0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Всички, които искат да протестират срещу прекъсването на програмата за  ин витро на НЗОК, моля в знак на протест да донесат буркан с цвете на 5 ноември, неделя, в 13 ч. пред входа на НЗОК [/b]

Адрес на НЗОК - ул Кричим 1 - близо до х-л Кемпински.

http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=a81fd39009716c4ef7d23acb3bf25cf1&search=adr&city=sofia&str=%CA%F0%E8%F7%E8%EC&num=1&start.x=9&start.y=12

Тези които искат да подкрепят акцията, но не могат да го направят физически, нека в същия този момент изпратят картичка с цвете в буркан на адреси.

Sofia@NHIF.BG

invitro_zhivot@mail.bg

Пращайте ЕДНОВРЕМЕННО и на двата адреса - вторият адрес е контролен, за да може да се предостави на медиите информация за масовостта на събитието.

Нека текстът в картичката ви съдържа и следното:

Това цвете "ин-витро" е символ на моето дете. Не го лишавайте от правото да се роди! Аз протестирам срещу спирането на програмата за лечение на безплодието!"

Който ще носи бурканче с цвете, да ми пише на лични, за да го запиша в долния списък, за да видим колко се събираме. Който ще носи бурканче с цвете, да ми пише на лични, за да го запиша в долния списък, за да видим колко се събираме. 

Списъкът можете да видите тук:

http://forum.zachatie.org/index.php?topic=6943.msg127946#msg127946

Кажете и на ваши приятели, които знаете, че биха ни подкрепили! Нека бъдем повече!

Повече информация за акцията можете да получите от мен, както и да проследите темите в Асистирани репродуктивни методи.

Интерес за отразяване на протеста са заявили бТВ, Канал 1, БНР, ТВ 7. Това ще е повод да говорим за много теми, свързани с раждаемостта в България и недостатъчния ангажимент на държавата с тази тематика. Защо, например, няма клинична пътека за мъжки стерилитет? Какво друго във връзка с репродуктивни проблеми смятате че заслужава обществено внимание и държавен ангажимент?

Да си помогнем и да покажем, че имаме самочувствие и достойнство!
« Последна редакция: Ноември 01, 2006, 16:34:55 pm от coookie »
*
Re: 5 ноември, 13 ч. АКЦИЯ БУРКАН
« Отговор #1 -: Октомври 30, 2006, 15:18:26 pm »
Мацки, ако се събират толкова мого хора организирано май се пишеше някакъв документ до общината. Ще пиша бележка на mishlentze да ми каже какво точно и в какъв срок се подава.
« Отговор #2 -: Октомври 30, 2006, 15:24:31 pm »
Диана е писала вече до кмета за разрешение.

lb2f
« Отговор #3 -: Октомври 30, 2006, 15:27:55 pm »
Диана вече е подала нужния документ, мила!
*
« Отговор #4 -: Октомври 30, 2006, 15:42:46 pm »
а чудесно :)
« Отговор #5 -: Октомври 31, 2006, 11:03:27 am »
Ааа, неделя ще пиша тук ако трябва и вицове, ама темата да не пада, моля моля :-)
Re: КАКВО ПРАВИМ НА 5 ноември, 13 ч. АКЦИЯ БУРКАН
« Отговор #6 -: Ноември 01, 2006, 16:36:48 pm »
Мацки, четете темата - тук е написано всичко, което трябва да направите на 5 ноември.

Просто елате с бурканчета, доведете много хора, колкото може повече или пратете картички с цветя в буркани на посочените адреси с посочения текст и поканете много хора да го направят.

