0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Притеснителен заек пита
« -: Ноември 02, 2006, 19:24:20 pm »
Здравейте, скъпи дами!
Не за първи път чета форума, но едва сега се престрашавам да се включа. Възхитена съм от отношенията помежду ви и подкрепата, която си оказвате. 
 Имам въпрос: знаете ли какво означават резултати от изследвания: Lactobacillus spp. (преобладават дълги, извити форми, най-вероятно патологични). Вероятна диагноза Цитолитична вагиноза/вагинална лактобацилоза. Препоръчано лечение с Augmentin.  Благодаря ви!
*
Re: Притеснителен заек пита
« Отговор #1 -: Ноември 02, 2006, 19:58:23 pm »
Съжалявам, не разбирам от това, знам само, че аугментинът е антибиотик. ...(реадиктирано).... Докато пиеш антибиотика трябва да приемаш и витамини!

Дано бързо ти се разкара от главата този проблем!

ПП Искам да те помоля да ни подкрепиш на 5.11.2006 в нашия протест. Инфо ще намериш във всяка тема "Акция Буркан" в който и да е форум. Ако не физически, поне с и-мейл. Репродуктивното здраве е важно и не може Касата да се отнася немърливо към него!
« Последна редакция: Ноември 03, 2006, 08:37:11 am от Marie »
Alexandra
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #2 -: Ноември 03, 2006, 08:08:07 am »
Цитат
Здравейте, скъпи дами!
Не за първи път чета форума, но едва сега се престрашавам да се включа. Възхитена съм от отношенията помежду ви и подкрепата, която си оказвате. 
Имам въпрос: знаете ли какво означават резултати от изследвания: Lactobacillus spp. (преобладават дълги, извити форми, най-вероятно патологични). Вероятна диагноза Цитолитична вагиноза/вагинална лактобацилоза. Препоръчано лечение с Augmentin.  Благодаря ви!

Резултата означава, че лактобацилите - нормално живеещи във влагалището микроорганизми, които способстват за баланса на влагалищната честота, са с патологични изменения, тоест един вид не представляват такива, каквито трябва да бъдат по принцип . Аугментина е добър препарат.

Мари, девойко,  за лактобацилите  /както и за кандидата и за гураднерелата/ принципно не се прави антибиограма.

Все пак моя съвет е да повториш след лечението Микробиологията и по възможност на друго място.
*
« Отговор #3 -: Ноември 03, 2006, 08:35:23 am »

Мари, девойко,  за лактобацилите  /както и за кандидата и за гураднерелата/ принципно не се прави антибиограма.

А! Добре! Поправям се веднага! :oops:
Alexandra
*
« Отговор #4 -: Ноември 03, 2006, 09:03:20 am »
лактобацилите не бяха ли добрите бацили????  :ask:
може би бъркам. аз имах намалено количество лактобацили и се лекувах с вагинални таблетки с витамин Ц!!!!!
« Отговор #5 -: Ноември 03, 2006, 09:16:10 am »
лактобацилите не бяха ли добрите бацили????  :ask:
може би бъркам. аз имах намалено количество лактобацили и се лекувах с вагинални таблетки с витамин Ц!!!!!
Полезните са, но при момичето са с патологични изменения.

lb2f
« Отговор #6 -: Ноември 06, 2006, 16:53:06 pm »

Много ви благодаря на всички за изчерпателните отговори! В такава истерия сам от непрекъснато ходене на гинеколог, че се паникьосвам от всичко. Този път не ми изписаха нищо. За да се нормализира влагалищната среда. Дано!

Виноват! Не се включих в акция буркан, защото съм проста!  :( Реших, че акцията е само в София. Едва днес видях тук, че и във Варна сте го направили! Но следващия път непременно ще дойда!

« Последна редакция: Ноември 06, 2006, 17:12:31 pm от Shisholina »
« Отговор #7 -: Ноември 06, 2006, 17:21:48 pm »
Lady_11, защо да сменя лабораторията? За по-сигурно ли?:oops:
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #8 -: Ноември 06, 2006, 18:46:55 pm »
Да.