не, но ще ти кажа резултатите:ПРИ МЕН!!!!!!!!!!!! Окосмяване - ужасно.Чесно да ти кажа не бих пила Диане повече никога, ако ще и да се влача по земята от болка заради кистите.В момента има доста по-изчистени продукти.
« Отговор #2 -: Октомври 27, 2006, 12:59:21 pm »
значи наистина има такава практика..ако не е тайна кой ти е лекуващия гинеколог...ами нямам засилено окосмяване от него..но може би защото пия и андрокура за козметичните прояви на поликистозата
« Отговор #3 -: Октомври 27, 2006, 15:12:43 pm »
   Аз също съм пила Диане ,но за много кратко, тъй като всяка сутрин повръщах най-малко по 3 пъти и така ме боляха гърдите ,както никога не са ме болели.Според мен са отвратителни и понеже съм сменила няколко вида противозачатачни заради кисти ,като тяхната реакция не съм имала( но при всеки е различно).Така или иначе след 1г и 6м.лечение, пак имам кисти. :lol:
« Отговор #4 -: Октомври 27, 2006, 15:59:21 pm »
Аз имам няколко несполучливи попадения при гинеколози. Затова се обърнах към Ендокринолог. Както и предполагах - имам ПКЯ. Но тя ми предложи лечение със Сиофор. Каза ми, че ще е по-добрия вариант, ако избираме между хормонално лечение и Сиофор. При мен окосмяване на този етап не се наблюдава. Лечението ще започна от 31.10. Защо не се консултираш и с някой ендокринолог? Поне ми каза, че ще стане по-бързо... защото не са ми малко годинките.
« Отговор #5 -: Октомври 27, 2006, 16:03:49 pm »
Поне ми каза, че ще стане по-бързо... защото не са ми малко годинките.
кое ще стане по бързоо...според мен СПКЯ не се лекува..просто това е временно лечение закрепващо..след като спреш след известно време нещата се връщат в началото...
« Отговор #6 -: Октомври 31, 2006, 15:36:23 pm »
Не съм се изказала май правилно... Извинявам се!
Имаше предвид, че забременяването предполага, че ще стане по-бързо със Сиофор отколкото с хормонални препарати. А иначе ми обясни, че е временно и евентуално нелечимо. Дори и след операция ще е същото.  :(
*
« Отговор #7 -: Октомври 31, 2006, 17:54:25 pm »
Здравей, аз пих Диане-35 в продължение на 2 год. без прекъсване, странични ефекти нямаше никакви, много добре го понасях но кистите ту се появяваха, ту изчезваха.В един момент го смених с марвелон и кистите веднага изчезнаха, но в момента в който спрях с ОК кистите се появиха отново.Така че в крайна сметка това продължително пиене на ОК си е чиста загуба на време според мен.
« Отговор #8 -: Октомври 31, 2006, 23:33:49 pm »
Аз имах доказано ПКЯ на десният яйчник.Благодарение на кистичките беше достигнал до размер 46мм(а левият ми е само 30мм).Имах и друг проблем(за който ми предписаха хомеопатични лекарства) и ги пих точно 40 дена.За това време ПКЯ-то ми изчезна като с магическа пръчка.Така че защо не опитата и с нещо друго,а само с ОК и Диане?
*
« Отговор #9 -: Ноември 01, 2006, 09:23:41 am »
Здравейте! Тъй като при мен също има съмнение за ПКЯ съм записала час за хомеопат, като рпеди това разбира се ще мина на гинекологичен прегледа, за да видя как точно стоят нещата. Съотношенито ЛХ/ФСХ е над 2,30, с нередовен цикъл съм и колкото и да не ми се иска, най-вероятно е това. Тъй като искам бебе, а ОК ще отложат това мое намерение доста във времето реших да опитам с хомеопатия. Прочела съм десетки мнения и въпреки, че съм скептично настроена, след дълго ходене по лекари, поставящи ми разнообразни диагнози, реших че няма да ми навреди да опитам. Дали има някой , който може да сподели опит в тази област?
« Отговор #10 -: Ноември 01, 2006, 12:23:33 pm »
Здравейте!
Най-после се престраших и реших да споделя проблема си.
Месечният ми цикъл никога не е бил редовен, но не ми беше идвало от 6 месеца. Отидох на гинеколог и там ми казаха, че имам поликистозни яйчници. Имам и снимка, на която се виждат две големи петна (две кисти, едната от които е много камерна). Скоро си направих и изследвания, които обаче ме предупредиха, че няма да са много верни, защото кръвта се изследва месец след като е взета.
Сега чакам резултатите (които няма да са истински) и ще ми бъдат предписани хормони. Така поне каза лекаря.
Моя въпрос е има ли риск при употребата на хормони. Все пак изследванията няма да са верни.
И другото, което бих искала да знам е възможно ли е да забременея, въпреки, че имам ПКЯ.
Предварително Ви благодаря.
« Отговор #11 -: Ноември 01, 2006, 14:56:27 pm »
И другото, което бих искала да знам е възможно ли е да забременея, въпреки, че имам ПКЯ.

