0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Помогнете ми! Искам да забременея!!!
« -: Ноември 20, 2006, 15:59:11 pm »
Здравейте!
На 30 години съм с едно неуспешно ин-витро през 2003 година. Тогава всичко плащахме на ръка. Дълго време преживявах неуспеха и дори не исках да чуя отново за лекари, изследвания, болници и т.н. Все пак желанието ми даря живот и да дам всичко най-добро от себе си на едно малко човече, взе връх и от известно време започнах упорито да мисля за нов опит.
Здравно осигурена съм, но незнам дали имам право на някакви преференции и ако имам - към кой да се обърна.
Моля също и за съвет към коя клиника да се обърна.
Всеки ваш съвет, всяка ваша добра дума ще са ми добре дошли.
Благодаря предварително на всички!
*
Re: Помогнете ми! Искам да забременея!!!
« Отговор #1 -: Ноември 20, 2006, 16:18:05 pm »
Здравей и добре дошла Милена1976 :D Щом си здравно осигурена можеш да кандидатстваш по програмата на НЗОК,обаче 2007г.За тази година мащехата-БГ не иска повече бебета явно.Писано е по темата.За клиника бих ти препоръчала тази на др.Стаменов.Щом си тук и се бориш-ще успееш!Пожелавам ти успех..
*
« Отговор #2 -: Ноември 20, 2006, 16:22:01 pm »
Здравей,
можеш да кандидатстваш по програмата "Лечение на безплодието при жената" към ЗК. Ако те одобрят ще ти отпуснат лекарства за един опит, а самата процедура ще трябва да я поемеш ти. Колкото до клиника, не смея да препоръчвам, защото всеки има различни представи за нещата, разгледай, отиди на едно две места и си избери.
Щом си решила отново да опиташ, значи си смела, а успеха спохожда смелите  :lol:
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #3 -: Ноември 20, 2006, 16:25:23 pm »
Благодаря, Далия! Не очаквах такъв бърз отговор... Тъй като ходя сравнително рядко на лекар /имам предвид по здравната каса/, би ли ми казала какъв е точно редът за подаване на документи.
Още веднъж благодаря за подкрепата!
*
« Отговор #4 -: Ноември 20, 2006, 16:31:28 pm »
Писах ти на лични..
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #5 -: Ноември 20, 2006, 16:41:15 pm »
Здравей
Доколкото знам документи евентуално ще се приемат през 2007 и мойте чакат за тогава.В общи линий ти трябват всички изследвания(кръвни) твойте и на мъжа,задължително HSG(цветна снимка на маточните тръби) Изследванията трябва да са в срок от 6 месеца.
Мога да ти дам адрес и тел. в РЗОК кадето се подават:
Ул. Енос 12-14 това е някаде в кв.Стрелбище тел: 02/ 9656746 можеш да ги питаш кога ще почнат да приемат док. Надявам се да съм ти помогнала и ти желая от все сърце успех! :P