0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
И тази бременност приключи
« -: Декември 02, 2006, 09:58:25 am »
Здравейте момичета,
Не съм писала отдавна, но днес изпитах желание да споделя. И тази моя бременност приключи. До вчера все още имах малка надежда, но .... В понеделник постъпвам за кюртаж. Единствената разлика този път е, че е missed, досега не ми се бе случвало. Вече незнам какво да предприема!Отчаяна съм. Дали е възможно да се вземе материал за изследване дори кокато е missed? Макар, че вече незнам какви изследвания могат да ни бъдат направени.Съжалявам за черногледството, но мислех, че този път всичко ще е наред.Притеснява ме и нещо друго. Дали е опасно всеки път да ми правят кюртаж с пълна упойка? Дали да не изчакам всичко да се развие от самосебе си? Аз дори не прокървявам.
Re: И тази бременност приключи
« Отговор #1 -: Декември 02, 2006, 10:11:00 am »
Миличка, съжалявам за това, което преживяваш! В момента си разстроена, напрежението ти е много и е естествено да бъдеш черногледа. Но не се предавай! Самата аз не съм много наясно с темата мисед, но предполагам че можеш да поискаш да изследват ембриона, за да се устонви причината. Консултирай се с лекаря кой е най-добрия вариант за твоето здраве и бъди смела!
Прегръщам те и ти пожелавам това да е последната стъпка в твоя живот към така желаното бебе! Ти ще бъдеш майка, само не се предавай!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #2 -: Декември 02, 2006, 12:09:00 pm »
Cice, миличка...Съжалявам...
Това е ужасно нещо, знам какво ти е на душичката, но моят съвет е да се опиташ максимално да бъдеш спокойна. Ти си с горчив опит в тези операции и няма какво да ти приказвам, но поне се опитай да  си пощадиш нервите.
Аз съм пропуснала малко новини от форума и не съм много наясно как точно се е рзавила последната ти бременност.
В много подобна на твоята ситуация съм. Имах два мисседа, след втория направихме изследвания. Излязоха и резултатите и...ние също попадаме в категорията "НЕИЗЯСНЕНИ ПРИЧИНИ"
Всъщност още изчаквам резултатите от моя хромозомен анализ - наложи се да го повторим, първия се провали.
Веднага след моя втори кюртаж дадох абортовния материал за цитогенетика. По принцип трудно се анализира абортивен материал - не е достатъчно, не израстват добре културите за кариотипиране и т.н., но нищо не пречи да опиташ. Ти къде ще правиш кюртажа? Имаш ли надежден гинеколог? Обсъди с него всички възможности? (Включително и това кой вариант е по-добър - естствено изхвърляне, или абразио - мен лично ме съветваха за второто). Сигурно ще ти направят и хистологично изследване на аборт.материал, но то е толкова формално...най мого да ти установят че си била бременна?!? (хориални въси или нещо подобно)
Ако си от Сф, и имаш желание да направиш такова изследване - препоръчвам ти Лаборатория "Геника". Струва окло 150 лв (незнам колко точно - аз понеже го правих през клиниката, където абортирах - та нали знаеш..)
Ако не си си правила излседвания за антифосолипиден синдром и NK клетки - задължително ще трябва да ги направиш. Мисля че знаеш за Доц. Конова от Плевен - направи си ги там.

Каквото друго се сетиш - питай ме, или ме подсещай и мен, че и аз се интересувам какво може още да ми се изследва...
Може ли едно въпросче? Ама честно!: Пушите ли? Генетичката от Плевен ми акцентира силно върху това...
Хайде Cice, дръж се мойте момиче. Пожелавам ти лека операция, бързо възстановяване и кураж занапред
« Отговор #3 -: Декември 02, 2006, 15:05:32 pm »
Cice мила, много съжалявам. Дано Бог да ти даде сили бързо да се съвземеш и продължиш по пътя към най-голямата ти ме4та!
*
« Отговор #4 -: Декември 02, 2006, 15:23:03 pm »
cice,страшно много съжалявам!!!
но...винаги трябва да гледаме напред!

