0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,
моля помогнете ми да се оиентирам за "услугата"  инсеминация,къде и колко струва. Информацията ми трябва за мой пациент.Аз съм лекар,но далече от този проблем.
Благодаря!
Re: къде какви са цените за процедурата "инсеминация"
« Отговор #1 -: Ноември 08, 2006, 17:05:02 pm »
Здравейте, докторе. Инсеминацията е хубаво да е вътрематочна, с обработка на материала. Тогава тя струва между 200 и 500 лв. само процедурата, без лекарствата за стимулация. Цената варира в зависимост от клиниката, в която се прави.

Може би е излишно точно на Вас да обяснявам, че вагиналните и цервикални инсеминации нямат смисъл, а вътрематочните БЕЗ обработка на спермата са изключително опасни за здравето на жената. Моля Ви, внимавайте къде ще изпратите пациентите си.
« Отговор #2 -: Ноември 08, 2006, 17:09:03 pm »
Благодаря!
Жената иска да си направи инсеменция в София,като дарител е съпругат и !
Къде да ги пратя?
*

nepoznata

« Отговор #4 -: Ноември 10, 2006, 16:45:23 pm »
въобще не евярно, че няма смисъл от вагинална или цервикална инсечинация, аз точно така забременях и в майчин дом софия.сега имам дъщеря на 7 месеца.успех
« Отговор #5 -: Ноември 10, 2006, 17:42:15 pm »
въобще не евярно, че няма смисъл от вагинална или цервикална инсечинация, аз точно така забременях и в майчин дом софия.сега имам дъщеря на 7 месеца.успех
Значи си можела да забременееш и при секс. Освен ако инсето ти не е било донорско ;)

Да ти е жива и здрава дъщеричката!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #6 -: Ноември 10, 2006, 17:46:33 pm »
От вагиналната инсеминация има смисъл, когато мъжът има проблеми с ерекцията/ еякулацията и не може да извърши нормален сексуален контакт. Също така когато на мъжа предстои пътуване, химиотерапия, лъчетерапия и т.н. причини, които налагат отделяне на еякулат, замразяване и след това размразяване и инсеминация. Както и при донорска инсеминация, разбира се. При вагинизъм от страна на жената също. Но това са частни случаи.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу