0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

мм

Вчера беше кюртажа, с който приключи моята пета неуспешна бременност. Равносметката е 3 миседа (винаги в 7-8 г.с.), едно кухо яйце и една прекъсната бременност поради лекарска грешка и така 5 кюртажа. Вчера доктора ме сюрпрезира, че в резултат на тях матката ми е станала мека и има опасност от перфориране(само това ми липсваше).
В началото на годината аз и съпруга ми направихме генетични изследвания - резулатите са нормални. Направиха ми и ДНК анализ за повишен риск за венозни тромбози - пак резулатите в норма. Направих изследване и за антифосфолипидни антитела - и те са в норма.
Какви изследвания още да направя. Какво става там вътре около 7 г.с., че така и не мога да я премина. Странното при мен е, че никога не съм получавала индикации за проблеми - няма прокървяване, няма болки - просто спира да се развива. При тази бременност дори бях в болнични в къщи - пълна почивка, но и това не помогна.
Извинете ме, че стана ужасно хаотично-но още не съм в състояние да мисля логично.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Вече 5 неуспешни бремености-какво да направя
« Отговор #1 -: Октомври 27, 2006, 21:48:48 pm »
Един компромисен вариант е да направиш профилактика и лечение преди и по време на следващата бременност така, сякаш е открита причина, макар де факто да няма такава.

Матката ти е мека сега, защото е била бременна, това за момента не бива да те притеснява.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #2 -: Октомври 27, 2006, 23:22:52 pm »
Незам какво точно да ти кажа, но каквото и да е то няма да ти олекне.  Знам от опит колко боли - аз самата имам 3 загубени бремености и със всяка следваща загуба, болката е все по-голяма и все по-силна. Така, че кураж и дано някога и ние успеем.
« Отговор #3 -: Октомври 28, 2006, 14:21:32 pm »
Здравей! А изследвала ли си антифосфолипидните по време на бременностите? И не пишеш да си изследвала хормоните на щитовидната и антителата! При мен те се оказаха най-големия проблем! Иначе Мели е права- независимо от всичко ще трябва да предприемеш превенция и лечение при нова бременност - най-вероятно вливания на Имуновенин! Бих те посъветвала да се свържеш с д-р Конова в Плевен!
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #4 -: Октомври 28, 2006, 18:14:21 pm »
Здравей ММ,
Сякаш прочетох моите неща и моите проблеми! Незнам какво точно става, и аз като теб имам три неуспешни опита, за които причина не се открива, с единствената разлика, че преди тях имам едно мъртво раждане в термин.Аз също нямам никакви оплаквания .Изследванията, които сме правили са в норма, всички.Много е тежко, много боли, особено когато незнаеш какво води до това. Желая и на двете ни много кураж, много сили и не се отчайвай! Наистина си мисля, че преглед при доц.Конова в Плевен е една добра стъпка.Опитай.Аз все още не съм ходила при нея, но това е следващото, което ще направя.
Кураж и вяра!
« Отговор #5 -: Октомври 28, 2006, 22:04:32 pm »
Момичета много е тежко това, което сте преживели! Направете консултация с д-р Конова и дано всичко да е успешно следващият път!
Прегръщам ви силно и ви желая успех!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

мм

« Отговор #6 -: Октомври 29, 2006, 09:18:33 am »
Благодаря за подкрепата момичета. Относно д-р Конова - ужасно съжалявам, че не я потърсих преди това забременяване - прочетох тук в сайта, че е много ангажирана и не може да приема нови пациенти. Затова се насочих към София. За жалост по време на самата бременност не са ми правени никакви изследвания (освен стандартите-кръв и урина, защото в момента в който разбрах, че съм бременна постъпих в болница). В 7 г.с. ме изписаха, защото всичко беше ок, но в 8 г.с. е спряло да се развива. Сега наистина ще се обърна към д-р Конова и дано следващия път успея.
*
« Отговор #7 -: Октомври 29, 2006, 10:18:01 am »
   Ще успееш разбира се!
« Отговор #8 -: Ноември 12, 2006, 20:34:02 pm »
ММ,съжалявам искренно за това,което си преживяла.Доста изследвания си направила,мисля,че можеш да направиш още някои,за да ти се изясни картината точно.Аз съм се спряла на:
1.Щитовидната жлеза /влючително ТАТ и МАТ/
2.Faktor 5 Ledien,ДНК анализ за съсирваемостта на кръвта.Ако имаш по-гъста кръв няма да може да се храни добре бебето и в крайна сметка загива.Ако имаш такова нещо-преди забременяване ще ти предпишат ниски дози детски аспирин,а после по време на бременност и инжекции Хеприн/мисля,че бяха/
3.Можете да си направите и PVR натривки за скрити инфекции и на двамата   и,ако искаш си изследвай и хормоните.Аз така мисля да направя.
   Желая ти успех :D
*

mama_tedka

• **
  • 50
  • Децата са най-голямото богатство!
« Отговор #9 -: Май 17, 2007, 13:12:52 pm »
MM много съжалявам за загубите ти... :( Кураж...
*
« Отговор #10 -: Май 17, 2007, 14:37:12 pm »
ММ много съжалявам миличка.ще успееш,сигурна съм в това.успех и бъди силна. :bighug:
« Отговор #11 -: Май 17, 2007, 15:59:44 pm »
MM, много съжалявам за това, което си преживяла. И аз съм с 2 спонтанни аборта в 7-8 г.с.
Моят съвет повтаря думите на повечето момичета. Потърси доц. Конова. Аз съм нейна пациентка от 1 година и съм много доволна от вниманието, което обръща на пациентките си. Има още изследвания, които би могла да направиш, но докторката най-добре ще прецени кои да са те.
Давам ти координатите и: http://www.ivfpleven.com/index.php?l=20 и ти желая много късмет и УСПЕХ!  :goodluck:
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #12 -: Май 17, 2007, 20:31:36 pm »
Публикациите на ММ са от октомври 2006 година.
*

ganowa

• *
  • 13
  • Моето слънчице Даниел!!!
« Отговор #13 -: Май 28, 2007, 15:13:17 pm »
Здравей! Аз имам 3 спонтанни аборта и  4-та успешна бременност. Направили сме със съпруга ни всичко, което ни казаха:генетични (проф.Кременски), имунологични (при Д-р Конова), направили сме и за зоонози (имах токсоплазмоза, което както ми обясниха е било причина за отваряне на мехура в 3-я месец). Направи си цитонамазка и секрет- може да има някакв възпаление или инфекция. Преди да започнете с бебеправенето пий няколко месеца фолиева киселина. Стискам палци за следващия път!!!