0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Проблемът подвижност
« -: Ноември 10, 2006, 21:21:36 pm »
Момичета искам да ви питам нещо - може да ви се стори малко тъпо, но наистина не знам  :oops:

Когато проблема е подвижност /намалена/ кога според вас трябва да замесим кекса  :)  - когато се повиши ЛХ в урината /положителен тест/ - веднага за да са там и да чакат да се пукне фоликула или на следващия ден както пише в инструкциите за ОВУ-тестове. Малко се обърках  :? . Искам да разбера когато са по-малко подвижни означава ли и че издържат по-малко /по-бързо умират/ или пък означава, че са по-бавни и по-бавно стигат до мястото на срещата  :lol:. Защото ако са по-бавно е логично да тръгнат по-рано и да стигнат навреме, а ако по-бързо умират трябва да изчакаме и да ги пуснем по-късно??? Аз лично се обърках. Още повече че при такъв проблем не знам дали и да не го прави през ден за да се събират повече подвижни  :sperm: :sperm: :sperm:ако изобщо има връзка с това въздържанието.

Благодаря ви че ме изслушахте - ако и сте ме разбрали ще чакам отговорите ви.
 :thankyousign:

Дори, когато ти бият шут отзад това може да е крачка напред.
Не бива да губим кораж, момичета!

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: Проблемът подвижност
« Отговор #1 -: Ноември 10, 2006, 22:14:59 pm »
Аз пък съм го разбрала по друг начин(ако греша,поправете ме).Бавно или слабоподвижни,означава че сперматозоидите изобщо не могат да достигнат до яйцеклетката.Просто са толкова немощни,че издъхват по пътя! :lol:
*
« Отговор #2 -: Ноември 11, 2006, 09:35:55 am »
Аз пък съм го разбрала по друг начин(ако греша,поправете ме).Бавно или слабоподвижни,означава че сперматозоидите изобщо не могат да достигнат до яйцеклетката.Просто са толкова немощни,че издъхват по пътя! :lol:

Всъщност аз изобщо не съм го разбрала и затова ви питам. Ако е така, както казваш ти Баракуда, то значи и в двата варианта е лошо - и по-рано да ги пуснем в атака и по-късно те щом умират все е лошо  :?.

*

baracuda

• 5348
« Отговор #3 -: Ноември 11, 2006, 10:13:53 am »
Знам,че е лошо и ние сме с подобен проблем.В понеделник сме на нова спермограма.После не знам.Ако има някакво лечение,което да ни изпишат,непременно ще информирам. :idea:На вас желая късмет и дано  stork-girl !
« Отговор #4 -: Ноември 11, 2006, 10:46:46 am »
Баракудка, и аз си мисля, че бавноподвижните работа не вършат :( Но чудеса стават!!!

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

baracuda

• 5348
« Отговор #5 -: Ноември 11, 2006, 11:20:17 am »
Миники,благодаря за позитивността ти! :sunshine:Оставила съм се в ръцете на доц.Маркова.Отдавна ми се въртят едни инсеминации в главата,ама чакам тя,когато прецени,че няма друг вариант.Та моето чудо,предполагам,че ще бъде последствие на вътрематочна инсеминация,ако не стане,вече ще си осиновим.За ин-витро нямаме финансова възможност.Естествено ,че чудеса стават!На теб,както и на всички пожелавам по едно stork-girl !
« Отговор #6 -: Ноември 11, 2006, 11:28:03 am »
Баракудич, ще стане, ще си имате ваше детенце, сигурна съм.
Я, пък на снимката в подписа ти си разпознах моите китки. Най-високите бели хризантемки са мои. Леле, колко мило ми стана :D

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

baracuda

• 5348
« Отговор #7 -: Ноември 11, 2006, 11:35:58 am »
 :lol:Те тия беличките хризантемки,дано са ти късмет за две бели бебчета! :bighug: !
*
« Отговор #8 -: Ноември 11, 2006, 15:09:21 pm »
Миники,благодаря за позитивността ти! :sunshine:Оставила съм се в ръцете на доц.Маркова.Отдавна ми се въртят едни инсеминации в главата,ама чакам тя,когато прецени,че няма друг вариант.Та моето чудо,предполагам,че ще бъде последствие на вътрематочна инсеминация,ако не стане,вече ще си осиновим.За ин-витро нямаме финансова възможност.Естествено ,че чудеса стават!На теб,както и на всички пожелавам по едно stork-girl !

И аз мисля, че ще стане - само не се отчайвай. Стискам палци  :crossfingers: :crossfingers:

« Отговор #9 -: Ноември 11, 2006, 23:21:06 pm »
:lol:Те тия беличките хризантемки,дано са ти късмет за две бели бебчета! :bighug: !

Хихи, аз оставих общо четири буркана, в единия имаше дори два стръка. Дай Боже!

« Отговор #10 -: Ноември 13, 2006, 11:30:56 am »
И аз мисля, че бавно подвижните не вършат работа, защото те всъщност, освен че се движат бавно, се въртят в кръг, а не напред. Дано не казвам някоя глупост, но съм го чела някъде, защото и аз имах по едно време надежда за бавните.
*
« Отговор #11 -: Ноември 14, 2006, 10:05:57 am »
"kotana", въпросът ти изобщо не е излишен. Аз също съм се питала  много пъти, кога трябва да се прави секс, но при нас са по-малко общата бройка на сперматозоидите и нормалните са по-малко. Близко са до референтните стойности, но все пак са по-малко. Та аз също искам да попитам, по-често ли трябва са опитите или да се чака овулацията, за да може да се произведат достатъчно. Извинявам се ако ви звучи глупаво, но отскоро чета сайтовете и все още не мога да намеря отговор на този въпрос.
« Отговор #12 -: Декември 19, 2006, 11:41:53 am »
и при нас проблема е същия от 60% подвижни,40% са мързеливи.но д-р Механджийски от Майчин дом изписа само l-карнетин,но по- висока доза,а това е хранителна добавка,та за това си мисля,че когато мързеливите са само известна  част,а не всички не е чак такъв голям проблем както го описвате,камо  ли ,че забременяването е абсурдно в такъв случай.пък ще видим.желая успех на всички момичета в бебеправенето :goodluck: :00001754: :goodluck: