Може би тази тема не е за тук, може би е за емоционални проблеми, но не ми се иска да я публикувам там, все пак е свързана с осиновяване, така че ако модераторите решат, нека да я преместят.
Събрах аз сили и дух и съобщих на майка си, че с половинката ще се женим, за да можем след това да кандидатстваме за осиновяване. Не съм очаквала одобрение или подкрепа (по принцип майка ми е от вайкащите се жени, която в най-тежките ми моменти вместо да ми даде сила, винаги започва да се вайка, изважда един тъжен - сълзлив поглед и започва "Ами сега какво ще правим?" и други щуротии от този сорт, като в крайна сметка се налага аз да я успокоявам, вместо тя мен. Дълго време от това ме болеше, но живота ме научи да бъда силна и нали си ми е майчица, та си я успокоявам. Няма да ви казвам, че не е приятно, но аз си я обичам, та... човек не си избира родителите, нали?). В случай обаче не започна и вайкането (явно тя също си е мислила по въпроса...), а направо ме застреля с изрази от сорта - "Ама аз говорих с личната ни лекарка и тя каза, че осиновяването изобщо не е добро." (тя майка ми говори така - от името на други хора, които може и да не са си го помислили, но за да звучи по-авторитетно, все пак ЛЕКАР е). "Освен това, личната лекарка каза, че гените са много определящи за детето, а вие как така дете с чужди гени?". Тук аз или трябва да я убия, или трябва да го обърна на майтап. Избирам второто - "Не се притеснявай, вярно че детенцето ще е малко мургаво, но какво от това, то и половинката ми не е от най-белите.". Разговорът приключва за сега. Следва половин часов размисъл и обаждане по телефона (между другото за тези 8 години, в които аз и моят мъж живеем заедно, тя все повтаряше - хайде де, няма ли да се ожените?). Та телефонният разговор е на друга тема - що бе мамо ще се жените, и така си живеете добре? Известно време се чудя, дали да избера да я убия, но просто решавам да й кажа, че не е нейна работа. Няма да казвам, че звъня още два пъти, е вече не беше толкова настоятелна, а се обаждаше за глупости, но мене ме заболя. И като си представя, че това е собствената ми майка...
Знам, че за това отношение съм си виновна сама, знам, че отдавна трябваше да й скръцна със зъби. Пробвах на няколко пъти да й обясня, че реакциите й в такива моменти са нефелни (меко казано), но това което тя изкарваше от цялата работа беше обида, че съм я нагрубила...
Е, това беше, оплаках се, ама не ми олекна