marbi, миличка, преди да отидете в клиниката на Щерев, консултирайте се с д-р Кацаров. Не пребързвайте с каквото и да е решение. Може да имате реален шанс за собствено дете - частица и от двамата. Мъжа ми беше с тази диагноза и много лекари се опитваха да ни накарат дори да си осиновим дете (при условие, че при мен всичко е наред!?!). Ние продължихме борбата. Правихме неуспешни ИКСИ-та, спермограмата се подобряваше. Правихме неуспешни инсе-та, докато накрая се оказа варикоцеле. Измина месец и половина от операцията. Д-р Кацаров каза, че има реален шанс да забременея по естествен път. А само като си представя, че започнахме от АЗООСПЕРМИЯ. Не се предавайте. Вярно е, че мъжа ми беше силен и изпи тонове лекарства. Спря и цигарите. Сега д-р Кацаров му каза да живее пълноценен живот и да не се лишава от нищо. Без чайове, без витамини, без лекарства... Сега просто чакаме. Не се предавайте. Това е нашият опит. Мога да предположа какво ще ви кажат в клиниката на Щерев. Вземете и друго мнение. В крайна сметка като купуваме дреха обикаляме по магазините като откачени, а що се отнася до здравето ни сме толкова немърливи, че се хващаме за мнението на първия лекар и недай си Боже, той много-много да не е чел когато трябва. Срещнала съм както изключителни лекари, така и търгаши и некадърници.
Искрено ти желая късмет.