Има много момичета забременели с ПКЯ
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
« Отговор #12 -: Ноември 01, 2006, 16:26:17 pm »
Здравей, аз пих Диане-35 в продължение на 2 год. без прекъсване, странични ефекти нямаше никакви, много добре го понасях но кистите ту се появяваха, ту изчезваха.В един момент го смених с марвелон и кистите веднага изчезнаха, но в момента в който спрях с ОК кистите се появиха отново.Така че в крайна сметка това продължително пиене на ОК си е чиста загуба на време според мен.
точно това са ми опасенията че като спра Диането или без значение вида ОК проблема ще излезе отново..да както казваш загуба на време..но нали неможеш да си стоиш така и кистите да ти превземат яйчниците...значи няма лечение и ще се мъчим с ОК..аз още нецеля забременяване..просто съм адски притеснена..пия хапчета ама ми писна....шеста година съм с диането като последната година и половина вече без прекъсване...
*
« Отговор #13 -: Ноември 01, 2006, 19:30:32 pm »
Това което аз установих от собствен опит, е че е достатъчно да пиеш един максимум два месеца ОК, и след това имаш на разположение поне един цикъл без кисти в който да правиш опити да забременееш.
« Отговор #14 -: Ноември 02, 2006, 12:06:07 pm »
На мен от лабораторията ми казаха, че се събира дадената за изследване кръв и се изпраща веднъж месечно в София. Това била причината да излизат по-късно резултатите. Но според лекаря като престои кръвта известно време (в моя случай е един месец) то вече изследванията излизат съвсем други.
Поради тази причина аз се притеснявам какви лекарства ще ми предпише. Все пак изследванията ми няма да са верни.
Мисля първо да видя какво ще ми предпише тя и после най-вероятно ще отида в София. Просто такъв вид лечение никак не ми харесва.
Днес или утре трябва да се обадя в лабораторията, ако са готови ще кажа какви са.
*
« Отговор #15 -: Ноември 02, 2006, 19:28:36 pm »
А ти откъде си?Цял месец да престоява кръвта за да се изследва е направо абсурдно.Естествено, че няма да са точни изследванията.
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #16 -: Ноември 09, 2006, 21:13:40 pm »
Здравейте момичета  :D

Няколко години ме тъпчеха с Диане 35 и всичко беше безрезултатно. Така и смених лекаря. Стигнах до д-р Попов тъй като той ще ми прави лапароскопия. Когато ме прегледа за първи път и видя че имам класическа форма на поликистоза ме попита как са ме лекували и какво са ми правили. Казах му "С Диане". А той се засмя и каза че това изобщо не е лекуване. Да може би би помогнало за нередовен цикъл и за някои и друга кистичка стига да са в по начален стадий...
Това е което аз разбрах много наскоро за Диане и изобщо всички противозачателни които предписват на жени с СПКЯ.
Поне за себе си знам че няма да изпия и нито едно хапченце повече!!

Успех в борбата  :flower:
« Отговор #17 -: Ноември 10, 2006, 11:04:49 am »
Да попитам момичетата, които пият Сиофор - дали от него гърдите ми след цикъла не спаднаха и не спряха да ме болят? И Т. не може да ми падне нещо... Стои на 36.9, а наближава времето за ову.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #18 -: Ноември 10, 2006, 12:44:51 pm »
Аз също съм с ПКЯ,била съм и на Диане и на Сиофор.За мен Диането е чиста загуба на време,особено ако се правят опити за бебе.Пих го 7 месеца,през който освен че качих 10кг.,нищо друго не стана.Спрях го и не ми дойде 6 м.,направиха ми лапароскопия и след 7 м. забременях.
 Според мен лапарото е много по-добър варянт от Диане.
<br />
« Отговор #19 -: Ноември 10, 2006, 13:33:03 pm »
Аз цикъл имам - овулация нямам. А искам бебе. Лекарката ми обещава овулация със Сиофора.