след като направих мисед в края на 5м-в родилна зала с момиче което раждаше нормално -можеш да си представиш какво съм изпитала,но...горе главата,успокой се най-вече.знам,че отстрани тези думи звучат много тъпо за теб когато ти е свита душицата и си задаваш куп въпроси,без отговори...!ЗАДЪлЖИТЕлНОтрябва да поискаш преди манипулацията да изследват ембриона,аз не го направих и сега съжалявам много!
интересно,че пишеш,че не кървиш!в кой месец е бременноста?
по въпроса ти за кюртажа-незнам честно казано дали е по-добре с пълна упойка,при мен придизвикаха нещо като раждане-хапче+система и хоп в родилна зала в пълно съзнание,а за кюртажа само с местна упойка!
не ти пожелавам тази пътечка по която съм минала!!!
успех и кураж!
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #5 -: Декември 02, 2006, 20:14:16 pm »
Cice,много съжалявам.Бъди силна! :balk_21:
*
« Отговор #6 -: Декември 02, 2006, 23:34:13 pm »
cice,  :balk_145: съжалявам, мила, знам колко боли, още повече, че е нямало признаци на изхвърляне на плода. нямах възможност да проследя всичките ти постинги, за да разбера какво е станало с предишни твои бременности. знам, че боли и е ГАДНО, не е справедливо! когато док ми каза - и така, да не се хващаме за главите, но ... - повярвай, идеше ми да крещя ЗАЩО??? може би в момента не ти помагам, но с постинга си ти отприщи спомени отпреди 3 седмици, които се стараех да забравя и се опитвам да те успокоя, че не си сама... съжалявам за това, което се налага да преживееш! но ти ще се справиш, нямаш избор! мисля, че няма смисъл да чакаш организмът сам да се справи и да изхвърли непълноценния плод. това може да навреди на теб. упойката по време на абразиото не е толкова опасна. трае точно толкова, колкото и самата процедура - не повече от 10 мин. това не може да застраши здравето ти. не се притеснявай, по- добре е лекарите да се намесят. предполагам всичко това ти го знаеш, тъй като разбирам, че и друг път е имало кюртаж при теб. знаеш ли, че организмът ми "разбра", че не съм вече бременна 2 - 3 дни след абразиото? едва тогава спаднаха гърдите ми. не винаги естествения начин е най- добър.  довери се на лекаря си и си наложи да си спокойна...всичко ще бъде наред  :balk_21:
« Отговор #7 -: Декември 03, 2006, 03:35:42 am »
Мила Cice,

за първи път се включвам във форума и не съм в течение на събитията около твоята бременност. Съчувствам ти с цялото си сърце! Преди месец чух за първи път за missed abortion, а преди около две седмици имах жестоката участ тази диагноза да ми бъде поставена категорично и да бъда подложена на оперативно отстраняване на ембриончето, което трябваше да се превърне в моето първо бебе...

Тъй като имах сериозни съмнения относно професионалните качества на лекаря, на когото попаднах (допуснах, че съм бременна десетина дни, след като пристигнах на специализация в Германия), реших да изчакам максимално дълго (края на 10 г.с.), въпреки увещанията на т.нар. гинеколог. След като втори лекар потвърди липсата на пулс, не изгубих надежда, а си записах час за завеждащ отделение Ултразвукова диагностика на Университетска клиника и чинно изчаках 10-те дни до термина. Вярата ми беше на приливи и отливи, но знаех, че ако се съглася на кюртаж преди да са изтекли тези осем седмици от началото на бременността, нямаше да си простя никога. След като и доцентът потвърди missed abortion и след като осемте седмици бяха изтекли, ... нататък е ясно.

Извини ме, че ще ти дам съвет, без да съм запозната с историята ти, но ако има дори искрица надежда, изчакай! Мен лекарите се опитаха да ме стресират с обещанията за всевъзможни ужаси, които щели да ми се случат едва ли не, след като напусна кабинета и за да съм откровена, трябва да призная, че думите им ме разтърсиха до вдън душа и се страхувах не само за бебето си, ами и за себе си. И всеки миг се питах дали постъпвам правилно, изчаквайки. Но сърцето ми знаеше отговора. Междувременно научавах за случаи в България и Германия (следях форуми само на bg- и de-сайтове), при които жени с диагноза missed abortion изчаквали и ... раждали здрави деца! Но при мен не се състоя това щастие.

Доколкото ми е известно от форумите, в България няма практика след първи аборт да се прави изследване, но ако съм разбрала правилно, при теб не се случва за първи път. Смятам, че би било целесъобразно да поискаш изследване; колкото и малко информация да даде, все ще бъде повече от нищо. На мен ми казаха само, че причините не са генетични, което е добрата новина на фона на целия ад.

Искам да споделя нещо с теб. Както много хора, и аз вярвам, че всяка душа, независимо от кармата си, сама избира родители, които да я доведат на този свят. Ужасяващите аборти, които ни се случват, вероятно са следствие от някаква наша негативна карма, но тази душа, която иска да се въплъти с наша помощ, няма да се откаже и просто да си отиде завинаги! Само ще изчака по-подходящи условия и може би по-съвършено тяло, за което трябва да се погрижим ние, потенциалните родители. 

