Мили момичета,имам нужда от вашия съвет!!!
Преди седмица бях на ваг.ехограф (на 3 ден от цкъла) по повод предстояща инсеминация и за пръв път открих,че имам кистИ на яйчниците.Преглеждащата ме лекарка (или сестра) ми каза единствено,че лекарят който се занимава с моя случай ще ми обясни всичко.НО час при него имам чак в края на февруари (живея в Канада и тук срещите със специалист са нещто труднопостижимо).Всичко това ме завари доста неподготвена.ИМАМ редовен цикъл.НЯМАМ наднормено тегло,акне или засилено окосмяване.Отчитала съм си многократно овулацията с тестове,като преди и след" +" резултат съм имала "-" резултат.Цикълът ми е болезнен през 1-ви и 2-ри ден и НЕ е много обилен.Притеснява ме дали съм с ПКЯ или е нещо друго.Взеха ми кръв за хормони,но без лекар няма как да си видя резултатите.Самоназначих си "Марвелон" (по 1 таб./ден),но не знам колко време да го пия и дали ще ми помогне.За протокола-бебеправим от 10мес.,имаме мн.добра спермограма,двустранно проходими тръби,"-" тест за хламидия и съмнително (според мен) добри хормони от преди 6мес. Та,въпросите към вас са ми:
1.Дали въпросните кисти пречат на забременяването ми?
2.Дали имам ПКЯ или е нещто друго?
3.Дали "Марвелон"-ът ще ми помогне и колко време да го пия?
Предварително ви благодаря за отговорите и мненията по моята тема!!!