Мели, има все още банка за кърма, гледах репортаж по въпроса. Първо ти се правят един куп изследвания, после минават на проверка да видят хигиенните условия, след това изследват и самата кърма. Събира се в съдове от по 1 литър и се замразява от майката. Можеш да я занесеш лично - дават ти 9 лева, или да ги викнеш да я вземат от вас - получаваш 7 лева. После се обработва и се предлага безплатно на бебета с алергии или срещу мин имално заплащане на бебета за дохранване.
Нямам чак толкова, че да съм дарител, а и не искам да провокирам хиперлактация.
Наде, не се отказвай! В болницата Симеон не искаше да суче и трябваше да се цедя. И аз съм с помпа на Авент, и аз не успявах. Ревях от безсилие, че не успявам да направя вакуум. И сега не успявам всеки път, но ще се опитам да обясня как се справям (жалко, че си далече и не мога да ти покажа).
Няма значение дали помпата е мокра, суха, топла или студена. Както са ти казали, бялото пластмасово кръгче се слага отдолу със нарезите нагоре, а гладката му страна да сочи дъното на бутилката. Завиваш бутилката и после слагаш върху помпата силиконовата клапа. По средата й има бял пластмасов държач за ръкохватката. Е там му хванах цаката - първо закачам ръкохватката за държача, леко повдигам напред и нагоре и после щраквам отзад за помпата. След това няколко бързи и плитки натискания, като гърдата трябва да е добре прилепнала. Ако видя, че няма вакуум, откачам ръкохватката и пак закачам докато успея. Чух, че било въпрос на сработване между теб и помпата. Ти може и друг механизъм да намериш, просто не се отказвай. Чудно ми е има ли някой, при който няма проблем и веднага прави вакуум всеки път
Надявам се да разбирате кои части на помпата описвам - не знам как се казват официално