Оп, качихме пак темичкатааа
« Отговор #7 -: Ноември 01, 2006, 18:18:07 pm »
Оп, качихме пак темичкатааа

Куки, да я заковем, а?
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #8 -: Ноември 01, 2006, 18:30:52 pm »
Девойки, аз няма да съм в София.
Пишете ме в електронното изпращане на картичка. Я обяснете за самата опция повече. Де да намеря накава картичка и в прикачен файл ли да им я пратя. Може ли и от имейла на мъжо да се прати картичката?
*
« Отговор #9 -: Ноември 02, 2006, 00:27:30 am »
Лейди, в закованата и в свободната в "На кафе" има снимки и обяснение къде и кога да пратим.
Alexandra
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #10 -: Ноември 02, 2006, 10:09:53 am »
Аз имам само един въпрос - еднакви картички ли ще пращаме и коя ще е избраната картичка? Иначе текста е ясен :D Говорих с майка ми - ще пратя и от нейния мейл :)
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #11 -: Ноември 02, 2006, 11:31:58 am »
Аз щях да питам - като прикачен файл ли се праща картинката....че не виждам иначе как Имат късмет ЗК че нямат форум - щях да ги напълня с постове....свят  да им се извие от цветя :)
« Последна редакция: Ноември 02, 2006, 11:34:13 am от BLACK_ROSE »
*

Ganka

• 5926
« Отговор #12 -: Ноември 02, 2006, 11:37:07 am »
Аз сега се замислих нещо - нали в абв.бг има възможност да си направиш картичка от твоя си комп??? Та си мисля, ако всички си запаметим картичката, после да я добавим от там - ще имаме възможност да я пратим на определената дата, като наша си картичка, с нашия си текст, без да е прикачена и да е в определен час.
Та какво ще кажете вие????

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
« Отговор #13 -: Ноември 02, 2006, 11:42:18 am »
Ако става, за идеята ще си направя в abv, защото моя е в yahoo. И без това мисля да си направя няколко мейла и да напускам повече.
*

Ganka

• 5926
« Отговор #14 -: Ноември 02, 2006, 11:49:41 am »
Не ти трябва майл. Просто си избираш картичката или ако решим да са еднакви - копваш си я на компа, после отваряш страницата на абв и там си търсиш картичките. има една опция - картичка от твоя компютър. Избираш нея и си правиш картичка с твойта си. След това е стандартно както се праща все едно от там картичка, само че задаваш час и дата, а не я пращаш веднага.

*
« Отговор #15 -: Ноември 02, 2006, 11:54:16 am »
Ако става, за идеята ще си направя в abv, защото моя е в yahoo. И без това мисля да си направя няколко мейла и да напускам повече.

Няма нужда да имаш адрес в абв-то за да пратиш картичка от сайта им!

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*

Ина

« Отговор #16 -: Ноември 02, 2006, 12:10:17 pm »
Момичета, ще надписваме ли бурканите?
« Отговор #17 -: Ноември 02, 2006, 12:54:56 pm »
Маацки, радвам ви се на ентусиазма  :wave: :bighug:

Мисля, че няма никакво значени от къде се пращат снимките - това е всенароден протест, без значение на пол, възраст и етническа принадлежност :-) дали е от мъжки, женски мейл няма никакво значение.

Дали пишем нещо на бурканите - както стане. Аз предложих да слагаме картичка ии нещо такова в бурканчето с пожелание или лично послание. Нека има място за импровизация - все пак всяка от нас протестира и като отделна личност.

По повод снимки като атачмънти или картички...  най-добре е картичка.

Марие - мерси за помощта!

Дерзайте, мацки!! Не бива да се излагаме. Ръчкайте и по другите форуми!
*
« Отговор #18 -: Ноември 02, 2006, 16:21:53 pm »
 Привет момичета, тези дни бях доста заета, но вече съм на линия.

Остават 2 дни и половина до протеста.

Приготвихте ли вече бурканите.

Надявам се да се съберем поне 100 души. Аз ще доведа поне още двама.

*
« Отговор #19 -: Ноември 02, 2006, 16:58:00 pm »
Аз бурканите ги приготвих, но няма как да ги донеса до София. Ако от Пловдив някой ще пътува - моля да ми пише на лични къде да му ги занеса в събота сутрин.