0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Странен месечен цикъл?!?
« -: Октомври 30, 2006, 16:42:52 pm »
Здравейте мацки,
Понеже всеки път забравям да задам една част от въпросите си на доки, пиша тук поредния проблем, който забелязвам :((.
Овулация доказана с УЗД,
Лигавица на матката по същото време - 19мм.
Преди цикъл лигавицата нараства още и всеки път като отида по това време на преглед Доки казва "мензиса ще е доста обилен", но от няколко месеца насам мензиса е направо оскъден!!! Дори единия път прокапа само за един ден и край!
Та въпроса ми е, на какво може да се дължи това? къде по дяволите отива тази лигавица, след като не изтича като М???
Миналия месец правих първото инсе - за съжаление неуспешно, но това го пиша само информативно.
По- ми е странно наистина на какво може да се дължи този цикъл?

Мерси ви много милички, силно се надявам да имате някакво инфо като за мен :)
* премахнато от модератор
*
Re: Странен месечен цикъл?!?
« Отговор #1 -: Октомври 30, 2006, 16:47:42 pm »
Хм. Странна работа наистина. Тест за бременност правила ли си скоро? Да не излезе някоя хубава ревлива изненада? Второ предположение: лекарят ти е слаб или е с лош ултразвук. Трето: нещо хормоните да са се поразмърдали... Проверка правила ли си скоро на пролактин да речем?
Alexandra
« Отговор #2 -: Октомври 30, 2006, 16:53:50 pm »
Ами тест за бременност правя всеки месец и все съм тъжна, че е отрицателен :((
А хормони скоро наистина не съм пускала, последно пролактин пусках преди 9-10 месеца и беше в референтни стойности, верно към горна граница, но в норма.
Аз да си кажа честно се притеснявам за ендометриоза...но това са мои предположения, пък и цикъла ми в 85% от случаите е ужасно болезнен...имам предвид с повръщане и понякога чак до припадъци.
« Последна редакция: Октомври 30, 2006, 16:58:59 pm от danyto »
« Отговор #3 -: Октомври 30, 2006, 17:04:36 pm »
Ами тази седмица в сряда ще ходя, предния път забравих да кажа на доктора за този проблем, просто между другите въпроси го пропуснах :(( но вчера като ми дойде и днес като вече почти привършва...просто ме сърбяха ръчичките да напиша тук въпроса си ;)
Пък май не е лошо да си записвам какво искам да питам, като отида на лекар, че съм една забраванка....
*
« Отговор #4 -: Октомври 30, 2006, 18:50:23 pm »
Може пък да се засили тази вечер или утре. За ендометриозата не е ли обратното-прекалено обилен мензис? Не го знам това със сигурност. А иначе аз си записвам въпросите и си чета от листчето, защото моята лекарка съдира кожа за 20 минути и не мога да си позволя емоциите да надделяват в такъв момент. Така че записвай и ти и си питай! Успех!
Alexandra
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #5 -: Октомври 30, 2006, 19:10:10 pm »
Оф, и аз съм с подобен проблем. Два дни ми зацапва ама само сутрин - а съм след инсе този месец и два отрицателни теста. Не се и надявам за някаква бременност по-скоро се шашкам, защото мензиса си ми е точен и оскъден попринцип!?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #6 -: Октомври 31, 2006, 15:48:06 pm »
Мисля, че стреса, нервите и смяната на сезоните доста влияят. Дано всичко е наред, но най-сигурното е консултация със специалист и евентуално изследване на хормони!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
« Отговор #7 -: Ноември 01, 2006, 08:56:16 am »
Днес ще ходя при доктора да го попитам как трябва да действаме и да види все пак на УЗД какво е останало в мен от тази дебела лигавица, която би трябвало да се изхвърли с мензиса, обаче според мен си седи там и пречи ;)
Ще докладвам после
*
« Отговор #8 -: Ноември 01, 2006, 09:37:05 am »
Днес ще ходя при доктора да го попитам как трябва да действаме и да види все пак на УЗД какво е останало в мен от тази дебела лигавица, която би трябвало да се изхвърли с мензиса, обаче според мен си седи там и пречи ;)
Ще докладвам после
Чакаме хубави новини,Данонче  :balk_104:!!!
 Евро,мисля,че трябва да направиш кръвен тест и ако е отрицателен-да спреш дуфастона,защото от него може да не ти идва нормално,а ако е положителен-да го взимаш по 2 за по-сигурно.Извинявай,че ти се бъркам,ама се изкуших да погледна графиката ти и мисля,че и двата варианта са възможни.Дано да е вторият! :crossfingers:
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #9 -: Ноември 01, 2006, 10:31:34 am »
Ле, въобще не се притеснявай - аз графиката съм си я оставила достъпна, така че няма проблеми. А тест кръвен вчра правих и ... е = 0,00. Но пък снощи бая се порових и видях че и при др. момичета се е получавало зацапване и закъснение след приема на дуфастон и се поуспокоих малко. Ще чакам да ми дойде и ако всичко е наред - Напред!!!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #10 -: Ноември 01, 2006, 10:53:40 am »
[и при др. момичета се е получавало зацапване и закъснение след приема на дуфастон и се поуспокоих малко. Ще чакам да ми дойде и ако всичко е наред - Напред!!!
Цитат
Тончо така е

