0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Обърната матка
« -: Ноември 07, 2006, 16:11:43 pm »
Здравейте!
Освен проблема с изследванията (взеха ми кръв на 11.10.2006г. и още не са готови!!!) гинеколожката ми каза, че имам и обърната матка.
Може ли някой да ми каже нещо повече.
Проблем ли ще е забременяването?
И въобще моля всички, които знаят нещо по темата да го споделят.
Благодаря.!
Re: Обърната матка
« Отговор #1 -: Ноември 07, 2006, 16:25:17 pm »
Много жени имат обърната матка, аз също. Просто самият орган е изместен леко напред или настрани. Не пречи на забременяването, нито на износването на дете.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #2 -: Ноември 07, 2006, 17:07:27 pm »
.........или назад към таза и е променен ъгъла между шийката и тялото на матката  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #3 -: Ноември 08, 2006, 08:18:49 am »
На мен докторката ми каза, че това ще създаде проблеми при опитите за забременяване.
За съжаление започвам да й вярвам все по-малко  :)
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #4 -: Ноември 08, 2006, 08:23:30 am »
И аз съм с обърната матка ,и съм забременявала .....друг е въпроса че приключи много рано.Така че не се притеснявай! :D
« Отговор #5 -: Ноември 08, 2006, 08:33:16 am »
Аз чакам половин година да ми се случи,но уви.......явно мойта е от много обърнатите :D
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
*
« Отговор #6 -: Ноември 08, 2006, 09:31:51 am »
Не пречи да забременееш.
Аз също съм с обърната матка. Проблемите ми за забременяване бяха от съвсем друго естество, след като ги отстраних веднага забременях.
Успех!

*

victorita

• 531
  • Моето малко слънце КРИСТИАН се роди на 21/01/2010
« Отговор #7 -: Ноември 08, 2006, 15:19:49 pm »
здравейте,аз също съм с 'РЕТРО" матка и изместена вдясно.никой от лекарите не ми е казвал че ще имам проблем при забременяване,но съм чувала от др. хора че май става по-трудно.дано не е истина тъй като явно доста жени сме в такава ситуация :wave:
« Отговор #8 -: Ноември 09, 2006, 08:01:17 am »
Моя позната ми каза, че и тя има обърната матка и дълго не е можела да забременее. Предписали са й противозачатъчни за един или два месеца (непомня точно) и след това е забременяла.
*
« Отговор #9 -: Ноември 09, 2006, 08:44:48 am »
Въобще не пречи на забременяването обърнатата матка. Аз също съм с обърната матка и съм забременявала два пъти от раз :). Тъй че спокойно на всички, които се шашкат за това.
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #10 -: Ноември 09, 2006, 08:54:21 am »
Моя позната ми каза, че и тя има обърната матка и дълго не е можела да забременее. Предписали са й противозачатъчни за един или два месеца (непомня точно) и след това е забременяла.

Това означава, че проблема й не е бил в обърната матка :D, а по-вероятно в хормоните. Приема на противозачатъчни по никакъв начин няма да спомогне за по-бързо забременяване, ако "проблема" е само в обърната матка :D.
Намерихме нашето синче.
« Отговор #11 -: Ноември 13, 2006, 23:02:12 pm »
Чела съм тук из форума, че се препоръчва да се промени секс позата когато се прави  с цел зачеване. Та препоръчителната поза е заднишком.
*
« Отговор #12 -: Ноември 15, 2006, 16:53:04 pm »
Чела съм тук из форума, че се препоръчва да се промени секс позата когато се прави  с цел зачеване. Та препоръчителната поза е заднишком.
......както и лежането по корем с възглавница под бедрата или с крака вдигнати на стената - свещ.
Аз също съм с "обърната" и ми казаха че става по-трудно и това са съветите, които ми дадоха. Не боли от тях, така че аз пробвам!  :bed:

*
« Отговор #13 -: Ноември 16, 2006, 18:54:43 pm »
От личен опит ще ви кажа, че позата не е чак толкова важна, щом всичко останало е наред (а това със свещта не съм го правила последните две години, много ме изморяваше и си развалях удоволствието). Забременях без да се замислям за позата, просто се наслаждавайте  :heartbeat:
Все пак ако решите да се съобразите с това питайте доктора си на къде точно е обърната матката (има различки варианти) и коя е най - подходящата поза за вас.
 :goodluck:
« Отговор #14 -: Ноември 17, 2006, 09:52:19 am »
Аз също съм с "обърната" матка имам 3 бременности и трите след най-малко 6 месечни опити....За мен това си е трудно :D
*

victorita

• 531
  • Моето малко слънце КРИСТИАН се роди на 21/01/2010
« Отговор #15 -: Ноември 17, 2006, 15:56:21 pm »
поне няма да нявреди да поразнообразим позите :lol:
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #16 -: Ноември 18, 2006, 10:31:11 am »
Аз също съм с обърната матка, но проблемите ми за НЕ забременяване са от друго естество. До сега никои не ми е казал да е проблем плюс това до колкото знам в течение на бремеменноста тя възвръща нормалното си положение. Имам приятелка, която има прекрасен син на почти година. С обърната матка забременя без проблем. Не смятам, че това е много силен критерии за неуспех. Може би проблема е на друго място, но нали обърнатата матка се вижда, а на пример един хормонален проблем не та за това някои по некомпетентен лекар би изтъкнал такава причина за неуспех. Обърни се към специалист по репродуктивни проблеми. Общо практикуващ гинеколог само би ти загубил времето и парите.
*
« Отговор #17 -: Ноември 18, 2006, 21:27:14 pm »
Аз също съм с обърната матка и според моя доктор това не би било проблем за забременяване...въпреки, че бебето не идва, но причината не е в матката. Чувала съм, че след забременяване обърната матка се изправяла. Моят доктор казва, обаче,че специално моята матка така била обърната, че притискала (??)нещо десния яйчник... :?А и била малка...това дали има значение?
« Отговор #18 -: Ноември 18, 2006, 22:01:49 pm »
Birdy, твоя док. не ти ли каза дали това,че е малка е проблем или не? Доколкото аз си спомням е проблем за износването.....
« Отговор #19 -: Ноември 20, 2006, 08:31:37 am »
И на мен докторката ми каза, че матката ми е малка. Каза, обаче че това не е проблем.
Все пак мисля да се консултирам и с друг лекар.  :)