0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

V&V

Мили момичета,имам нужда от вашия съвет!!!
Преди седмица бях на ваг.ехограф (на 3 ден от цкъла) по повод предстояща инсеминация и за пръв път открих,че имам кистИ на яйчниците.Преглеждащата ме лекарка (или сестра) ми каза единствено,че лекарят който се занимава с моя случай ще ми обясни всичко.НО час при него имам чак в края на февруари (живея в Канада и тук срещите със специалист са нещто труднопостижимо).Всичко това ме завари доста неподготвена.ИМАМ редовен цикъл.НЯМАМ наднормено тегло,акне или засилено окосмяване.Отчитала съм си многократно овулацията с тестове,като преди и след" +" резултат съм имала "-" резултат.Цикълът ми е болезнен през 1-ви и 2-ри ден и НЕ е много обилен.Притеснява ме дали съм с ПКЯ или е нещо друго.Взеха ми кръв за хормони,но без лекар няма как да си видя резултатите.Самоназначих си "Марвелон" (по 1 таб./ден),но не знам колко време да го пия и дали ще ми помогне.За протокола-бебеправим от 10мес.,имаме мн.добра спермограма,двустранно проходими тръби,"-" тест за хламидия и съмнително (според мен) добри хормони от преди 6мес. Та,въпросите към вас са ми:
1.Дали въпросните кисти пречат на забременяването ми?
2.Дали имам ПКЯ или е нещто друго?
3.Дали "Марвелон"-ът ще ми помогне и колко време да го пия?
Предварително ви благодаря за отговорите и мненията по моята тема!!!

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: МОЛБА за съвет относно кисти на яйчниците!!!
« Отговор #1 -: Ноември 16, 2006, 06:12:23 am »
1
Цитат
.Дали въпросните кисти пречат на забременяването ми?
2.Дали имам ПКЯ или е нещто друго?
3.Дали "Марвелон"-ът ще ми помогне и колко време да го пия?
Предварително ви благодаря за отговорите и мненията по моята тема!!!
Кистите на яйчниците биват два вида:
1. Фоликулярни, наричани още функционални или задържан фоликул - получават се когато фоликула разсте, но не се пука по време на овулация и се образува киста. Забележка ПКЯ пак са като функционалните кисти, но там фоликулите, които са започнали да зреят се превръщат в кисти, дори и по-малки.
2. Ендомитриозни или шоколадови кисти - те се образуват в резултат на ендометриозни огнища.
Принципно кистите пречат на забременяването, защото смущават нормалните хормонални нива и  овулацията, но има и случаи на забременяване въпреки кисти или ПКЯ.
Без резултатите от изследванията на хорномите  , не бих могла да ти кажа дали имаш ПКЯ
За Мервелона - по добре го спри, щом не знаеш по каква схема да го пиеш.
*
« Отговор #2 -: Ноември 16, 2006, 14:32:47 pm »
Недей да си самоназначаваш Марвелон.Кофти е ,че чак февруари ще можеш да се консултираш с лекар, но недей сама да се лекуваш :).
« Отговор #3 -: Ноември 16, 2006, 17:03:56 pm »
Редовен цикъл имах и аз преди на рутинен преглед да ми открият функционални кисти. Така че това не е меродавно.
Имам приятелка забременяла и родила с кисти.
Не си самоназначавай лекарства и то толкова сериозни, това не ти е витамин С. Ще вземеш да объркаш още повече нещата, защото ако са задържани фоликули не са страшни и се повлияват от медикаменти.
« Отговор #4 -: Март 03, 2007, 22:00:51 pm »

проблемът е че при мен фоликула изобщо не се пука.Въпросъте може ли като имам фоликул да забременея или първо трябва да се спука за да има бременност
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #5 -: Март 04, 2007, 09:11:58 am »
За да се получи бременност фоликулът трябва да се спука, да се отдели яйцеклетката и да бъде оплодена.
Прочети ТУК.
« Последна редакция: Март 04, 2007, 09:13:47 am от Lali »
« Отговор #6 -: Март 04, 2007, 16:17:37 pm »
Тогава защо ми казаха че въпреки че имам доста голям фоликул, мога да забременея.Да не взимам нищо 6 месеца и ако дотогава не стане ще ми правят цялостни изследвания.6 месеца.
нищо не разбирам :((((((((((((((((((((9
*

