0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: отзиви за протеста
« Отговор #100 -: Ноември 06, 2006, 12:40:45 pm »
Момичета, страхотни бяхте! :youwoman:
Гледах репортажите по накои от тв.канали. Наистина е важно да се заговори за този проблем. И вие го направихте. Още веднъж браво!
А за картичките какво спира ли се изпращането, защото трета поредна седмица нямам нет в неделя и вчера щях да се пукна от яд. Ама накрая се обадих на колежката и и дръпнах един 30 минутен инструктаж какво точно да направи, много се надявам да е успяла.
За идеята на  Uranija  - има резон в тази работа. И изобщо мисля, че трябва непрекъснато да се дават поводи да се говори за този проблем, за да не стане всяко чудо за три дни. Дори само картички до медиите и разните там институции да се пращат всеки месец пак е напомняне, че ни има и няма да се откажем лесно.
« Отговор #101 -: Ноември 06, 2006, 12:48:18 pm »
И аз бях на протеста. С мъжът ми оставихме нашите буркани пред толкова много фоторепортери. Ядосах се, че и двата най- големи ежедневника- Труд и 24 Часа са отразили събитието само със снимка. Могат да напълнят десетки страници с обяви и реклами, а не могат да отделят една колонка за нашия протест!  :evil:
*

kpo

• **
  • 92
  • кога ако не СЕГА!
« Отговор #102 -: Ноември 06, 2006, 13:19:42 pm »
БРАВО МОМИЧЕТА!
Аз успях да отида чак към 2.30ч. и просто хлъцнах като видях колко буркана има!!!
Защо навсякъде пишат, че са само 30?
Бяха мнооооого повече...
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #104 -: Ноември 06, 2006, 14:40:18 pm »
Незнам какво да напиша, но страшно много благодаря на всички, които организираха протеста и най-вече успяха да оставят своето бурканче пред онези "мизерници". Много ме е яд, че не успях да дойда, ама много. Замисляте ли скоро пак протест?
Браво на всички!

« Отговор #105 -: Ноември 06, 2006, 15:00:29 pm »
Оги, ако здравната каса отново не ни обърне внимание, то след 3-4 месеца ще поемем с тежката артилерия. Протеста ще е с празни бебешки колички и този път ще има маршрут.
« Отговор #106 -: Ноември 06, 2006, 15:33:43 pm »
Милички,

Браво на вас!!! Гордея се, че познавам доста от вас лично и ще е чест за мен да се запозная и с останалите достойни момичета и момчета, организирали този протест. Самата идея е много добра - хем нестандартна, хем красива, хем не е някоя "плачлива".

Аз си бях вкъщи около събитието, покрай иксито. Първо - голям репортаж на 2-ра и 3-та страница в 24 часа за идеята, казах си - браво! След акцията по всички канали, през които минавах, все имаше репортажи. Първо по Нова ТВ - там ми се стори, че не са много дълбоко в темата отразяващите, обаче като си помисля, колко проблеми имаме, не е лесно наистина да се синтезира за 1-2 мин всичко. После по БТВ, там беше по-добре, по ТВ Европа няколко пъти, въобще по всички канали. В 24 часа имаше кратка информация че днес, в х часа, сдружение Зачатие ще протестира и т.н. Въобще, на това му се вика привличане на общественото внимание! Толкова ми стана мило да видя толкова познати лица по ТВ :D

Предлагам въобще да не се нервираме за някои отзиви, които "простеят" - истината е, че хората въобще не са запознати с нашите проблеми - трябва постепенно и с търпение да бъдат научени на по-цивилизовано отношение към проблема.
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #107 -: Ноември 06, 2006, 16:30:36 pm »
Момичета, не бях на линия 10 дни и не можах да пусна картичка вчера.
Дали днес мога да го направя? Бях на път и не можах нито пред РЗОК да оставя бурканите си, нито имах компютър да пусна картичка.

Може ли днес?

