0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
TAT, TSH и FSH
« -: Ноември 24, 2006, 12:03:26 pm »
Здравейте, то моето лутане край няма  :(...... смятате ли че за повишеното FSH /при запазен яйчников резерв и доказана ову/ може да са причина увеличените нива на TAT и TSH. Ако има някое момиче, което лекува повишени TAT и TSH, моля да ми напише как?! /засега нямам Хашимото, само промяна в показателите/. Благодаря ви момичета  :) :) :)

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: TAT, TSH и FSH
« Отговор #1 -: Ноември 24, 2006, 17:23:41 pm »
Здравейте, то моето лутане край няма  :(...... смятате ли че за повишеното FSH /при запазен яйчников резерв и доказана ову/ може да са причина увеличените нива на TAT и TSH. Ако има някое момиче, което лекува повишени TAT и TSH, моля да ми напише как?! /засега нямам Хашимото, само промяна в показателите/. Благодаря ви момичета  :) :) :)

Нали не се надяваш някой да ти отговори на този въпрос как си лекуват момичетата завишените ТАТ и TSH. За това как и с каква доза се лекуват трябва да посетиш лекар (ендокринолог), който ще ти назначи точните доза и лекарства. [/b] [/i] [/color]
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #2 -: Ноември 24, 2006, 18:30:27 pm »
Starlet мила, защо да не се надявам на отговор?!, самата аз в този форум съм отговаряла на какви ли не въпроси........
Освен това кой казва, че не съм посетила съответния лекар /ендокринолог!!!/, нима мислиш, че смятам да си самоназнача лечение?!?!?! Имам назначено такова, но явно на мен назначените лекарства не ми се отразяват добре /едното е добре познатия Преднизолон/.... И освен това този форум е точно затова - да обменяме мнения и да си помагаме ....,
 а това което мен ме интересува лично е как действа лечението на други момичета и дали евентуално не се лекуват с други медикаменти?! .... и дали някой някъде е чул или чел за връзката на ТАТ и ТСХ с ФСХ?!
 :) :) :)

*
« Отговор #3 -: Ноември 24, 2006, 22:04:32 pm »
Аз пия Л-тироксин, но имам Хашимото.Какво значи
Имам назначено такова, но явно на мен назначените лекарства не ми се отразяват добре /едното е добре познатия Преднизолон/

?
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #4 -: Ноември 25, 2006, 10:59:02 am »
joshi ендокриноложката при която ходих ми назначи следното:
10 дена 3*1 Преднизолон
/следващите 10 дена 2*1 Преднизолон
следващите 10 дена *1 Преднизолон и
следващите 10 дена през ден *1/ +,
20 дена *1/2 Л-тироксин
/след това *1 на ден/ +
2*1 на ден Селен, но
тази доза на Преднизолона се оказа доста силна за мен и имах ужасни странични ефекти ... Не можах да се свържа с ендокриноложката, която ми назначи това лечение /?/ и затова намалих дозата на Преднизолона на половин хапче на ден, докато чакам в началото на другата седмица да се срещна с друг лекар ....
въпросът е, че тя на мен тези лекарства ми ги е изписала, с цел смъкване на ТАТ и ТСХ, а също така каза, че това влияе и на ФСХ-то??? .....
Много дълго стана, за което се извинявам. Ако някой може да даде мнение влияят ли тези лекарства наистина на нивата на ТАТ и ТСХ /а косвено и на ФСХ/ и дали някой не взима някакви други лекарства /за да мога при срещата с другата лекарка да я попитам/ ще бъда много благодарна?
Приятни почивни дни на всички момичета  :)  :)  :)

*
« Отговор #5 -: Ноември 25, 2006, 13:36:16 pm »
Денито, на въпроса ти дали ТАТ и ТСХ влиаят на ФСХ, не мога да ти отговоря.Искам да те попитам какви ти бяха страничните ефекти от Преднизолона?
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #6 -: Ноември 25, 2006, 18:35:56 pm »
Искам да те попитам какви ти бяха страничните ефекти от Преднизолона?

Хипертония, безсъние, световъртеж, повишено вътреочно налягане и повишено вътречерепно налягане - това бяха страничните ефекти при мен. Най-лошото беше вечерта на 7-мия ден от взимането на Преднизолона - първо започнах да не мога да си фокусирам погледа, петна пред очите и световъртеж , а след това и вътречерепно налягане при което имаш чувството че главата ти ще се пръсне, но не от болка, а от самото налягане. Беше много страшно. До този ден страдах от безсъние /случва ми се и по други поводи/ и високо кръвно налягане /което за мен е необичайно/, но не им бях обърнала особено внимание.

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #7 -: Ноември 27, 2006, 23:09:14 pm »
Здравейте, то моето лутане край няма  :(...... смятате ли че за повишеното FSH /при запазен яйчников резерв и доказана ову/ може да са причина увеличените нива на TAT и TSH.

Ще ти отговоря на този въпрос!!! Завишените ТАТ и TSH могат да причинят леко завишаване на FSH (незнам твоят хормон с колко е завишен) разбира се това се приема за вярно само при доказан запазен яйчников резерв (това предполага, че си правила инхибин В на 3-ти ден от МЦ). Не приемай забележката ми като заяждане, но ти на мое място как би изтълкувала следното изречение?

