0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

нисък естрадиол и висок FSH
« -: Ноември 16, 2006, 14:41:11 pm »
Здравейте момичета,

доста съм объркана след получените резултати, а имам час за лекар едва след 2 дни, така ме ако получа съвети от вас ще съм безкрайно благодарна.

Изследвания на 5-ти ден:

Естрадиолът ми е под границата под 10 - при стойност 11-69
FSH - e 25.66 - 2,5-10,2
и пролактинът е малко завишен, LH и тестостерон са в норма.

Април месец бяха всичките хормони в норма, сега имам тези резултати. Предният цикъл бях 25 дни на оргаметрил....дали оказва влияние толкова осезаемо, незнам, а най - интересното е, че имам 2 фоликула на 5-ти ден 10-15 мм. Предният месец киста имах, която подтисках 25 дни с оргаметрил - 5-6 см, успя да намалее на 15 мм,, но не изчезна по време на цикъла, и сега продължава да расте от 15 мм
Ще повторя резултатите, но как ви се струва ситуацията...
благодаря ви предварително и дано сте ме разбрали.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: нисък естрадиол и висок FSH
« Отговор #1 -: Ноември 16, 2006, 18:26:33 pm »
От кистата е.
Напълно нормално е, ако има проблем с яйниците, както е в случая - имаш киста и 2 растящи фоликула - това да се отразява и на нивата на хормоните. Не мисли сега за хормоните - те са си нормални за това състояние. 
Махне ли се кистата, оправи ли се МЦ и хормоните ще се оправят.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #2 -: Ноември 17, 2006, 09:25:26 am »
Миличка благодаря ти за бързия отговор,

не ми се струва, че може да се говори за изчерпан яйчников резерв, защото стимулации те първа ми предстоят.....

Само, че мила сега нямам киста - имах я предния месец, имам два растящи фоликула сега, единия от които е подтиснатата киста до 15 мм, и той от там започва да си расте този цикъл. Другият фоликул скоро се появи.

Но тези 2 фоликула ще станат пак кисти, като имам пред двойно по - високото ниво на FSH, така е вече няколко месеца,дано другия цикъл започна наново, без кисти, без останали фоликули......

Радвам се, че все пак някой се отзова....мерси много
*
« Отговор #3 -: Ноември 17, 2006, 10:33:59 am »
ако те притеснява недостатъчен яичников резерв,направи изследване на Инхибин В ,така ще си сигурна че всичко е наред .Между другото момичета не знам защо преди стимулации за инвитро и други, не ни пускат задължително Инхибин В?Така може да си спестим много неприятни последствия
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #4 -: Ноември 17, 2006, 10:50:57 am »
Предният месец киста имах, която подтисках 25 дни с оргаметрил - 5-6 см, успя да намалее на 15 мм,, но не изчезна по време на цикъла, и сега продължава да расте от 15 мм

Ванина това ти изречение говори, че все още имаш киста или неправилно си се изразила. При всички положения обаче неможе да става дума за изчерпан яйчников резерв само от едно изследване на FSH. Ако си правила изследванията на 3-ти ден все още високите нива на FSH в следствие на кистата не са паднали достатъчно. Не се шашкай излишно гледай да се справиш с кистата. Успех!!![/b][/i][/color]
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #5 -: Ноември 17, 2006, 11:35:25 am »
Ето това ви харесвам на всичките, винаги сте толкова мили и отзивчиви...благодаря ви :bighug: :bighug: винаги, когато съм потърсила подкрепа тук, винаги накой е бил насреща, което е толкова мило...благодаря

Старлет мила, как се нарича в такъв случай моето - киста, която вече не е 5-6 см, подтисната беше предния цикъл до 15 мм, не изчезна, а от новия цикъл започна да расте от 15 мм. Това фоликул ли е, или е старата киста, която пак се кани да става нова....

Говорих с лекаря за пункция, ако и този месец стане киста, ще видим и той какво ще каже - ама не изчезва вече 3-те месец, едно и също подтискаме, намалява, после продължава да расте там от където сме я подтиснали.......

love u all
*

Starlet

• 1937
« Отговор #6 -: Ноември 17, 2006, 16:12:34 pm »
Старлет мила, как се нарича в такъв случай моето - киста, която вече не е 5-6 см, подтисната беше предния цикъл до 15 мм, не изчезна, а от новия цикъл започна да расте от 15 мм. Това фоликул ли е, или е старата киста, която пак се кани да става нова....

Ванина ако става въпрос (защото според описаната от теб ситуация аз си вадя такива изводи) за един и същи фоликул който не се спуква, а се превръща във фоликулярна киста, след това се абсорбира донякъде заради приема на медикаменти и след това отново се превръща във фоликулярна киста ще се стигне до пункция. Но ако всеки месец се образува фоликулярна киста която се абсорбира напълно и след МЦ започва образуването на нова такава тогава говорим за поликистоза и трябва да се търсят причините за поликистозата. Хормонални изследвания правила ли си? И какви бяха резултатите?  :grouphug2:[/b][/i][/color]
« Отговор #7 -: Ноември 20, 2006, 14:12:43 pm »
Миличка,

става въпрос точно за това -  за един и същи фоликул който не се спуква, а се превръща във фоликулярна киста, след това се абсорбира донякъде заради приема на медикаменти и след това отново се превръща във фоликулярна киста ще се стигне до пункция, и миличка, чакам я този месец да порастне и да отивам вече да я пунктират, че и на болката не издържам, дано порастне бързо. Снощи бяха 2 фоликули /кисти/, незнам какво точно е даже 15-21 мм, поне трябва да стане 5-6 см, за да я пунктираме.

А хормони пусках март - перфектни, в норма. И този месец дойде шока - писах по - нагоре. Другият месец пак отново.
love u миличка и целувки, ще пиша пак, но се надявам вторник,сряда да се отърва от тая киста, за да мога наново да започна и дай боже хормоните да са ок.
*

Starlet

• 1937
« Отговор #8 -: Ноември 21, 2006, 17:55:28 pm »
Успех ти желая Ванина!!! А за хормоналните изследвания мнението ми е да изчакаш един месец след пункцията и тогава да ги направиш.