Здравейте момичета! Да си разкажа как прекарах снощи на имен ден. До мен стоеше позната бременна в 16 г. с. Оплака ми се, че доктора и и препоръчал болничен, а тя отказала заради работата си, да не я изтърве. То една работа, ееее, точно това е, че е от т. нар. "сладка". Имала резки ,силни болки от време на време и отделно стягяне на корема-контракции. Попитах я пие ли нош-па, а тя ми отговаря, че доктора и предписал по половин хапче на ден, но не го пиела. Колежките и и препоръчвали да си обтрива корема и гърдите с груба кърпа. Бях втрещена-обясних и голямата роля на папаверина, който да отпусне мускулатурата, че всяко пипане на корема и гърдите предизвиква контракции. Тя се отнесе безразлично сякаш. Нито ядки яде, по 1 ябълка на ден... Вътрешно си казах "Боже, то искаш да му помогнеш, а то в главата му само как да си обзаведе апартамента..." Много добре знае моите патила и имаше наглостта да ме попита защо съм почнала пак да пуша, след като съм ги спряла по време на бременността. Отговорът ми беше " Можеш да си обясниш защо". Накрая я посъветвах с думите на една бездетна и стерилна жена, че трябва да е внимателна и да постави бебето на първо място. Пропуснах и за страха и от раждането. Тогава си спомних как лятото в болницата чувах как жените, които раждаха крещяха. Завиждах им благородно за тези болки, исках ги и аз...
Какво знае тя- да повръщаш с отварянето на очите си, хапваш - пак, вода пиеш-пак, заговориш ли-пак. Като риба съм мълчала с дни. Лято е, горещо е, жаден си, та аз и по чаша вода не можех да изпия и да задържа. Месец и половина. Нямаш сили да се обърнеш в леглото. Отделно 2 редукции- все си кърви, я ту да спре и шурне като река, лее се кръвта. Стоиш вцепенен и не можеш да реагираш, казваш си, това е краят. Но не е. Има още да се мъчиш.
Болница-мръсотия, страх те да се изкъпиш, за да не го загубиш. Поливаш се с шишета вода и бавни движения. Всичко в името на детето. Имало е и период от 12 дни баня да не видя. Системи, болки хвърчат левкоцити, сноват доктори и като чух един доцент да казва "Да не я изтървем"...тук оставам без коментар, какво изживях, чак занаследства говорих на моя мъж.
Още ме боли задникът, с извинение от инжекциите, сигурно има 250 бр. Засегнати нерви и поне годинка ще ми е изтръпнал кракът. От разкошни вени, от абокати и вземания на кръв са конци сега. Най-големият ми ужас от дете са били инжекциите, та аз до преди 2г ревях преди майка да ми сложи. Тя самата беше учудена на смелостта ми и не можеше да повярва.
Да лежиш от 12 юни до 4 октомври все на легло. Последният месец и половина основно на дясната си страна, защото по гръб ми се стягаше корема, а наляво имах болки в корема. Идваше ми да стана, ревала съм със сълзи от болки в ставите и костите, но стисках сили и си повтарях, ще издържа. Почети 2 месеца минаха още ме боли дясната става.
Цигарите не пуших, никой не пуши в мое присъствие, по 1кг. плодове, ядки всеки ден, като спрях да повръщам де..всичко по книга.
Накрая спряха болки, кървене, от 3 дни съм добре, бебо гъделичка, расте юнакът и без болка, без симптом-водите изтекоха...
И тая ще ме пита защо съм пропушила пак.... Тя 5часа стоя в димилник...Без да и трепне сърцето, че в утробата и има дете.
Отидох, за да се разсея, а какво стана, пак всичко изплува в съзнанието ми, безсънните нощи с иконата в ръцете и молитвите...
Успокояват ме собственните ми мисли, че е трябвало да мина по тоя труден път. Затова ми трябва време за нова борба.
Часът е 3,08 сутринта, не мога и да спя вечер, но пък сутрин си поспивам. За латинката по бтв съм станала.
Чао момичета! За сега
Май дългичко стана, но пък си ми дойде отвътре да го излея. Простете ми! Бог да е с Вас!