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #11 -: Ноември 01, 2006, 12:21:43 pm »
  При мен от Дуфастона също се получава така.В деня в който трябва да ми дойде получавам зацапване за 2 дни и после обаче, потича доста обилно.Това много ме обърква ,защото не знам кой ден да смятам за първи от М.След като го спра следващят ми цикъл е много кратък 22-23дни ,а обикновено 27-28.Предният месец пих, а този не и май пак се очертава кратък цикъл.Иди та разбери!!! :?
*
« Отговор #12 -: Ноември 01, 2006, 12:55:21 pm »
  При мен от Дуфастона също се получава така.В деня в който трябва да ми дойде получавам зацапване за 2 дни и после обаче, потича доста обилно.Това много ме обърква ,защото не знам кой ден да смятам за първи от М.След като го спра следващят ми цикъл е много кратък 22-23дни ,а обикновено 27-28.Предният месец пих, а този не и май пак се очертава кратък цикъл.Иди та разбери!!! :?
Миличка,като ти гледам графиката-овуто ти е било на 11-ти ден.Значи-23-24 дневен цикъл е напълно нормален,но аз ти пожелавам този да е 9-месечен! :cloud9:!
« Отговор #13 -: Ноември 01, 2006, 14:03:01 pm »
  Мила Ле ,не се и надявам за 9 месечен ,тъй като милото ми го няма от 2 седмици и ще бъде така поне още 5 месеца.Така че, бебчо се отлага до тогава.Все пак благодаря и да ти се връща :stroller:!!Аз за първи месец меря БТ и сега се чудя ти как разбра, че е минала овулацията?На мен ми е мъгла, :x а уж четох по темата!!!
*
« Отговор #14 -: Ноември 01, 2006, 22:27:29 pm »
  Мила Ле ,не се и надявам за 9 месечен ,тъй като милото ми го няма от 2 седмици и ще бъде така поне още 5 месеца.Така че, бебчо се отлага до тогава.Все пак благодаря и да ти се връща :stroller:!!Аз за първи месец меря БТ и сега се чудя ти как разбра, че е минала овулацията?На мен ми е мъгла, :x а уж четох по темата!!!
Съжалявам,че прибързано се обадих :oops:...
А за овуто-ти си отбелязала в графиката,че си имала болки,а при мен овулацията е винаги с болки(по-силни,или по-слаби)-по-скоро,когато спре да те боли.Ще видиш,че утре ще започне да се покачва и температурата.Знам,че звучи несериозно,ама аз овуто винаги си го усещам(доказано с УЗ) Съжалявам пак и успех по-нататък :married:!
« Отговор #15 -: Ноември 01, 2006, 22:51:05 pm »
   Пак ти благодаря Ле!!Мен тия болки да ти кажа ме тревожат, защото на няколко пъти като ме болеше и болката беше по- продължителна ми намираха кисти и си мислех, че те са причината за болките.Последните пъти, обаче като ходих за тези болки, нямаше кисти-явно е била овуто.Нещото обаче което най-ме обърка беше, когато ходих на гинеколог последно.Няколко дни ме болеше левият яйчник, а ми каза че овуто е било от десния!!??И никога не съм предполагала ,че овулацията е така болезнена, а при мен понякога доста!!
Цитат
Знам,че звучи несериозно,ама аз овуто винаги си го усещам(доказано с УЗ)
И лекарката ми казва, че е нормално! :hug2:
*
« Отговор #16 -: Ноември 02, 2006, 09:47:19 am »
И аз съм имала киста и наистина болката е много подобна на овулационната,само че по-силна.Но самите ову-болки са понякога силни и продължителни,а друг път-слаби и за кратко!Един път ми продължават два дни,а друг път-два часа.Явно има значение дали лесно ще се спука фоликулът,или по-трудно!А колкото до ляво и дясно-тя болката си обхваща в един момент цялата област,така че,не му се кахъри!-аз имам усещане,че ми е подут пикочният мехур,а то не е така.
Хайде-и по-бързо завръщане на любимия :bed:!!!!!!!!
« Отговор #17 -: Ноември 02, 2006, 10:12:09 am »

Цитат
А колкото до ляво и дясно-тя болката си обхваща в един момент цялата област,така че,не му се кахъри!-
Така ще направя ,че май винаги едно си го мисля ,но друго излиза :?!!!Все пак ,ти ми изясни някои нещица.Целувки и скорошно бебченце! preggo :balk_104:
*
« Отговор #18 -: Ноември 02, 2006, 10:21:08 am »
  Целувки и скорошно бебченце! preggo :balk_104:
:thankyousign:!  А на теб-две ylinfant ylinfant !!
*
« Отговор #19 -: Ноември 05, 2006, 13:40:19 pm »
Здравей Дани!
Малко късно виждам темата. При мен след инсе и прием на утрогестан, ми зацапа леко и след отрицарелен кръвен тест и спиране на утрогестана така и не ми дойде по-обилно. Съвсем леко засилване, но нищо общо с нормалното М. Правихме и второ инсе, пак по същият начин. М. ми се нормализира чак на втория месец след последното инсе.