kareliya

• 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
« Отговор #7 -: Март 10, 2007, 23:08:32 pm »
   И аз имам едно питане относно кистичките.На 21 ден от цикъла д-р Чернева при прегледа с вагинален ехограф ми откри струпване на кистички и на 2 яйчника.По принцип същия ден трябваше да ми сложат Диферелина,но се въздържахме поради тази причина.Тъй като ми предстои стимулация с Гонал,д-р Чернева ми препоръча стимулацията да започне на втория ден от цикъла,а на 6-7 ще ми сложи Оргалутран.През цялото това време естествено ще бъда под наблюдение в болницата.
Та моят въпрос е това възникнало усложнение обрича ли на неуспех поредния ми опит?
« Отговор #8 -: Март 11, 2007, 10:42:21 am »
Спукване на кистички, може да значи и късна овулация, хубаво е да нямаш такива. При стартиране на инвитро, по-скоро е добре че са се спукали, предполагам е видяла течност в дъгласовото пространство. Няма защо да се притесняваш.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

kareliya

• 542
  • Ако живота ти поднесе лимон,направи си лимонада
« Отговор #9 -: Март 11, 2007, 12:49:31 pm »
    Луничке,тези кистички са си там,струпали са се,не са се спукали.Притеснява ме повече,че не сложихме Диферилина и това може да окаже негативен резултат върху цялата процедура.
« Отговор #10 -: Март 11, 2007, 13:55:09 pm »
Охх, объркала съм, вероятно ще минеш по друг протокол, ако тези кисти нарастнат, може да се отложи инвитрото, но ако са достатъчно малки няма да пречат.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

иви

« Отговор #11 -: Април 18, 2007, 15:34:36 pm »
зравейте имам шоколадови кисти от близо 3 год пия диане35 и сега ще го спра напълно , но преди с моя приятел сме правили опити да забременея но уви все с неуспех javascript:void(0);  :( иследвахме се но иследванията показват че няма проблем искам съвет за някой добър генеколог
*

иви

« Отговор #12 -: Април 18, 2007, 15:37:50 pm »
emeil:iwa_84@mail.bg
зравейте имам шоколадови кисти от близо 3 год пия диане35 и сега ще го спра напълно , но преди с моя приятел сме правили опити да забременея но уви все с неуспех javascript:void(0);  :( иследвахме се но иследванията показват че няма проблем искам съвет за някой добър генеколог
« Отговор #13 -: Април 18, 2007, 15:55:40 pm »
Иви, шоколадовите кисти, всъщност са ендометриозни кисти. Ендометриоза с Диане не се лекува! Консултирай се с специалист по стерилитет.

lb2f
*
« Отговор #14 -: Април 18, 2007, 18:01:17 pm »
Иви, непременно потърси специалист по стерилитет. На началната страница на сайта има координати. 3 години са много време. Не чакай повече. Ако се касае за ендометриоза, трябва адекватно лечение час по-скоро.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #15 -: Април 20, 2007, 13:10:20 pm »
преди 10 години се омъжих и както всяка жена исках да имам бебе но то все не идваше . започнахме да ходим по лекари по изследвания. след четири години една приятелка ме заведе при доктор аспарух георгиев в плевен още на първия преглед той каза че имам множество кисти по яйчниците които ми пречат да забременея че нее нужно да пия лекарства а просто трябва да ми се направи операция за да ги отстранят. не се колебах и се подложих на операция. след нея пак не съм пила лекарства. на деветия месец вече бях бременна.аз съм доволна от цялата ситуация въпреки че сега пак нямам дете и пак немога да забременея./детето се роди с малоформация и на 40 ден почина/
« Отговор #16 -: Април 21, 2007, 22:34:18 pm »
[/color]
Здравей.Ако си от Пловдив или някаде по-наблизо горещо ти препоръявам Др.Даскалов
*

MALENA*

• 176
  • Смисълът на живота придава онова, което му липсва.
« Отговор #17 -: Април 24, 2007, 23:14:59 pm »
Момичета и аз съм със средно поликистозни яйчници (според единия лекар) и микрополикистозни (според другия)  :(. Може ли някои да ми каже каква е разликата или е едно и също  :?

*
« Отговор #18 -: Април 25, 2007, 22:58:21 pm »
Вероятно първият е имал предвид размера на яйчниците-при кисти те се увеличават и удебеляват.Но резултатът е еднакъв -все кисти,и все проблеми:(