Браво на всички вас, които сте били на протеста в София. Браво на момичето от Варна, което единствено е занесло цвете в буркан!
Гледах късната емисия на bTV снощи и бях много горда с всички вас!
*
« Отговор #108 -: Ноември 06, 2006, 18:04:38 pm »
А по БТВ-то имаше израз "бездетни майки". :x
И на мен това ми звучи някак странно. :)Наистина бяха повече бурканите, и не беше честно толкова малко внимание да ни отделят всекидневниците.Яд ме е  :evil:А, относно репликите на хората-не сме ли свикнали с тях.То е ясно,някой го каза хубаво - всеки от своята си камбанария гледа!
*
« Отговор #109 -: Ноември 06, 2006, 18:11:04 pm »
Гледах новините по сателитния канал.
Гордея се с вас. Бяхте страхотни.
Дано протестът се увенчяе с успех.
« Отговор #110 -: Ноември 06, 2006, 19:28:31 pm »
Здравейте момичета.Аз също мисля че бурканите бяха повече ,лично аз оставих 2бр.
« Отговор #111 -: Ноември 06, 2006, 20:10:27 pm »
Моми4ета, казах ви ве4е, не се ядосвайте на невежи или неангажирани коментари.
Целта на акцията бе касата да разбере, 4е семействата които имат трудности да имат дете са ве4е защитени и има организация За4атие, която е способна да защитава правата им като активира широкото медйино и  в последствие обществено внимание. Тоест произволията и непрозра4ността от тяхна страна няма да бъдат ве4е толерирани.
 Тази цел бе постигната, според мен, над о4акванията ни. Така 4е какво зна4ение има, 4е изтриват съобщенията (това наистина бе предвидимо) или 4е някакъв регресивен индивид плеска нехуманни изрази по нета  :lol: (ограни4еността му си е негов проблем).
« Отговор #112 -: Ноември 06, 2006, 22:26:09 pm »
Сутрината в 8.30 буркани пред Касата не е имало :( Разчистили са ги още снощи :bonk: :bonk:

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #113 -: Ноември 06, 2006, 22:36:00 pm »
Сутрината в 8.30 буркани пред Касата не е имало :( Разчистили са ги още снощи :bonk: :bonk:

Естествено, нали не си очаквала друго?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #114 -: Ноември 06, 2006, 22:50:05 pm »
E, ясно ми беше, но мъничко се надявах да ги е домързяло вчера и сутринта да са се спънали в стълкраията :( Нейсе...

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #115 -: Ноември 06, 2006, 22:57:40 pm »
Ех, Миники, важното е, че пресата ги снима, че всички ги видяха. То беше ясно, че няма да ги оставят така. Важното е, че сме им отворили работа ;)
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #116 -: Ноември 06, 2006, 22:58:01 pm »
Интересно ми е кой ги е разчиствал?
Служители - не вярвам, полицията - сигурно не... :o

Браво, момичета!
Хайде сега някой от нас да се осмели да застане пред камерите на Нова и ВВТ. Мен ме тресе шубето, за жалост :?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #117 -: Ноември 06, 2006, 23:03:01 pm »
Ами примерно охраната на касата, която гледаше зад заключените врати. Пък и бурканчетата бяха хубави. Като си помисля колко зимнинка може да се затвори ....  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #118 -: Ноември 06, 2006, 23:18:19 pm »
Най - вероятно сме отворили работа на охраната :balk_133:
Но по - важно е че нямаха смелост да излязат и да го направят, докато имаше  :balk_124:
Ние пък другият път ще ги изненадаме в работно време, да видим къде ще се скирят :cross:
А и всичко е документирано, трябваше и пресата да изкупят :balk_70:
*
« Отговор #119 -: Ноември 07, 2006, 00:10:43 am »
Вие пък! Чистачките са ги махнали. Жените са били там още в 7 сигурно и са махнали всичко преди да отворят Касата и да дойдат служителите.

Толкова е хубаво, че ехото продължава!

Дано се намерят смели момичета за предаванията, които се очертават!
Alexandra