Мари, слушай ме внимателно.
първо, честити две чертички!
второ, за разлика от останалите, аз мисля, че малко прекаляваш в стремежа си да контролираш изцяло нещата и да обхванеш абсолютно всичко. причината за твоя мисед, за разлика от много други, беше напълно ясна. така че, недей да се страхуваш от всичко в организма си и околния свят, и да го тълкуваш като заплаха за ембриончето.
нормално е поведението на лекарите, което описваш. малко хора са толкова наясно с имунологични и ендокринни аспекти на проблемната бременност, но пък защо трябва да си мислиш, че ти ги имаш всичките? пак повтарям - ти имаше листериоза!
трето, много малко са нещата, които един лекар или една жена могат да направят за подобряване шансовете на ембриона в най-ранна бременност. общо взето, ти ги знаеш кои са тези неща - да се пазиш от инфекции, които могат да те разболея, да почиваш и лежиш, ако има кървене. и това е, общо взето.
с риск да ме набие Мели, аз бих предложила ако искаш, да вземаш по едно малко аспиринче от 80 милиграма дневно.
седай си на д-то и не побърквай половинката, защото от тук насетне ще имаш още толкова много поводи да го побъркваш, че трябва да ги харчиш рационално
споменах ми четвъртото - че този път всичко ще бъде наред...