0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Зачеване и овулацията?!
« -: Ноември 20, 2006, 15:26:31 pm »
Здравейте на всички в този прекрасен форум!
Аз съм съвсем нова тук.Форума ползвам за първи път,но иначе съм запозната с овулационния календар и някои от темите във форума досега.Радвам се ,че мога да споделя с някой преживяванията си свързани с опитите за забременяване, тъй като моят партньор не взима на сериозно толкова тия неща,а пък нали знаете,че повечето,но не казвам всички,мъже не са много запознати.
И аз след дълъг период ,в който се пазехме с него, сега най-накрая решихме да почнем с опитите да имаме бебе.
Наскоро беше поредният ми цикъл и от започването му отброих на коя дата се пада 8-ми ден, за да започнем с опитите.Днес е 11-я ден и започват фертилните дни.Ще се опитвам да го "къткам" моя приятел,за да може да е в кондиция,че иначе обикновено е много уморен.Незнам дали това може да е проблем,но предполагам,че са много факторите в нашия живот,които ни влияят.
Партньорът ми си мисли,че всичко става изведнъж .... и хайде ,бебето е факт,но се опитах да му обясня как хората с месеци пробват и не се получава и това се дължи на много фактори.
Незнам дали ще успеем този месец,защото четох,че е възможно този месец да нямам овулация.
Все пак ми се иска да стане възможно по-скоро,тъй като нямам търпение да си имам един малък човек до мен,което пожелавам на всяка жена,която се бори за това.Наистина си е благословия.
Притеснява ме и един друг проблем-това,че до скоро имах проблеми със стомаха си-гастрит и бях на хапчета,които спрях сега за да можем да започнем с опитите.Някои може ли да ми каже,дали това може да повлияе по някакъв начин?Единствените хапчета,които пия са Фолиевата киселина- от 2 месеца насам.
Благодаря за сега и се радвам,че има с кого да споделя тревогите си!!! :grouphug:  :lol: :P 8)
Re: Зачеване и овулацията?!
« Отговор #1 -: Ноември 20, 2006, 15:32:55 pm »
Желая ти приятни и успешни опити :)
Не се притеснявай излишно. Ще стане, не се затормозявай.
От колко време опитвате? Ако искаш по точно определяне на овулацията
успоредно с календара използвай и тестове за овулация :)
Ето това не ми стана ясно (би ли обяснила какво си имала предвид :) ):

Цитат
Незнам дали ще успеем този месец,защото четох,че е възможно този месец да нямам овулация.
« Отговор #2 -: Ноември 20, 2006, 15:42:08 pm »
Ами опитваме 2-ри месец,но предния явно не стана,а и партньора ми беше в командировка точно по време на овулацията-фертилните дни,а сега е вторият месец от нашите опити.
Все пак благодаря ти за пожеланията!!! :D
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Ноември 20, 2006, 15:42:54 pm »
 Добре дошла сред нас и от мен :D
Дано скоро да се похвалиш с най-добрата новина :babydust: preggo

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Малечка

« Отговор #4 -: Ноември 20, 2006, 16:32:26 pm »
Blagodarq Denis!
Mnogo ste mili vsi4ki tuk i az se nadqvam da stane v skoro vreme i da moga da se pohvalq na vsi4ki vi.
*
« Отговор #5 -: Ноември 20, 2006, 17:25:55 pm »
Миличка, не се притеснявай излишно. Хората нормално си забременяват до година-година и нещо опити. Ти вземай фолиева, хапвай плодове и зеленчуци, малко гимнастика за тонус и позитивно мислене и повечко любов. Усмихвай се, разкраси се, празници наближават, обичай си момчето и всичко ще бъде наред! 8)
За гастрита и лекарствата-какво пише на брошурата?
Alexandra
*

victorita

• 531
  • Моето малко слънце КРИСТИАН се роди на 21/01/2010
« Отговор #6 -: Ноември 21, 2006, 17:30:56 pm »
кажи какви лекарства пиеш ..........
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #7 -: Ноември 21, 2006, 19:01:56 pm »
Притеснява ме и един друг проблем-това,че до скоро имах проблеми със стомаха си-гастрит и бях на хапчета,които спрях сега за да можем да започнем с опитите.Някои може ли да ми каже,дали това може да повлияе по някакъв начин?Единствените хапчета,които пия са Фолиевата киселина- от 2 месеца насам.

Здравей Малечка и добре дошла!  :D Място за притеснение за сега при теб няма твърде рано е за да се притесняваш, че не става. Както ти е писала Мари по-нагоре нормално се дава до година опити при една двойка за получаване на бременност. А за таблетките за гастрит които си пила щом си ги спряла още преди 2 месеца не се притеснявай няма как да ти окажат влияние. Аз също съм с гастрит и съм бивша язваджийка интересувала съм се по въпроса. Успех с правенето на бебче!!!  :balk_21:[/b][/i][/color]
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #8 -: Ноември 21, 2006, 19:50:42 pm »
Цитат
Ще се опитвам да го "къткам" моя приятел,за да може да е в кондиция,че иначе обикновено е много уморен.Незнам дали това може да е проблем,но предполагам,че са много факторите в нашия живот,които ни влияят.
Партньорът ми си мисли,че всичко става изведнъж .... и хайде ,бебето е факт,но се опитах да му обясня как хората с месеци пробват и не се получава и това се дължи на много фактори.
-Ех, все едно моя описваш!! :lol:Стискам палци бебенцето да стане още този месец!
« Отговор #9 -: Ноември 22, 2006, 11:01:31 am »
Ами лекарствата,които ми беше предписала гастро-ентероложката бяха Креон,Мотилиум и Фамотидин.Креона представляват желатинови капсули с малки частички вътре-ензими.Него го пих само 10 дни,Мотилиума  около месец, а Фамотидина го спрях точно когато ми свърши последни цикъл-миналата седмица в Четвъртък,а трябваше да го пия до края на месеца и го спрях само ,за да не окаже някакво влияние(него го пих почти 2 месеца). На самите опаковки на лекарствата пише, че при съмения за бременност и бременност,трябва да се допиташ до лекуващия лекар дали да ги продължиш,демек нищо конкретно дали вредят или не.
Още веднъж БЛАГОДАРЯ на всички за пожеланията и за това,че откликнахте на моя проблем. :bighug: :blowingdust2: :balk_101:
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #10 -: Ноември 22, 2006, 12:32:35 pm »
Ами лекарствата,които ми беше предписала гастро-ентероложката бяха Креон,Мотилиум и Фамотидин.Креона представляват желатинови капсули с малки частички вътре-ензими.Него го пих само 10 дни,Мотилиума  около месец, а Фамотидина го спрях точно когато ми свърши последни цикъл-миналата седмица в Четвъртък,а трябваше да го пия до края на месеца и го спрях само ,за да не окаже някакво влияние(него го пих почти 2 месеца).

Е, това малко се различава от първоначално написантото от теб че от 2 месеца не си пила нищо друго освен фолиева киселина,  :D но въпреки всичко нямаш място за притеснения. Фамотидина, Ранитидина и от сорта прапарати са антихистаминови препарати и по-преценка на лекарят на конкретната ситуация и пациент понякога се приемат по време на бременност. Така или иначе ти си го спряла така че ще се повторя - нямаш място за притеснение. Пий си фолиевата киселина и ни зарадавай скоро с нова тема в друг подфорум тук в Зачатие  :D . Успех!!![/b][/i][/color]
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!