Ако има някое момиче, което лекува повишени TAT и TSH, моля да ми напише как?! /засега нямам Хашимото, само промяна в показателите/
[/b][/i][/color]
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #8 -: Ноември 28, 2006, 11:40:49 am »
Здравей Starlet  :D, благодаря ти за отговора, точно това е, което ме интересуваше /изследвала съм Инхибин В на 3 ден и той предполага запазен яйчников резерв/. Освен това ме интересува какви други лекарства, освен изброените в предишният ми постинг се пият за сваляне на нивата на ТСХ и ТАТ.
 8O - Въпросът ми е така зададен, тъй като това, което се опитвах да избягна е дългия постинг /който след това се наложи да публикувам/ и затова въпросът ми звучи малко странно, но нищо обидно ... все пак - искренно се извинявам ако на някое момиче му е прозвучало обидно.  :kiss:,
на всички момичета желая скоро да постигнат най-желаното и ги уважавам за силата да се борят и да не се предават.

*
« Отговор #9 -: Ноември 28, 2006, 16:56:32 pm »
Denito Съветвам те да потърсиш добър ендокринолог. Щом имаш завишени щитовидни антитела, може би става въпрос точно за Хашимото. Хашимото и автоимунно заболяване, което принципно не се лекува. Ту се влошават нещата ту се нормализират. Аз съм с Хашимото, но с правилна терапия можеш да забременееш и износиш детето, стига да си сигурна че точно това е проблема при вас. Аз немога да се нагърбя да ти дам лечение, защото не съм лекар, именно и затова те съветвам да потърсиш добър ендокринолог.
За антителата се пие аспирин протект от 80-100 мгр. и селен 150-200 мгр., за ТСХ-то се пие лтироксин ако има нужда. За да се разбере дали имаш нужда от лтироксин е необходимо да изследваш и другите щитовидни хормони FT3 и FT4. Ехография на жлезата правила ли си, ако не си направи задължително.
Късмет и кураж!!!
Порови из форума и друг път сме дискутирали щитовидните антитела и хормони.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #10 -: Декември 01, 2006, 11:42:36 am »
Perdeto, много ти благодаря за постинга. Тъй-като бях при 2-ма ендокринолози и те не ми предписаха нищо за сваляне на ТАТ /което в случая е главният проблем/ незнам къде другаде да отида да се консултирам. Дали би могла да ми кажеш ти при кой ендокринолог ходиш? Благодаря.  :kiss:
« Последна редакция: Декември 05, 2006, 19:26:45 pm от denito »

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #11 -: Декември 01, 2006, 15:41:39 pm »
Само да вметна  :D, че е добре ендокринолога да е и гинеколог /специалист по стерилитет/.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #12 -: Декември 01, 2006, 17:32:48 pm »
denis ще ми препоръчаш ли някой?  :)

*
« Отговор #13 -: Декември 05, 2006, 17:02:57 pm »
Само да вметна  :D, че е добре ендокринолога да е и гинеколог /специалист по стерилитет/.

Е аз такъв неможах да намеря, но пък за сметка на това се лекувах при прекрасен ендокринолог д-р Катя Тодорова (Майчин Дом - София) и прекрасни гинеколози доц.Маркова (Майчин Дом - Варна) и д-р В.Даскалов(Клиника Торакс - Пловдив) Резултата е налице  :lol:

« Отговор #14 -: Декември 08, 2006, 16:07:31 pm »
Аз съм с Хашимото от няколко години.
Ще повторя това, което са написали другите.
За ТСХ - Лтироксин, дозата се коригира със смяна на сезоните, в случаи като моя цял живот ще го пия.
Завишени ТАТ и МАТ не могат да се свалят просто така. Селена и на мен ми го изписаха, но антителата изобщо не го усетиха.
Моята ендокриноложка (Проф. Коева, Варна) ми каза, че има разни лекарства (имунностимулиращи), които евентуално могат да повлияят. Аз направих два курса (по един месец) с Изопринозин. Това е имунностимулиращо, което се пие и за други цели. За пръв път след двата курса имах спад на антителата.
*

Oxi

« Отговор #15 -: Декември 14, 2006, 16:39:04 pm »
Аз съм с Хашимото. ТАТ е антитела, които увреждат щитовидната жлеза, няма още лекарство в медицината, което да може да повлияе на количество на тези антитела. Затова denito лекарката нищо не ти изписа за сваляне на ТАТ.
*
« Отговор #16 -: Декември 21, 2006, 22:34:14 pm »
Здравей, аз съм с ТАТ и завишено ТСХ. За ТСХ-то пия ЛТироксин 75 от началото на ноември. За антителата (ТАТ) пия Селен100 сутрин и вечер. Трябва да кажа, че при мен ТСХ падна за месец от 2,8 на 0,5. Въпреки това след консултация с двама лекари се оказа, че трябва го да продължа, което ми се струваше нелогично. ТСХ трябва да е между 0,5 и 1,5 при бременост, поне в моя случай, но предполагам, че и по принцип е желателно да е в тези граници.
*
« Отговор #17 -: Декември 22, 2006, 16:43:26 pm »
Трябва да кажа, че при мен ТСХ падна за месец от 2,8 на 0,5. Въпреки това след консултация с двама лекари се оказа, че трябва го да продължа, което ми се струваше нелогично

Напротив логично е :D не се притеснявай и се довери на своя ендокринолог.
При бременност най добре ТСХ-то да е 1, но и 0.5-1.5 е добре  :)

Аз съм с Хашимото. ТАТ е антитела, които увреждат щитовидната жлеза, няма още лекарство в медицината, което да може да повлияе на количество на тези антитела.

Това е вярно, но се надявам за в бъдеще да се намери лечение

Затова denito лекарката нищо не ти изписа за сваляне на ТАТ.

Щитовидните антитела се свалят, като се блокира действието им. Единият начин е прием на аспирин протект от 100 мкг. и селен 150-200 мкг., другият е вливане на имуновенин.