Никога не забравяй, че някой иска точно ти и твоят съпруг/приятел да бъдете негови мама и татко! За тази цел са нужни много сила, вяра и любов. Пожелавам ви ги от все сърце!

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #8 -: Декември 06, 2006, 12:38:56 pm »
Искам да споделя нещо с теб. Както много хора, и аз вярвам, че всяка душа, независимо от кармата си, сама избира родители, които да я доведат на този свят. Ужасяващите аборти, които ни се случват, вероятно са следствие от някаква наша негативна карма, но тази душа, която иска да се въплъти с наша помощ, няма да се откаже и просто да си отиде завинаги! Само ще изчака по-подходящи условия и може би по-съвършено тяло, за което трябва да се погрижим ние, потенциалните родители. 

Никога не забравяй, че някой иска точно ти и твоят съпруг/приятел да бъдете негови мама и татко! За тази цел са нужни много сила, вяра и любов. Пожелавам ви ги от все сърце!

Аз съм на същото мнение. Не губи вяра и сили!! Един ден всички ще бъдем щастливи!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #9 -: Декември 27, 2006, 13:44:49 pm »
Несе предавай аз също съм с мисед аборт но ще се боря до край.
« Отговор #10 -: Януари 08, 2007, 14:57:59 pm »
аз сьм сьвсем нова,но мисля че попаднах на подходящото място.Имама 3 неуспешни бремености,1 спонтанен аборт през януари 2005г.толкова желана бременострно приключи след 10 г.с.Справих се емоционално с помощта на сьпруга ми и след 3 месеца забременях отново,но този пьт бях повече изплашена отколкото щастлива,всичко вьрвеше чудесно до 27 г. с., плода изоставаше в развитието с.При консултация в Майчин Дом при проф.С.Иванов-завеждащ патологична бременост и док.Дяволов ме увериха,че всичко е нормално,допустимо е разлика  поради седалищното прилежние на плода,по-спокойна напуснах клиниката и потьрсих и друго мнение направо при док.Мазнейкова,никога няма да забравя този миг от живота ми,най-спокойно ми каза че плода е с полималформация несьвместима с живота и трябва да прекьсна бремеността,бях отчаяна и потьрсих и друго мнение,на следващия ден бях при док.В.Димитрова в Майчин дом,за нея бях само корем за изследване имаше студенти и след поставената сьща диагноза полималформация сьс сьвет за прекьсване бях посьветвана престани да ревеш разсейваш студентите стани и отивай да прекьснеш бремеността,бях потресена не сьм и очаквала друго по-човешко отношение но това беше кошмарно,прибрах се в Благоевград и на следващя ден отидох да убият детето мирпреди да включат системите усещах присьствието му,как ме рита.След 9 часови контракции и мьки бебето започна да излиза,за мое нещастие никой до тогаване си направи труда да види как протичат нещата дали има разкритие ,сьпруга ми беше до мен и при вида на излизащата главичка се изплаши и започна да вика в коридора,санитарката доиде и каза че вече всичко е свьршило,изчака спокойно да излезне бебето взе го и отиде да вика някой лекар или сестра,но тогава им е било време за кафе,та жената изчака да излезне и плацентата и ме оставиха сьс сьпругами да се лутамие между живите и мьртвите.Обадих се на моят гинеколог,койтодойде за секунди,последва луд скандал между него и останалите "лекари",но аз си знаех какво изживявам.Направихме  генетични изследвания хромозомния кариотип беше нормален и при двамата,пих фолиева киселина през цялото време,но от януари 2006г. до септеври 2006г.не можах да забременея,вьпреки всичко бяхме упорити и решени да имаме детенце.Направих си всички 8 хормонални изследвания,всичко беше в норма но не се получаваше,последва стимилация с Клостилбегит,получи се отново бях изпьлнена с надежда и мечти,но на 28 12 2006 г.от док.Димитрова след УЗ получих диагнозата  missed и "е не драматизирай нещата,чак толкова нищо не се е случило".Не знам дали отношението и кьм всички е еднакво, и за нея това наистина е ежедневие,но за мен е един живот и една разбита надежда.Прибрах се и отново в болницата за поредното убийство на 29 12 2006г. Господи до кога ще продьлжава всичко?Вече нямам надежда всичко си отива
« Отговор #11 -: Януари 09, 2007, 00:03:44 am »
