0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Правили ли сте ИКСИ ?
« -: Ноември 27, 2006, 12:45:59 pm »
Здравейте момичета, след 2 неуспешни инсета и предстояща трета инсеминация надявам се горещо да е успешна, попитах д-ра  (Владимиров) дали има начин за инвитро, но без стимулация и той ми предложи ИКСИ -  същото като ин витрото, но без никаква стимулация, а мен точно стимулацията ме притеснява. Както и да е въпроса ми е към тези които са им правили Икси или имат инфо относно метода да споделят дали има успеваемост и въобще плюсовете и минусите на този метод ! Предварително благодаря !
Re: Правили ли сте ИКСИ ?
« Отговор #1 -: Ноември 27, 2006, 13:11:42 pm »
Здравей, Хранди,
в момента съм след трансфер при икси процедура. И аз ходя при д-р Владимиров, мисля че можеш да му се довериш на 100%. Разликата м/у инвитро и икси е само в начина на оплождане на яйцеклетката. Има страшно много изписано във форума по темата. А защо те притеснява стимулацията?
успех ти желая
« Отговор #2 -: Ноември 27, 2006, 13:23:41 pm »
Здравей, Хранди,
в момента съм след трансфер при икси процедура. И аз ходя при д-р Владимиров, мисля че можеш да му се довериш на 100%. Разликата м/у инвитро и икси е само в начина на оплождане на яйцеклетката. Има страшно много изписано във форума по темата. А защо те притеснява стимулацията?
успех ти желая

Притесняваме стимулацията, защото не ми се отразява добре физически и психически, дори сега МЦ ми спря изведнъж на 3 ден, а досега никога не ми се беше случвало и всичко това, откакто започнахме със стимулациите за инсеминациите, но ако не се получи при естествен цикъл, резбира се че ще стимулираме !
Благодаря ти за отговора Желая ти много успех и късмет и разбира се здраво и щастливо бебче !!! :D
*

Ина

« Отговор #3 -: Ноември 27, 2006, 14:12:24 pm »
тук можеш да прочетеш повече за ИКСИ
http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=212
« Отговор #4 -: Ноември 27, 2006, 15:30:34 pm »
тук можеш да прочетеш повече за ИКСИ
http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=212

Много ти благодаря много ми помогна  :)
« Отговор #5 -: Ноември 27, 2006, 20:48:27 pm »
Само едно момиче ли е правило ИКСИ или другите просто не искат да го споделят с мен ???  8O
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #6 -: Ноември 27, 2006, 21:04:14 pm »
Я, се стягай, тук не е 24-часово обслужване. Бъди търпелива, изчакай, ще ти отговорят.
*
« Отговор #7 -: Ноември 27, 2006, 21:19:28 pm »
Само едно момиче ли е правило ИКСИ или другите просто не искат да го споделят с мен ???  8O

hrandi, аз съм правила ИКСИ, но стимулирано. При нас се наложи прилагането на този метод, защото имаме  малък брой сперматозоиди. Мисля, че успеваемостта е почти същата както и при ин витрото. Плюсовете се изразяват в положителни тестове. :D
В общи линии е това. Ако нещо друго те интересува - питай. :)
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #8 -: Ноември 27, 2006, 21:23:45 pm »
Аз съм в момента в процедура по ИКСИ. Тоест почнахме със стимулиращите инжекции менопур. Няма страшно. Аз съм при Д-р Стаменов. Първо ИКСИ ми е-имаме мъжки фактор, което налага ИКСИ, смята док. Пиши ми конкретни въпроси!! Успех на теб!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #9 -: Ноември 27, 2006, 21:39:35 pm »
хранди, разликата между икси и ин-витро е само в това, което се случва след което правят с мъжкия и женския материал. иначе дали е със стимулация или без не знам да има някакви разлики.
аз например правих инвитро, но половината ми яйцеклетки са оплодени по стандартния начи с инвитро, а останалите са оплодени чрез икси. това е пак ин-витро, мила. добра ни е мъжката част от материала, просто док явно е искал да уползотвори яйцеклетките максимално, знам ли...
« Отговор #10 -: Ноември 28, 2006, 12:17:31 pm »
Здравей, мисля, че напразно се притесняваш от ИКСИ процедурата, по нищо не се отличава от ин-витрото, освен по начина на оплождане на яйцеклетките. Аз съм правила две процедури ИКСИ - първата неуспешна, но втората, за мое оогромно щастие, с положителен резултат. И двете правих в МЦ,,Репродуктивно здраве,,. Щом имаш доверие в лекаря си, не се колебай!!!Желая ти успех!
« Отговор #11 -: Ноември 28, 2006, 12:40:28 pm »
Благодаря ви за отговорите момичета ! Желая искрено успех на всички, не се отказвайте, а имайте вяра! Нека щастието ви сполети скорострелно ! :D
*
« Отговор #12 -: Ноември 28, 2006, 12:57:43 pm »
аз съм правила и двете - икси и ин-витро и за мен нямаше разлика каква е процедурата защото стимулацията ми беше еднаква и при двете, просто икси ми се предложи когато се откри и мъжки фактор. Не разбрах причината за твоето притеснение от стимулациите, но ти желая късмет!
« Последна редакция: Ноември 28, 2006, 13:01:14 pm от Violet /новото име на _tq_/ »