0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Помогнете за първа инсеминация
« -: Ноември 23, 2006, 16:22:11 pm »
Правя проучване за инсеминация и имам няколко въпроса, отговорите на които не мога да намеря:

1. Къде в Пловдив се прави инсеминация (освен в Торакс)
2. Какво стимулиране обикновено се прави
3. Правят ли се специални изследвания преди процедурата, като се има предвид, че ние имаме спермограма, проходими тръби, микробиология.
4. Как технически се стартира цялата подготовка.
Дано слънчо огрее и моят дом ...
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Помогнете за първа инсеминация
« Отговор #1 -: Ноември 23, 2006, 16:42:54 pm »
1 Ако питаш мен, аз другаде в Пловдив не бих правила.
2 Може и без стимулиране, а ако е със - то лекаря който ще ти я прави ще ти предложи варианти.
3 Ако това което си написала сте го направили и е ок - то остава ФМ /да се види дали няма задържан фоликул/
4 Лягаш на стола, процедурата протича като нормален прелед и прилича на взимане на цито, само че полежаваш 20-тина минути така на стола.
Успех!!!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #2 -: Ноември 23, 2006, 16:43:44 pm »
Ще се опитам да ти отговоря доколкото мога  :lol:
1. Тук не съм наясно, от София съм;
2. Обикновено се започва на напълно естествен цикъл /разбира се ако имаш овулация/;
3. Най-вероятно лекарят, при когото ще правиш инсеминацията ще поиска нова спермограма /ако тази, която имате не е правена на надеждно място/, може би и хормони или хламидия например, изобщо каквото прецени;
4. При мен протичаше така: отивах на първо УЗИ или в края на предния цикъл, или в началото /до 3 ден/ на цикъла с инсеминацията - това е за да се види състоянието на яйчниците, най-вече да не би да има задържан фоликул. След това следва започване на стимулация /ако ще правиш такава/, после фоликулометрия /в зависимост от дължината на цикъла лекарят ще каже на кой ден да отидеш, аз отивах на 10/. Проследяване на фоликула/те, измерване на естрадиол, ЛХ и СУЕ един ден преди инсеминацията и самата инсеминация. Тя не е болезнена, трае кратко, след процедурата полежаваш 40 мин. За поддържане на лутеалната фаза обикновено се изписва утрогестан, понякога и малки дози прегнил. Важно е да спазите въздържание 3-5 дни преди процедурата, за да е качествен мъжкия материал.
Успех ти пожелавам още от първия път  :D
« Последна редакция: Ноември 23, 2006, 16:45:15 pm от Grace »
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #3 -: Ноември 23, 2006, 21:20:44 pm »
Грейси, а защо са ти изследвали СУЕ преди инсеминация знаеш ли?

*
« Отговор #4 -: Ноември 24, 2006, 08:51:03 am »
Бебе, ами СУЕ-то рутинно го изследват преди инсето да не би някаква инфекция да е тръгнала или бактериално възпаление и др., ако е над 20 мм изобщо не се прави инсе, т.е. има някакъв проблем в здравния статус на пациентката и първо трябва да се види какъв е.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #5 -: Ноември 24, 2006, 09:55:43 am »
Благодаря, момичета, ако имам още въпроси пак ще питам по-опитните (за съжаление).
*

didi_788

• **
  • 64
  • Няма невъзможни неща..винаги има решение
« Отговор #6 -: Ноември 26, 2006, 16:28:05 pm »
 :)Здравей;мила!Тъй-като съм правила 5 инсеминации и имама някакъв опит ще ти го споделя.Аз съм от Пловдив но ги правихме в Софийски клиники-трите в МЦ"Репробиомед" и двете останали в МЦ"Репродуктивно здраве".Много съм доволна от  последните две.За Пловдив бих ти препоръчала клиниката на Д-р Петър Матеев-Клиника "Бора".разбира се всеки е доволен от определен лекар и всичко е много индивидуално.Значи освен нещата ;които ти си изброила...преди инсеминацията-ме викат на преглед от 3-я ден на цикъла.Изследвала съм два хормона-Естрадиол и ФСХ.Правена ми е лека стимулация с Клостилбегит-по 1 тб. дн. от 3-я до 7-я ден на цикъла.Непосредствено преди самата манипулация ми слагаха Прегнил -разлчино досега но не по-малко от 10 хил.ед.Последният път-08.09.06г. бяха 15 хил.ед.Има два вида инсеминации-на спукан и неспукан фоликул.При мен понякога се задържаха и затова последните две бяха на спукан фоликул.За да ми се спука правих като луда в нас коремни преси.Това е.Според овулацията-с Клостила ми се изместваше около 16-17-я ден и тогава ми я правеха.След саматата инсеминация полежавах 30 мин. и ми изписваха Дуфастон 2 по 1 тб.;Утрогестан -3 по 2 вагин.глобули.;комб.витамини-Центрум пиех и Фолиева киселина по 1 тб.дн.Тестът за бременност го правех точно на 14-я ден след манипулацията.Надявам се ;че бях полезна.Можеш да ме питаш за всичко ..ще ти го разкажа;защото е преживяно.Късмет ти пожелавам!Дано се сбъдне твоята мечта и скоро да ни се похвалиш.Моята история е написана  в Емоционални проблеми -"Много преживяхме със съпруга ми" и можеш да я прочетеш.Ще ти обясня каквото желаеш!С теб сме!Пиши ни как е минало.Виж аз съм посещавала основно Софийски клиники а за "Бора"-знам от нашите кумуве;които чрез инсе се сдобиха с рожба!Ох..много дълго стана..До скоро от мен!
didi_788
*

didi_788

• **
  • 64
  • Няма невъзможни неща..винаги има решение
« Отговор #7 -: Ноември 26, 2006, 16:29:14 pm »
 :)Забравих да ти напиша ;че преди инсеминациите изследвах Суе освен хормоните.
didi_788
« Отговор #8 -: Ноември 27, 2006, 08:07:08 am »
Диди, благодаря за отделеното време.
Запозната съм с много неща, но като че ли не мога да ги отсея и систематизирам - как и откъде да започнем за да не губим време. Много беше важно да знам КЪДЕ може да се направи в Пловдив. За Суе вече чух, а твоята история непременно ще прочета.
Успех на всички!