rolina, много съжелявам за всичко... толкова мъчно ми стана, когато прочетох поста ти... такива неща на никого не бива да се случват. Знам как боли, аз също съм с три спонтанни аборта, но слава Богу моите са в първия триместър. Сега съм бременна отново и толкова много ме е страх, че още не съм казала на никой! А вече съм в края на петия месец. Страх ме е, че нещо може да се обърка... и незнам дали бих могла да го преживея.. съмнявам се. Но ако спрем да вярваме и да се надяваме значи сме се предали, а така не бива, нали?
Надявам се, че повече момичета ще се включат и ще успеят да ти обяснят повече за изследванията, които можеш да си направиш.
Прегръдки от мен и дано новата година ти донесе така желаното, прекрасно бебче!!!
*
« Отговор #12 -: Януари 11, 2007, 15:41:54 pm »
Ролина, съчуствам ти искрено, зная колко те боли,но...просто трябва да изживееш и тази болка. Ще се справиш.
Аз съм с два миссед аборта, но и моите са в раннен етап - 6 и 9 г.с. На мен ми препоръчаха и имунологични изследвания (НК-клетки, антифосфолипиден синдром и хормони на щитовидната), заедно с генетични - хромозомен анализ и ДНК за тромбози.
Ти имунологични правила ли си?
Също да те питам - тези осем хормонални изследвания какво представляват, кой ти ги назначи и защо - заради абортите, или заради продължителното незабременяване?
Последният ти миссед на какъв етап от бременността беше?
Да ти споделя - и аз съм много омъчнена от Мазнейкова, при нея правих втория аборт.Но далеч не всички са такива.
Само моля те - не се предавай - не и сега, когато трябва да бъдеш най-силна.
« Отговор #13 -: Януари 11, 2007, 16:03:50 pm »
onix,досега сьм направила хромозомен анализ и на двамата/сьс сьпруга ми/нормален кариотип,а хормоналните ги направих,заради проблемите в забременяването,назначи моят гинеколог и са стандартните  LH,FSH,ESTRADIOL,PROLAKTIN,PROGESTERON,TSH, УЗизследване на щитовидната жлеза8извиняваи били са 7 ,а не 8/.
 други изследвания не сьм правила,говорех с  доц. Иво Кременски от Майчин дом
Лаборатория по молекулярна патология (за генетични изследвания)
Университетска болница по акушерство и гинекология,при които трябва да отида на консултация в края на месеца,и евентуално ще ми назначи и други изследвания.Той ме увери ,че имам голям шанс да износя и родя здраво и живо детенце.
  а ти каде прави имунологичните,какво представляват и колко струват
*
« Отговор #14 -: Януари 11, 2007, 16:21:11 pm »
Имунологичните ги правих в Плевен, при Доц.Конова. След продължителна консултация - тя си преценява кои точно изследвания да се направят. Обикновено потенциалните причини се търсят в НК- клетки, антофосфолипидни антитела или хормоните на щитовидната (ТSH, ТАТ МАТ). Как бяха цените? Нещо ми се мотае, че платих около 50 лв., ама за по-сигурно ще си погледна фактурите и ще ти пиша утре - става ли?
« Отговор #15 -: Януари 11, 2007, 16:37:42 pm »
 ok,ще чакам да ми пишеш,след колко време са готови резултатите?
  Последният missed беше в 10 г.с.,както и пьрвият.Нямам думи да изкажа вьзмущението си от тези "лекари",специалисти са признавам,но преди всичко сме хора.
*

iaz

« Отговор #16 -: Януари 12, 2007, 15:18:34 pm »
Мили момичета, много ми е мъчно, като чета постингите ви. До скоро си мислех, че се случват рядко тези лощи неща, а сега виждам, че има и много други нещастни жени като мен.
Аз имам един спонтанен аборт в 6г.с. и един в 18г.с.
Миналата седмица си правих генетични изследвания(фактор 5) при прох.Кременски. Струва 30лв. Имунологичните изследвания при доц. Банкова - също 30лв.
Пожелавам много кураж и сбъдване на мечтите на всички пишещи в темата.
*

mama_tedka

• **
  • 50
  • Децата са най-голямото богатство!
« Отговор #17 -: Май 17, 2007, 13:08:21 pm »
Кураж мила Cice... :(
*

ganowa

• *
  • 13
  • Моето слънчице Даниел!!!
« Отговор #18 -: Май 28, 2007, 15:17:43 pm »
Горе главата и кураж! Иам 3 спонтанни и един красавец вече  почти на 3г! Стискам ти палци следващия път! Направи всички изследвания, които ти кажат! Много е важно позитивното мислене и опитния гинеколог!!!