0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тоалетни неволи
« Отговор #40 -: Ноември 27, 2006, 13:10:40 pm »
Ха-ха,излизам с достойнство от "тоалетната "тема. Не се "циментирах",но затегнах положението :). Друг път целенасочено се опитвам с толкова усилия да отслабна и не успявам,а сега се стопих за отрицателно време. Утре със стабилизирания ми благодарение на вашите съвети стомах отивам до лабораторията да пусна кръвен тест.Шансовете за успех са нищожни,защото имам само едно ембрионче и поради краткия ми цикъл предпочитам да се разочаровам от теста, а не няколко дни по-късно.Но стига мрачни мисли. Да ви разкажа една смешка от неделния ден.След години борба с неизяснен стерилитет главите и на мен,и на половинката ми са пълни с репродуктивни проблеми,хормони,изследвания и т.н. Но вчера  се убедих,че и двамата сме на път да психясаме съвсем. Та лежиме си сутринта,гушкаме се и си говорим. На перваза на прозореца ни каца врабче и нещо си кълве.Мъжът ми го съзира, сочи го и радостно възклицава "Мише, виж,виж Яйцеклетка!" И аз съвсем вярващо се надигнах да погледна... :lol:
« Отговор #41 -: Ноември 27, 2006, 13:14:13 pm »
хахаха, Ми6он, истински ме развесели :D
утре стискам палци на теста, не искам да чувам такива пораженчески мисли!!! ясно ли е!!! и веднага да се похвалиш, чу ли!!! :kiss:
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #42 -: Ноември 27, 2006, 14:06:58 pm »
Оххххххххх да се разпиша и в тая тема. Бисквитке не знам за другите ама ако ти разкажа през какви перипетии съм минавала заради хроничния си запек за главата ще се хванеш  8) :lol:. Та за лека-сутрин на гладно ябълки. Само това ми помага. Нито мляко нито сливи. Нито свещички. Пробвала съм рециново масло ъххххххх :? англииска сол. Абе ужас. Обаче като ги спра ябълките и пак се запичам. :x Та така. Успех пожелавам и само положителни резолтати. М/у другото ако ти дразни на гладно ябълката или друг плод хапвай по лъжичка мед. Чувала съм също че крушите действат така отпускащо  :lol:, но  на мен лично не ми действат. Не яж банани, те запичат.Също избягвай шоколада. Повече течности и движение. Прегръдки от мене. :D
« Отговор #43 -: Ноември 27, 2006, 14:26:26 pm »
Ейй, момичета, да ви питам - тъй като и моето коремче от вчера е в революция и аз като Мишо-то начесто припкам до WC-то... това може ли да е от Гонала или Декапептила? Мммм, как мислите?

(малеййй, и аз взех да ставам една питаща  :lol: )

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #44 -: Ноември 27, 2006, 14:27:33 pm »
Момичета,късмет и на двечките!!
« Отговор #45 -: Ноември 27, 2006, 14:36:30 pm »
Момичета, аз пробвах с билков чай -Майчин лист,купува се от най обикновена аптека и действа много добре,а от горе на всичко си пише че е за бременни и родилки
Не съм сигурна че е подходящ :x-Майчин лист е  българското название на сена-та.

*

NDK

• *
  • 174
  • Двете слънца които топлят сърцето ми.
« Отговор #46 -: Ноември 27, 2006, 15:31:21 pm »
Impreza ,  ако Мишето не рапортува навреме - "аз ще "доложа" по въпроса  - първо аз ще узная вестите - така че тежко му на моето сърце  :) / дано да са оптимистични/  :goodluck:
« Отговор #47 -: Ноември 27, 2006, 17:06:57 pm »
 :goodluck: :goodluck:
« Отговор #48 -: Ноември 27, 2006, 23:32:20 pm »
Момичета,помогнете! Налага се и аз да се включа в "тоалетната "тема :) 7-ми ден след трансфер имам толкова силно разтройство,че не само утрогестана,а всичко изтича от мен! Постоянно тичам от спалнята в тоалетната и обратно. Дано не съм навредила нещо. Вече втори ден съм така. Точно сега ли трябваше да се случи... :(

По 3-4 пъти на ден поне се пие по една кафена чаша с водата на преварен ориз, варения ориз от тази вода, варени и печени картофи. Водата от ориза действа отлично,  но е ужасно гадна на вкус.
« Отговор #49 -: Ноември 27, 2006, 23:34:08 pm »
Мишо,много-много течности, да не се обезводниш точно сега(преварена вода,чайчета,дренки)Яж солетки,сухарчета,сиренце и питай дали ти е разрешено смекта,или ентерол-много успешно циментират,но не знам дали ти е позволено...Плодове-само ябълки,банани(не омекнали) и дренки.И питай дали да увеличиш прогестероновите.Успех със запичането и ни прати вест! :balk_602:

Никакви плодове!!!! Ще й видят сметката!!!
*
« Отговор #50 -: Ноември 28, 2006, 08:46:47 am »
Никакви плодове!!!! Ще й видят сметката!!!
Бананът и ябълката запичат,а и други...
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #51 -: Ноември 28, 2006, 10:15:35 am »
Как ябълката ще запича бе  8O 8O 8O. На мен единствено ябълката ми действа разхлабващо, и то не да те "разстрои" нали 8) ами да си ходиш нормално до тоалетна. Тя е всеизвестна, че остъргва нечистотиите по хранопровода. За севте чувам, че запича.
В кръга на майтапа .....може и да има сортве, които запичат  8) :lol: :D. Със сигурност знам, че запичат дренките и бананите, както и шоколадовите изделия. Също и ориза и бобчетата :lol: 8).
« Отговор #52 -: Ноември 28, 2006, 10:28:19 am »
Да се включа и аз в тази тема...пък кой знае, може и да помогна.
Аз също съм с хроничен запек и съм пробвала почти всичко, което е в аптечната мрежа. Миналия път като ходих на лекар, обаче, споделих това с гинеколога и той ми предписа глобулки на име EVA/qu. Те са за бременни
До тук добре, обаче не ги намирам в аптеките. успях да открия една опаковка в аптеката в МОЛ Гео Милев.
* премахнато от модератор
*
« Отговор #53 -: Ноември 28, 2006, 11:11:23 am »
Как ябълката ще запича бе  8O 8O 8O. На мен единствено ябълката ми действа разхлабващо, и то не да те "разстрои" нали 8) ами да си ходиш нормално до тоалетна. Тя е всеизвестна, че остъргва нечистотиите по хранопровода. За севте чувам, че запича.
В кръга на майтапа .....може и да има сортве, които запичат  8) :lol: :D. Със сигурност знам, че запичат дренките и бананите, както и шоколадовите изделия. Също и ориза и бобчетата :lol: 8).
Naha,шоколадът и др. не се препоръчват нито на спечени хора,нито на дрисльовци.А ябълката и др.се препоръчват и на двете категории хора,точно защото нормализират(както овесените ядки ги препоръчват и за отслабване,и за надебеляване).
« Отговор #54 -: Ноември 28, 2006, 13:20:25 pm »
Ле, това ми звучи както прогестерона - дава се и за задържане, и за предизвикване на М.

Съгласна съм с това, което си написала. В ябълката има пектин - той регулира работата на червата - разхлабва запечените и затяга разстроените.
« Последна редакция: Ноември 28, 2006, 13:22:09 pm от little_rabbit »
« Отговор #55 -: Ноември 29, 2006, 12:09:10 pm »
 Рали, мисля 4е може да е от лекарствата - щом тези за задържане предизвикват такива проблеми, защо не и тези за стимумация, нали и двете са на хормонална основа (моите постинг-и нека си остават прозра4ни, с твоите не искам да е така :D).
 Теоха, ще се върна за сек. на това което обсъждахма в същата тема, щото току що говорих с лекарката - това 4е лекарството "изти4а " по малко е съвсем нормално, не е нормално, ако падат ампулите  :lol:
« Отговор #56 -: Ноември 29, 2006, 12:37:33 pm »
Мари-то и аз така си мисля... Абе важното е, че тоз проблем го оправихме... Дай сега да видим сметката и на другия  :lol: :lol: :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #57 -: Ноември 29, 2006, 23:55:19 pm »
За утрогестана,моя лекар беше ми предписал да слагам само вечер.Сутрин ми изтичаше и то ефект никакъв,преди лягане е най-добре.
*
« Отговор #58 -: Декември 12, 2006, 16:12:17 pm »
Момичета,някой има ли представа какво става с Кукито?Не се е обаждала скоро(или аз нещо съм пропуснала).Много се надявам да е успяла!
*
« Отговор #59 -: Януари 18, 2007, 10:33:29 am »
Връщам темата, понеже я смятам за страшно полезна особено когато сме в процедура. И така на мен лично ми помага сок от червено цвекло. При изцеждането по-добре го смесете с моркови или ябълки, то и чисто не е толко лошо просто е малко безвкусно. Сами ще почувствате как раздвижва червата, пък и е страшно полезно. Хапвам и активия със сини сливи сутрин на гладно, действа перфектно. :D С тези куп рецепти нека всеки сам да си намери кое му действа най-добре. :balk_111: